Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detektivní příběh o tom, že na cestě za úspěchem a kariérou je člověk schopný udělat i ty nejpodlejší skutky... Vědecký tým doktora Gala pracuje na výzkumu nového původce encefalitidy (arbovirech) a na vyvinutí vakcíny proti němu. Členy týmu jsou ještě Galův tchán Vondra, mladá Kateřina Šálová, málo schopný dr. Prusík a frajerský mladý dokumentarista Libor Zika, který tajně zcizuje léky, jež poté prodává narkomanům. Jednoho večera, když je Kateřina na pracovišti sama, neznámý člověk v masce v laboratoři tajně uvolní víko zkumavky. Kateřina je tak nevědomky infikována a záhy onemocní. Zpočátku se zdá, že jde o chřipku, ale ukáže se, že je to právě onen druh encefalitidy, který je v laboratoři zkoumán. Kdo dívku záměrně nakazil? Kdo měl zájem na její smrti? (Česká televize)

(více)

Recenze (18)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Vcelku slušná leč opravdu průměrná televizní záležitost. Skoro na každém pracovišti jsou pěkné svině – to je všeobecně známo a když už se to točí okolo peněz, výzkumu, politiky tak tuplované…Co se hereckých výkonů týče, tak Vašut jasně vede – taky tam měl nejvíc prostoru, ta mladá nakažená laborantka pěkná, inu odstrala to za všechny ostatní – drsnější konec taky ušel…No samozřejmě to mělo i své mouchy a slabiny (příběh). Nicméně si nemyslím, že by šlo o slabou záležitost. ()

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Československý televizní kriminální film odehrávající se na ostravském vědeckém virologickém pracovišti, kde se tým odborníků pod vedením doktora Gala snaží objevit vakcínu proti novému původci encefalitidy. Členkou týmu je i mladá stážistka Kateřina (L. Kucharská), která onemocní chřipkou, avšak později vyjde najevo podezření na nebezpečnou infikaci zkoumanými viry. Současně se na pracovišti vyšetřuje ztráta morfia, ve které má prsty mladý dokumentarista, starající se o technické zajištění výzkumu. Tohoto volnomyšlenkářského mladíka majícího potíže s uznáváním autorit ztvárnil svým typickým frajerským způsobem M. Vašut a jeho postava byla jediná, ve které jsem rozpoznal jméno jejího představitele, neboť do ostatních rolí byli obsazeni neznámí herci z ostravského divadla. Ve snímku se také objevila novinářka M. Logojdová, která se vyptávala vedoucího výzkumu na různé informace, a když se nedozvěděla potřebné údaje, zkusila tahat rozumy z Vašuta, u něhož se mimo jiné zajímala, kde by mohla sehnat morfium. Záhy se ukázalo, že domnělá novinářka, jež se nechala pro zisk informací i Vašutem umělecky nafotit, je tajná agentka veřejné bezpečnosti. V závěru se vztahy na pracovišti mezi vedoucím výzkumu a dokumentaristou vyhrotili do té míry, že se všechny prohřešky včetně nákazy nebohé stážistky vyjasnily. Přestože se zapomenutý snímek režiséra F. Mudry odehrává v zajímavém vědeckém prostředí, ne úplně srozumitelný příběh i herecké výkony mě nechaly až příliš chladným, čemuž odpovídá i podprůměrné hodnocení. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Rok 1987... Já v té době bojoval s pubertou, ale v tom čase natočil František Mudra dle scénáře Milana Caise docela zajímavou detektivku z laboratoře, kde se pracuje s vysoce nakažlivými viry. Tehdy musel film na diváka působit asi čistě jako detektivka a dopady úniku viru si tehdejší divák mohl stěží představovat. O 34 let později jsme měli na vlastní kůži možnost okusit jaké to je v reálu a zdá se, že tomu ještě stále není konec. Osobně jsem hluboce přesvědčen, že COVID Číňanům vážně unikl z laborky. A jelikož komunisti -  pro něž je pravda sprosté slovo, rozlezlo se to po celém světě. Tyhle laborky by měly bejt zatraceně dobře jištěné ať už proti bláznům či docela obyčejné nehodě... Ve filmu se mi vemi líbil Marek Vašut, samozřejmě hrál gaunera, ale hrál ho skvěle. Na TV film docela koukatelná záležitost, která k dnešku k divákovi možná kupodivu promluví mnohem více, než k tomu tehdejšímu. Dávám za tři laboratorní myši. * * * ()

JohnnyCinema odpad!

všechny recenze uživatele

Při sledování jsem nejprve nemohl odhalit, zda se jedná o film ze zahraničního prostředí nebo z tehdejší ČSSR. Drogy, Mercedes nazývaný "křápem", Vašut má na žigulíku značku pro cizince... Až oslovení "soudruzi" a název tehdejší policení složky "bezpečnost" mě ujistil, že se děj opravdu odehrává u nás. No a jinak velice chabé až primitivní. A to co se týká příběhu, tak u zpracování. Kdyby tam nehrál Vašut, tak je to naprosto nevýrazný počin na který okamžitě zapomenete...a rádi... ()

javlapippi 

všechny recenze uživatele

Virologické laboratórium, plné morálne pochybných entít, skorumpovaných, karieristických, neschopáckych, ba dokonca aj díler opiátov sa medzi nimi nájde. Jediný, kto ako-tak drží čistý štít je snaživá laborantka, ktorá sa ako jediná záhadne nakazí a je na najlepšej ceste do záhrobia. Našťastie je podivným pomerom na stope tajná agentka. Priemerná, miestami nechcene vtipná, televízna krimi inscenácia s dobrým Vašutom. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama