Reklama

Reklama

Vinnetou - Rudý gentleman

  • Západní Německo Winnetou - 2. Teil (více)
TV spot

Pokračování dobrodružného příběhu o přátelství indiánského náčelníka Vinnetoua a jeho bílého bratra Old Shatterhanda. V kraji řádí Forresterrova banda vrahů, která vypaluje indiánské vesnice a neváhá zmasakrovat kolonu přistěhovalců, aby tak poštvala bílé proti indiánům. Náčelník Apačů Vinnetou a jeho pokervní bratr Old Shatterhand naopak chtějí uzavřít příměří mezi indiány a bílými. Pokrevní bratři vypracují mírový plán s vojáky a indiány kmene Assiniboi. To však není po vůli Forrestovu gangu, který se pokouší překazit plán všemi prostředky. V době mise se Vinnetou zamiluje do náčelníkovy dcery Ribanny, která která jeho cit vroucně opětuje. Náčelník Apačů však není jediný, kdo půvabnou indiánku miluje. Také mladý poručík Merril je okouzlen její krásou a chce ji za ženu. Jejich svazek má být zpečetěním přátelství mezi vojáky a indiány, a tak je mu Ribanna kmenem přislíbena... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (277)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Co naplat tenhle díl jsem měl vždycky nejradši. Mayovky přitvrdili od začátku tu máme tu nejvíc bezskrupulózní bandu desperátů který se s ničím neserou pálí indiánský vesnice vraždí ženy a děti a jejich šéf aby poslal k čertu Oldu šetrnýho neváhá místo vejplaty nechat upálit zaživa asi 300 svých dělníků. Od začátku až do konce se furt něco děje. Vinnetou má fajt z medvědem a taky nutno dodat, že film objevil vycházející filmový hvězdy Klause Kinského a Terence Hilla. Pro mě prostě best díl. Nevím jestli absolutně nejlepší, ale spolu z Pokladem a Údolím smrti patří určitě do mojí top trojky Mayovek. Pecka film kterej nestárne.100% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Platí všetko, čo som napísal o prvej časti. Aj napriek tomu, že je asi zo slávnej trilógie najslabší, ja ho mám možno aj najradšej, pretože tu neumierajú krásne ženy a ešte ani Vinnetou. Ešte tu máme Klausa Kinského a Terence Hilla, takže hodnotenie je jasné. Či ale nájdem aj v mojom veku a neskôr ešte odvahu absolvovať tieto filmy znova, skutočne netuším. Už je to predsa len dlhá doba. A keďže sme to všetci videli desať krát, ani to už možno nemá zmysel. ()

Reklama

Vědma 

všechny recenze uživatele

Je příjemné vědět, že existuje místo, byť jenom ve filmu, kde čestní jsou opravdu čestní, padouši jsou poznat na první pohled a chlapi vždy dodrží své slovo ať je to stojí cokoliv. Do takového světa se člověk vždycky rád vrací, když ještě k tomu Terence, Klaus i Lex mají tak modré oči. Ale moje srdce přesto volá - Vinnetou! ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

Všechna filmová zpracování románů Karla Maye se sobě podobají jako vejce vejci. Scénář, který se původním dílem německého spisovatele jen volně inspiruje, opět vidí svět černobíle, kde na jedné straně jsou ti dobří a na druhé ti zlí. Zvláštní kouzlo dvojce ale dodala nemožná láska Vinnetoua a Ribanny, která ono naivní vidění světa správně oživila. ()

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele

Kolegyňka Skuby 47 jednoznačně palec nahoru, i když se mi tenhle (druhý) díl nelíbil tolik jako např. první Vinetoua nebo Old Shatterhand a ani nenatropil tolik paseky v mém srdci jako ten třetí. Tento byl vlastně docela veselý oddechový, i když vlastně špatně skončil (zvlášť přečetl-li si člověk knihu). ()

Galerie (60)

Zajímavosti (37)

  • Súdiac podľa americkej vlajky v pevnosti Niobrara, dej filmu sa odohráva v období medzi 4. júlom 1863 a 3. júlom 1965, keď sa v modrom kantóne vlajky nachádzalo 35 hviezd symbolizujúcich vtedajších 35 štátov Únie. (tiradentes)
  • Pyrotechnik Erwin Lange spotřeboval pro požár v New Venangu celkem 2 000 kg benzínu, 2 000 kg mazutu, 200 kg benzolu, 6 propan-butanových bomb, 20 kg dynamitu, 50 pochodní, 250 kg cementu a 100 elektrických zapalovačů. (hippyman)
  • Představitel Freda Forrestera, britský herec Anthony Steel, měl v době natáčení už velké problémy s alkoholem. „Seděl celé dny v karavanu jako pavouk. Posílal si kluky od štábu i místní pro alkohol. Jakýkoliv. Jednou udělal strašnou pitku s Klausem Kinskim (David Lucas). Klaus byl blázen, vydržel chlastat třeba týden v kuse. Anthony mu zdatně sekundoval. Bylo to těžké, pozorovat ten úpadek. Pak jsme se museli smát, protože Steel a Kinski opili Rikarda Brzesku (Tah-ša-tunga) a tancovali s ním někde u ohně, úhlavní nepřátelé. Lex Barker (Old Shatterhand ) řešil manželku, já se snažil řešit je,“ vzpomínal Pierre Brice (Vinnetou). (HawkeyP)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno