Reklama

Reklama

Planeta oceán

  • Francie Planète océan (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film režisérů Yanna Arthus-Bertranda, Michaela Pitiota a týmu podmořských kameramanů ze všech koutů světa vznikl ve spolupráci se společností OMEGA a za vědecké podpory Tara Expeditions. Snímek odhaluje tajemství některých z největších záhad přírody a zdůrazňuje důležitost harmonického soužití lidstva a oceánů. Planeta oceán slouží jako připomínka existence pouta mezi člověkem a přírodou, stejně jako povinnosti lidstva chránit a respektovat naši planetu. Yann Arthus-Bertrand, velvyslanec dobré vůle pro program životníh o prostředí při OSN, představil film hlavám světových velmocí na konferenci v Riu v červnu 2012. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (47)

heyda 

všechny recenze uživatele

Velká bezmoc a zoufalství, ani navrhovaná řešení na konci mě neuklidnily, protože jsou z říše sci-fi. Zajímalo by mě, kdo asi tak půjde říct miliardovým nadnárodním korporacím: "Hele už toho rybolovu nechte, rozvrátili jste v oceánech ekosystém." Je to čirá depka. Já se toho možná už naštěstí nedočkám, ale obávám se, že moje děti budou na mnoho druhů ryb koukat už jen v dokumentárních filmech a oceány zaplaví medůzy. A bude ještě hůř: jen pro zajímavost, v roce 1960 nás byly 3 miliardy, dnes je nás skoro 7 a půl miliardy a neustále populace lidí roste....a kdo zredukuje nás? ()

nascendi

všechny recenze uživatele

Pútavo nakrútený dokument, ktorý zodpovedá nielen na otázku: Odkiaľ pochádzame?, ale neúspešným varovaním pred odpoveďou na otázku: Kam smerujeme? súčasne odpovedá aj na poslednú z otázok: Kto sme? Údajne najrozumnejšia bytosť na planéte nezvládla ani vlastné rozmnožovanie a v mene kolektívneho prežitia drancuje zvyšné zdroje a znečisťuje to, čo zatiaľ nebolo zamorené. Zdanlivo nekonečné oceány tomu zatiaľ odolávajú, ale ani rovnovážne pomery v nich nebudú donekonečna odolávať samodeštrukčnej schopnosti ľudstva. Každý takýto dokument je cenný minimálne preto, že ukazuje to, čo zajtra už nemusí existovať. ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Bertrand mě potěšil už s Home, kdy mi ukázal planetu z naprosto jiného úhlu než ostatní dokumentaristé. Planety Oceán je logicky věnována pouze mořím, nicméně jsem musel při sledování seznat, že tak poučný dokument jsem asi nikdy neviděl. Akorát mě ta voda až tak nezajímá, takže plný počet z toho nebude. 90% ()

kinghome 

všechny recenze uživatele

Asi nejhorší dokument, ktrej jsem kdy viděl. Kdyť pořád jen brečel! Byl to hnus. " Udělejte z 1% chráněnýho oceánu 20%, bude to žůžo a každej z vás to dokáže" a další SRAČKY. Nebo mě pobavilo "Zabíjíme sardinky a proto umřeme až je všechny vyzabíjíme" Božínku co budeme dělat? Už jsem strachy posranej. Chápu třeba globální oteplování,ale stejně, co nám je do toho? Oukej za dalších 100 let se země oteplý o nějakejch dalších 5 stupňů. A koho to kurva zajímá, když už budu dávno po smrti? Tohle je vážně zbytečnej dokument pro zelený človíčky co se hned vydaj zachraňovat oceán tim, že nebudou jezdit autem a přestanou žrát sardinky. TLESKÁM třeba nějakou dutou hlavu přesvědčíte, ale pro mě to byla sračka. 1* za pár hezkejch záběrů, toť vše. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Výborná obrazová složka, velmi dobrá hudba a komentář plný informací. Jak zdaleka nesouhlasím se všemi poplachy ekologů, o nutnosti oceánů pro náš ekosystém jsem přesvědčen už dávno. Jak přijdeme o mořský život, tak už si vážně můžeme začít tesat epitaf do nejbližší pískovcové skály. Takže mi tentokrát nevadila ani ta ekologická agitace, soustřeďující přehledně nejen hlavní svinstva lidstva vůči životu v oceánech, ale i hlavní návrhy jejich řešení. Teď jen, jestli už nebude pozdě, až se do toho konečně dáme... :-/ ()

Galerie (13)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama