Reklama

Reklama

Tygr a drak: Meč osudu

(festivalový název)
  • Čína Wo hu cang long 2: Qing ming bao jian (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Yu Shu Lien se po dlouhé době vrací do domu rodiny Tche, aby zde vzdala poctu muži, který ji vychoval. Na dům však zaútočí Hades Taj, aby se zmocnil meče Zelený osud, který zde opatrují. Yu Shu Lien svolá na pomoc bojovníky Železné cesty, aby společně meč bránili. Mezi nimi přichází i Mlčící Vlk. Yu Shu Lien se tak musí utkat nejen s bojovníky Hades Taje, ale i se svými city. (Tamten)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (66)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Jednotka nie je mojou srdcovkou a uz si ju prilis nepamätam. Asi by sa zislo si ju pred dvojkou pustit znova, lebo je tu dost rozhovorov, ktore odkazuju na udalosti z jednotky pri ktorych som sa prilis nechytal. Ale to nie je hlavny problem tohto filmu. Tym je, ze nove dejove linie su uplne bez zivota a postradaju akukolvek chemiu medzi postavami alebo nejake emocie. Vysledkom je totalny chlad a absolutny nezaujem o postavy. Napriek tomu film pôsobi uponahlane, jak keby bol dost zostrihany. Bez zaverecnych titulkov nema ani 90 minut. Prec je aj poeticka atmosfera a dvojka je len tupy jednoduchy kung-fu film. Aspon, ze tie bitky za nieco stoja. Sice sa tu casto lieta alebo aspon nerealne poskakuje, co nemam rad, ale bitky pôsobia kontaktne a tvrdo. Choreograficky su skvele a dynamicke. Natocene su prehladne, takze som si ich uzil a jedine, co mi na nich vadilo, bola absencia krvi. Pôsobilo dost divne, ze sa tam neustale rezu mečmi az do smrti a krv vidime len vynimocne. Kto sa tesi na pokracovanie svojej oblubenej klasiky, tak bude najskôr sklamany, ale komu stacia ku stastiu kvalitne bitky, ktorych tu je dostatok, tak rozhodne nebude sklamany. 4/10. ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Já jsem spokojená. Kvalit jedničky to sice nedosahuje, ale i tak dobrý. Donnie se Chow Yun-fatovi vyrovná, souboje jsou povedený a výběr lokací se jim taky povedl. Navíc se mi líbilo zapracování do děje Donnieho postavy a i propletený osud mladší dvojice. Harry Shum a Natasha Liu Bordizzo se snaží, ale bohužel na Zhang Ziyi a Chang Chena nemají. Hlavní záporák mě taky moc nezaujal, naštěstí se tam moc nevyskytuje. Jason Scott Lee je pro mě prostě vlasatej Bruce Lee, tady nejen že divně vypadá, ale ta role mu moc neseděla. Největším průšvihem je ale ta angličtina. Proooč?! Snad se objeví i verze v čínštině. Přeloženo. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Některé filmy snad ani nepotřebují pokračování. Tygr a drak je jedním z nich. Ně, že by to bylo špatné, ale je to spíš zbytečné. Není to tak výpravné, původní film je prostě klasika. Neznamená to ale, že by tam nebyly dobré bojové scény. Některé jsou parádně udělané. Zaujala mě ta v hostinci nebo na zamrzlém jezeře. I obsazení je slušné. "Pojď do temnoty." ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Čínský film s čínskými herci o čínském kung-fu odehrávající se ve středověké Číně a... mluví se v něm anglicky. Tohle je už od samého začátku tak strašlivě špatně, až je mi z toho špatně, konkrétně na blití. Kvůli podobné zhovadilosti jsem nikdy neviděl (a nikdy vidět nechci) Fridu, na kterou jsem se přitom kdysi dost těšil. Tady jsem udělal výjimku kvůli mojí srdcovce Tygr a drak z roku 2000. A nelituju, i když moje uši dost trpěly. Film s jednoduchým a vcelku předvídatelným příběhem po vzoru klasických "pohádkových" kung-fu filmů, s poněkud televizním vzezřením (Netflix), ne tolik epický jako Tygr a drak, ani tolik výpravný a poetický jako třeba Hrdina, vezoucí se samozřejmě na vlně popularity svého předchůdce a opakující i některé jeho modely, ale epický a výpravný víc než dost, nabitý parádní baletně-bojovo-trikovou akcí a obsazený spoustou sympatických herců s Michelle Yeoh v čele. Klidná kamera, (pří)jemná hudba, estetický vizuál. Hezkým čínským ženským to při řežbách moc sluší a jejich kung-fu kreace jsou šmrncovní, ale i chlapi jsou vesměs sympaťáci, včetně záporáků. Báječná, řemeslně dobře zmáknutá relaxačka, které bych dal jistě plný počet, kdyby se v ní originálně šprechtilo mandarínsky nebo kantonsky. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Ucházející úvod, ne moc zábavnej střed, slušný finále. Bohužel to ale celý působí hodně rozporuplně a neúplně. Pro mě osobně už jenom díky soundtracku, kterej ač v jednu chvíli perfektně funguje, v druhou laciností navozuje husí kůži. Příběh je navíc strašně zkratkovitej, rychlej a nenabízí moc prostoru pro žádnou z postav. Co mi vadilo, byla i angličtina, která se sem prostě vůbec nehodí. Pokud se to ale řeže, mlátí a hroutí, konečně to diváka chytne a nepustí, souboje jsou choreograficky parádní, nápaditý, mají švih a styl, jsou podpořený jak skvělou kamerou, tak střihem (což je pro asijskou kinematografii typický (ač to oproti originálu zrovna asijský neni)), ale mohli přidat na brutalitě (fight na ledě!). Ve výsledku to ostudu původnímu filmu vyloženě nedělá, nemůžu se ale zbavit dojmu, že s ním Sword of Destiny nemá moc společnýho (krom Michelle Yeoh). Kdyby na to ovšem časem navázal seriál, jako pilot by Sword of Destiny obstál bez problému. ()

Galerie (113)

Zajímavosti (3)

  • Filmová práva byla newyorskou filmovou společností The Weinstein Company od vlastníků odkoupena v první čtvrtině roku 2013. Smlouva mimo jiné zahrnovala rovněž i účast hongkongského herce Donnie Yena. Ale protože ten je znám svým nechvalně proslulým přístupem k účinkování ve filmových pokračováních a předělávkách, vydala se v březnu z New Yorku na dlouhou cestu do Hongkongu dvojice hlavních zástupců společnosti, Harvey a Bob Weinsteinovi. Jejich úkol byl prostý. Přemluvit herce k účinkování ve filmu. To byla doba, v níž se objevovala jedna pochybná spekulace za druhou. Hercova účast byla s konečnou platností filmovými zastupiteli potvrzena až o několik měsíců později, v květnu, na právě probíhajícím mezinárodním filmovém festivale v Cannes, Cannes Film Festival 2013. V rámci této mediální akce přiznali filmoví zástupci také hereckou účast herečky Michelle Yeoh, která si ve snímku zopakuje svoji roli Yu Shu Lien. Návštěvníkům festivalu se nakonec dostalo i jméno filmového režiséra. Tím je Donnieho dlouholetý přítel, režisér Yuen Woo-ping. (Conspi)
  • Natáčelo se v Aucklandu na Novém Zélandu a v Pekingu v Číně. (Rominator)

Reklama

Reklama