Reklama

Reklama

Vinnetou - Rudý gentleman

  • Západní Německo Winnetou - 2. Teil (více)
TV spot

Pokračování dobrodružného příběhu o přátelství indiánského náčelníka Vinnetoua a jeho bílého bratra Old Shatterhanda. V kraji řádí Forresterrova banda vrahů, která vypaluje indiánské vesnice a neváhá zmasakrovat kolonu přistěhovalců, aby tak poštvala bílé proti indiánům. Náčelník Apačů Vinnetou a jeho pokervní bratr Old Shatterhand naopak chtějí uzavřít příměří mezi indiány a bílými. Pokrevní bratři vypracují mírový plán s vojáky a indiány kmene Assiniboi. To však není po vůli Forrestovu gangu, který se pokouší překazit plán všemi prostředky. V době mise se Vinnetou zamiluje do náčelníkovy dcery Ribanny, která která jeho cit vroucně opětuje. Náčelník Apačů však není jediný, kdo půvabnou indiánku miluje. Také mladý poručík Merril je okouzlen její krásou a chce ji za ženu. Jejich svazek má být zpečetěním přátelství mezi vojáky a indiány, a tak je mu Ribanna kmenem přislíbena... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (277)

major.warren 

všechny recenze uživatele

Vinnetou - Rudý gentleman. Pierre Brice a Karin Dor jsou Vinnetou a Rybanna v nejslavnější indiánské romanci všech dob. Harald Reinl svou třetí Mayovku povýšil na místo násilí na neskutečně nádherný a hluboký příběh, který však také nemá zrovna nejšťastnější konec. Vinnetou bohužel kvůli boji za mír nemá právo ani na lásku. Z herců zmíním skvělého Eddieho Arenta (znovu v roli Lorda Castlepoola) a pak i svého oblíbence - největšího filmového ďábla Klause Kinského. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

KDYŽ SI RYBANNA VEZME BÍLÉHO MUŽE. MÍR BUDE ZPEČETĚN! Terence Hill zde pošlapává Vinnetouovi city jako rohožku u dveří a to prostě není správné. Na svatbě, kde Rybanna řekne své ANO, BERU je v jeho očích jasně vidět okamžik, kdy mu puklo srdce. Proto je tento díl pro mě, tak těžké sledovat. Naštěstí je tu Forester a ten už dohlídne na to, aby Vinnetou neměl čas myslet na lásky a zrady, ale na boj a tyhle ty chlapský věci. ŠÉFE? TADY U JEZERA JSOU TAKY TY ŠŇŮRY! ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

No viem si predstaviť, že keby bol rebríček posunutý o dvadsať rokov dozadu, bol by film v top priečkach hodnotení. A tak sa deje to, že od mladej generácie sa vinnetouovkám toľko uznania nedostáva. Ja našťastie medzi nich ešte nepatrím a som rád, že televízia ich ešte stále pravidelne zaraďuje do vysielania. A vždy sa budem tešiť. Winnetou a parťákom Old Shatterhandom sú proste zosobnenie niečoho, čo sa mi bude vždy páčiť. A hudba. Tú tu budem spomínať stále. 85%. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Film patří do tzv. zlaté pětky (Vinnetou 1.-3., Poklad na Stříbrném jezeře a Fregoneseho Old Shatterhand). V tomto dílu jsou asi nejpůsobivější scény v jeskyních a jako herecký představitel tu vyniká padouch Lucca, který svým démonickým zevnějškem předčí i Anthony Steela (představujícího hlavního banditu Forrestera). ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Zas a zase zady na tomto místě prohlašuji, že nebýt perfektních a sympatických (!!) záporáků, nikdy bych tuhle sérii neměl rád. Vinnetou a jednoruký boxer Old Shatterhand jsou tak nereální a vysnění, až mám tendenci konvertovat na stranu těch nebohých masakrovaných banditů. Terence Hill si vyzkoušel roli, ve které má za úkol pronášet triviální fráze z etické výchovy děvčat a ne někomu pořádně vrazit...holt mu chybí Bud Spencer...... ()

Galerie (60)

Zajímavosti (37)

  • Podle vzpomínek lidí ze štábu tehdy mezi Karin Dor (Ribanna) a Terencem Hillem (Merril) přeskočila jiskřička už při prvním seznámení a později spolu začali být vídáni stále častěji. Dokonce prý spolu párkrát odjeli i na oběd do Splitu, a když se natáčelo ve slovinské jeskyni Postojna, tak prý i do nedalekého italského Terstu, kam v přestávkách natáčení také rádi jezdívali Pierre Brice (Vinnetou) a Lex Barker (Old Shatterhand). (HawkeyP)
  • Natáčení filmu začalo 18. května a skončilo 27. července 1964. První natočenou scénou byla rovnou jedna z nejtěžších – Vinnetou (Pierre Brice), zachraňující Ribannu (Karin Dor) před medvědem. (hippyman)
  • Během scény, v níž se k velké poradě sjíždějí náčelníci všech různých kmenů, může pozorný divák v jednom záběru zahlédnout v povzdálí jedoucí nákladní automobil. (Vojcl)

Reklama

Reklama