Reklama

Reklama

Jak dostat tatínka do polepšovny

(TV film)
  • angličtina How to Get Dad Into Reform School (více)

Obsahy(1)

„Dělá si ten kluk ze mě blázny? Samozřejmě, že si dělá blázny! On je totiž celej po tobě!… Netlumoč, já si poslechnu originál… Čeká na tebe takovej pokojíček, až tě bude přecházet zrak!… Jenom si na skálu sáhneme a hned zase pojedeme…“. Ještě nevíte, o čem je řeč? Tak tomu nevěříme. Ano – je tu volné pokračování nestárnoucí a mezinárodními festivalovými vavříny ověnčené komedie režisérky M. Poledňákové s podnikavým Vaškem (T. Holý), jeho milovanou maminkou (J. Preissová), nově nalezeným tatínkem Lubošem (F. Němec) a dědou (J. Karlík), o kterém na začátku příběhu ještě malý rošťák nemá ani ponětí. A přitom spolu nakonec prožijí nejedno prázdninové dobrodružství. Když se Luboš dozvěděl, že je Vašek jeho syn, rozhodl se, že mu vynahradí všechen ztracený čas. Hned první letní prázdniny chtějí strávit společně. Představy maminky a tatínka o tom, jak by měly probíhat, se ale od počátku poněkud rozcházejí… Anna balí kufry a těší se na klidnou dovolenou, během které si chce hlavně odpočinout. Nakonec ale musí hned první den šlapat na kole a spát pod stanem. Když dorazí k cíli cesty – k Lubošově rodné chalupě – nemá k pláči daleko. Vašek je však ze svého nového dědy přímo u vytržení. A opravdové prázdninové dobrodružství může začít…. (Česká televize)

(více)

Recenze (517)

mzss1 

všechny recenze uživatele

O dost lepší jak předchozí film, který byl také podařeným. U tohohle filmu se povedl příběh a prostředí. Opět mě tu baví hlavní trojice herců Tomáš Holý, František Němec a Jana Preissová. I hudba je dost povedená. Nostalgické, vtipné a herecké scény - těch je tu požehnaně. Na toto se můžu dívat pořád dokola a nikdy mě to neomrzí. Takže film celkově hodnotím na zasloužených 97% = ***** ()

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Mamí, já chci mlíko....já vypiju celej litr....... :-)) K tomuhle filmu mám opravdu hodně silný vztah! Letní atmosféra je silná a skoro máte chu't vyrazit někam pod stan. Když sleduju tenhle film, místy se přistihnu, že mi tak trošičku slzí oči. Nejen z humorné stránky filmu, ale také té poetické. Je to štěstí, že tenhle nesmrtelný snímek s ještě nesmrtelnějším Tomášem Holým vznikl. Díky! ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem viděl jenom střípky, až teď konečně komplet film. Ale bez prvního dílu. Letní komedie z kategorie pětihvězdičkových, o hercích a herečcích už bylo napsáno mnohé, mně osobně se moc líbil "děda" Josef Karlík a samozřejmě lokality s jezerem. Nejzbytečnější roli tu měl... Vlastík Harapes, potěšil malou roličkou František Peterka a samozřejmě i Petr Nárožný. Nejlepší hudební motiv poslední doby :) ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Televizní film Jak dostat tatínka do polepšovny je vyrovnaným pokračováním svého předchůdce. Opět v jedinečné optimistické atmosféře s nakažlivou radostí ze života. Je to další z příjemných vzpomínek na mé dětství, provoněné okouzlením klukovského dobrodružství. Je to roztomilé, citlivé, neposedné, nezastavitelné, svěží a prozářené jásavým přijímáním základních krás života a rodiny. Jak lze vidět, i se střídmým rozpočtem se dokáže vyrobit film, jehož obliba u diváků neklesá s rostoucím množstvím televizních repríz. S úsměvem, lidským přístupem a přirozenou nenuceností vzniklo laskavé dílo, které opakovaně zvedá zataženou oblohu nálady. Hvězdou filmu je znova malý školák Vašek Benda (dobrý Tomáš Holý) v neunavitelném opojení z počátku kompletní rodiny. Se vzestupy a pády a komplexní láskou bez zaťatých zubů. Hlavní ženskou postavou je Vaškova starostlivá maminka Anna (šarmantní Jana Preissová) s nadějí z čerstvě sestavené rodiny, opatrností a svíravým pocitem strachu z možného nebezpečí. Hlavní mužskou postavou je Vaškův nalezený otec a náčelník krkonošské horské služby na prázdninách Luboš Rychman (dobrý František Němec) v nadšení z probouzejících se synových zájmů v pokračování rodinné tradice. Do krve se nalila nová míza, naděje a štěstí. Poslední důležitou postavou je Lubošův otec a Vaškův dědeček Josef (zajímavý Josef Karlík), dobrosrdečný kumpán mužské části osazenstva Lubošovy rodné chaloupky. Z dalších rolí: stále překvapovaná Vaškova babička a Annina matka (Jana Dítětová), bodrý popleta a pošťák na babetě Fanda (příjemný Petr Nárožný), či rozverná družstevní posádka starožitného hasičského auta ve složení zootechnik Vlk (sympatický Luděk Sobota), rostlinář Voves (Bronislav Poloczek) a předseda Kos (František Peterka). Český ráj skrývá úžasné přírodní krásy. Všechna nedorozumění lze překonat vstřícností. A nálada rázem dostává veselejší barvy léta, soudružnosti a radosti. Stačí jen život žít. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Jedno z krásnych príkladov, kde sequel prekonáva prvá diel. Pribudli tu nové postavy (najlepší je určite starý otec) no a film disponuje aj väčším množstvom humoru. Každá druhá veta Tomáša Holého (opäť geniálny) je skvost a nezabudnuteľná hláška. Narozdiel od jednotky, tento film má stále skvelé tempo. Väčšina filmu sa odohráva na prázdninách u deda a nie sú tu hluché miesta ako vo "Veľrybe". Tempo je vyrovanné a veľmi dobre sa na to pozerá. Herci podávajú skvelé výkony. Okrem Holého sú tu úžasní Němec, Preissova, či Karlík. No a poteší aj znesiteľný Sobota. Klasická komédia, narozdiel od jednotky ÚPLNE právom kultová. Jedna z najlepších česko-slovenských komédií. 80%+ ()

Galerie (26)

Zajímavosti (41)

  • Když Anna (Jana Preissová) načapá první ráno Luboše (František Němec) s Vaškem (Tomáš Holý) na skále, tak Vašek po připlutí loďkou k břehu skočí v teniskách do vody, ale na dalším záběru na zápraží u chalupy si z nich vysypává suchý písek. (Fary)
  • Třetí zamýšlené pokračování mělo nést název „Jak Anděla viděla anděla“. Luboš (František Němec) s Annou (Jana Preissová) měli vychovávat desetiletou školačku Andělu, její starší bratr Vašek (Tomáš Holý) měl studovat námořní akademii v Gdaňsku. Příběh však spatřil světlo světa jen jako kniha v roce 1995. (sator)
  • Ve scéně, kdy Anna (Jana Preissová) šije, má dioptrické brýle. Když čte, už je však nemá. (kyLuke)

Související novinky

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

08.11.2022

Ve věku jednaosmdesáti let v úterý v dopoledních hodinách zemřela česká scenáristka a režisérka Marie Poledňáková, autorka populárních rodinných komedií včetně dodnes extrémně oblíbené „české komedie… (více)

František Peterka 1922 - 2016

František Peterka 1922 - 2016

25.11.2016

Ve věku 94 let zemřel herec František Peterka. Narodil se do rodiny bankovního úředníka a modistky. Narozdíl od svých kolegů, kteří museli v rodině bojovat o své místo na divadelních prknech, u něj… (více)

Reklama

Reklama