Reklama

Reklama

Slečna Marplová - Série 2 (2006) (série)


Sittafordská záhada (S02E04)

(epizoda)
  • Velká Británie The Sittaford Mystery (více)

Obsahy(1)

Propukne sněhová vánice a slečna Marplová je nucena najít útočiště v Sittafordském sídle. Když je později majitel domu nalezen zavražděn ve svém pokoji, začne slečna Marplová případ vyšetřovat. (Viasat)

Recenze (41)

maoc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slabší než obvykle: překombinovaná zápletka, moc náhod naráz, nelogické chování lidí. A to, zda to má nebo nemá s předlohou něco společného je mi jedno. Přesto nadprůměrná televizní zábava. Tohle by totiž u nás nikdo nezvládl natočit. Není to trochu ostuda? EDIT: Po druhém shlédnutí už mnohem lepší dojem. Celé to mělo šmrnc, překombinovanost mi přestala vadit, cítil jsem z toho, jakoby si vlastně tvůrci dělali trochu šprťouchlata sami ze sebe, postup vyprávění byl modernější než mnohé jiné Marplové, ale nebyl špatný. Velmi dobře jsem se bavil a odpočinul si. EDIT2: Po třetím shlédnutí opět ubírám. Kdyby v tomto dílu byly jinde obvyklé krásné exteriéry a interiéry, asi bych u 4 hvězd zůstal, ale Sittafordská záhada byla situována (díky předloze) převážně v ulepeném venkovském hotýlku a ponurém a studeném Sittaford House. Takže sorry, ale tentokrát jen za 3. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Veľká politická zápletka a nakoniec po dosť dlhom čakaní je z toho obyčajná malá vražda. Marpleová nič nevyšetruje, takmer ničoho sa nezúčastňuje a na konci vytiahne z rukáva celé riešenie. Vyzerá to zvláštne, ale aspoň to vyústenie dáva zmysel, je dávkované po vrstvách a pridal sa aj zvláštny mysteriózny záver, ktorý nech si každý vyloží po svojom. ()

Reklama

karlee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tento díl mě naštval, už to asi vzdám a na další díly se dívat nebudu. Ty nejhorší nešvary Agathy dohromady: přidání nějakého vedlejšího zločinu, který nemá s případem nic společné (uprchlík z Dartmooru); spoléhání pachatele na totální náhodu; dodání dalších potencionálních pachatelů, kteří chtěli oběť taky zabít, jen už byl mrtvý, když se k němu v noci přikradli; ohlášení zločinu duchařskou seancí; vytahování dětí a jiných příbuzných lidí, kterým obět kdysi ukřivdila, samozřejmě až v poslední pětiminutovce (v tomto díle to navíc Marplová vybalí, jako by měla v šuplíku jeho CV, vůbec není jasné, kde na to přišla, Poirot si aspoň občas ověří totožnost telegraficky s Yardem). ()

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spolu s Mrtvolou v knihovně asi nejhorší z dosavadních dílů (jsem v jejich polovině), který jsem viděla. A to "Body in the library" aspoň mělo zajímavý závěr, i když jinak nudilo naprosto stejně, citelně znát byla absence nějakého hezkého a sympatického chlapa (ne, Timothy Dalton se mi opravdu nelíbí, už od doby, kdy si "střihnul" Caesara v Kleopatře) a cokoliv dalšího bych napsala by byl spoiler. Snad jen, že knihu jsem nečetla, a tak nemám s čím porovnávat, ale ani tak mě to vůbec nenadchlo... ()

akisha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Před chvílí jsem se rozčilovala u Chimneys, že změnili úplně děj, což je i tenhle případ, ale přes to je Sittafordská záhada jedna z mých nejvíc oblíbených Marplových. Mám ráda takové ty zapadlé domky, uzavřenou skupinu lidí, tajemství z minulosti apod. Filmu hodně pomáhá opravdu hmatetelné jiskření a skvělá chemie mezi Emily a Charlesem, potom ještě "stará" představitelka Marplové Geraldine McEwan, kterou oceňuju čím dál víc ve srovnání s její nynější představitelkou, a v neposlední řadě velmi dobrá kamera i ucházející hudba. Po Bertramu můj nejoblíbenější díl. ()

Galerie (111)

Reklama

Reklama