Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Evergreen, který nikdy neomrzí! Tomáš Holý jako nadmíru čilý a podnikavý Vašek ve slavné a cenami ověnčené komedii o hledání tatínka. Nadmíru podnikavý školák Vašek žije sám s maminkou. Ta se ale po večerech víc než jemu věnuje své profesi – baletu. „Všichni kluci mají tátu, jenom já nemám ani psa!" stěžuje si Vašek. A sám se snaží sehnat mamince nějakého nového manžela a sobě náhradního tatínka. Na zimní rekreaci „narazí" na sympatického Luboše. Když se maminka nečekaně musí vrátit do Prahy na záskok do divadla a jeho dostane na starost právě náčelník Horské služby – vezme situaci do vlastních rukou! To ale Vašek ještě netuší, že se horolezec Luboš s jeho maminkou už dávno zná. Když Luboš vidí, že se na Vaška může ve všem spolehnout, začne si na prstech cosi přepočítávat... Mimořádně úspěšná rodinná komedie Marie Poledňákové stojí i poněkolikáté za zhlédnutí nejen díky zajímavé zápletce, vtipným situacím a dialogům, ale i pro skvělé herecké výkony Jany Preissové, Františka Němce. A především neodolatelného Tomáše Holého. (Česká televize)

(více)

Recenze (442)

Melios 

všechny recenze uživatele

Malý a skromný televízny filmíček ,ktorému dnešné české a slovenské filmy nesiahajú ani po kolená. Želám si ,aby takýchto filmov bolo viacej. Dva nestačia. Rodinných komédii je v Česku síce plno ,ale tých rodinných plných normálneho humoru ,ktoré riešia aj dôležité rodinné otázky je fakt málo. Inteligentných filmov je v tunajších končinách jak ropy na Slovensku. A som rád ,že táto dramatická rodinná komédia o chlapcovi ,ktorí poprvýkrát v živote stretne svojho otca patrí k tomu lepšiemu. Ak vás toto nepobavilo potom už fakt neviem. Mali by ste byť menej nároční. 83% Veľmi by ma zaujímalo ,čo by si o tom myslel Tomáš Holý ,keby bol ešte medzi nami... ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

"Tak ho svážeme do pytle a hodíme do řeky." Více se mi líbí letní pokračování, ale i díl o velrybě (zkomoleninu "verlyba" mimochodem děsně nesnáším) má co nabídnout, byť mi v dětském věku přišel hrozně tíživý (Prahu pod smogovou peřinou nedokázaly vyvážit ani zasněžené Krkonoše). Navíc tím, jak člověk stárne, vidí v Poledňákové filmech stále víc. Je fajn, že režisérka dokáže oslovit diváky několika generací (nebo aspoň dokázala, než přišla s Krokodýly). (258.) ()

Reklama

aniiicka 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejkrásnějších českých rodinných komedií. Rozhodně ne žádný průměr, jak jsem tu několikrát četla. :) Geniální Tomáš Holý jako nezbedný Vašek, který hledá tatínka a najde (svého skutečného) - horolezce a statečného záchranáře horské služby Luboše (charizmatický Franta Němec:). Humor, pěkná hudba, prostředí hor a krásný dojemný závěr. ,,Víš jak se vytrhne velrybě stolička? To se sestrojíš mořský jeřáb, dáš velrybě vagon algeny, načasuješ nálož s dynamitem a tři, dva, jedna...!" :). Na konci si vždycky pobrečím. Mám ráda i druhý skvělý díl na prázdninách u dědy. http://www.youtube.com/watch?v=0S9fYBxlo0Y ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá, príjemná klasika, ktorá svojim pointou v scenári pripomína amatérsky film, no svojim otvoreným a príjemným obsahom a najmä hercami si získala celý národ. Celé to malo hlavne rýchly spád a nenudilo. Čoho som však čakal viac, bolo humoru. Pár chlapčenských somariniek a niečo navyše mi jednoducho nestačilo. 70%. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Velice pěkný rozjezd dvoudílné české legendy, ve které hraje nejlepší dětská herecká hvězda (nebojím se napsat) světa. Jak Jak vytrhnou velrybě stoličku, tak i Jak dostat tatínka do polepšovny dokážu odcitovat nazpaměť, a to už o něčem svědčí. Jak vytrhnout velrybě stoličky by si i zasloužilo ohodnocení pěti hvězdami, ale v porovnání s druhým dílem o několik kroků zaostává, proto dávám nejvyšší stupeň čtvrté hvězdy :-). ()

Galerie (31)

Zajímavosti (43)

  • František Němec (Luboš) môže za to, že si režisérka do filmu vybrala práve Tomáša Holého (Vašek). „Povedal, že keď mám tomu chalanovi všetko veriť, tak to musí byť jedine Tomáš". S obsadením Holého ale nesúhlasil Poledňákovej syn, ktorý režisérku inšpiroval k nakrúteniu filmu. Keď mal 8 rokov, zháňal jej oteckov. O fotke z konkurzu vyhlásil, že tam Tomáš nevyzerá ako správny chlapec, ale tučná teta. (Zdroj: casprezeny.sk) (Raccoon.city)

Související novinky

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

08.11.2022

Ve věku jednaosmdesáti let v úterý v dopoledních hodinách zemřela česká scenáristka a režisérka Marie Poledňáková, autorka populárních rodinných komedií včetně dodnes extrémně oblíbené „české komedie… (více)

Reklama

Reklama