Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Erika, Rikard a Oskar mají jedno společné - jejich donedávna bezchybné životy se radikálně změnily a aby byli schopni odolat novým překážkám, jsou nuceni navštěvovat nezáživné skupinové terapie. Po nějaké době ale vezmou léčbu do svých rukou a podniknou dobrodružnou cestu s jediným cílem - najít své pravé já. (ellegrey)

Videa (1)

Trailer

Recenze (25)

misterz 

všechny recenze uživatele

Vyrovnávanie sa s osobným nešťastím alebo s nejakým psychickým problémom tak typicky škandinávsky - absurdne, no zato zaujímavo. Od záveru som síce čakal niečo viac, no i tak to bol príjemne strávený filmový čas. Samozrejme nemôžem zabudnúť na Aliciu Vikander - v snímku síce kôpka nešťastia, no aj napriek tomu bola čarovná a jej herecký výkon opäť raz hypnotický. Aj vďaka nej slabší nadpriemer. 70/100 ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Každý film s Davidom Dencikom je pre mňa sviatok. Nie preto, že tých v ktorých hrá plnohodnotné postavy je ako šafranu, hlavným dôvodom je jeho herectvo, ktoré je pre mňa jednoducho vždy sviatkom. Napriek tomu, že ani tu nie je hlavnou postavou stvárňuje veľmi dôležitú úlohu a myslím, že za ako vždy vynikajúcou Aliciou Vikander v ničom nezaostáva. Presne viem pochopiť pocity, ktoré musela jej hrdinka prežívať po tom, ako sa jej život zo dňa na deň rozsypal ako domček z karát. Zhodou náhod na skupinovej terapii narazí na pár ľudí, ktorí sú okamžite ochotní spolu s ňou niečo podniknúť vo viere, že to zázračne vyrieši ich problémy. Rozhodnú sa teda absolvovať cestu hotelmi v útrobách ktorých sa snažia stať takými akými by chceli byť a tak sa oslobodiť od svojich problémov. Veľmi rýchlo však zistia, že realita ich aj tak vždy dobehne a najlepším riešením, je postaviť sa problémom tvárou v tvár. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Teda to byl mazec. Člověk by řekl, že větší počet magorů na jednom místě je výhradní záležitostí csfd, ale ono ne. Ve filmu sice nejde o podvody s body ani o hodnocení neviděných filmů, tady jde o nemoc duše a ne mozku a to z těch lidí dělá poměrně sympatické bytosti, pokud tedy použiješ dostatek empatie. Herecky mistrovsky zvládnuté. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Dneska se všechny páry tváří, jak zatraceně dobře se znají, ale opak je pravdou. Přijde první větší překážka, následují hádky, urážky a odcizení. Tomuhle vztahu skočil do cesty poněkud velký problém spojený s nečekanou komplikací při porodu prvního potomka. Růžový život se obrátí naruby, ji uvrhne do těžké deprese a až na skupinové terapii pozná, co jí v následujících dnech může posunout dál. Dnes velmi obletovaná Alicia Vikander zářila už ve své domovině. Znovu mění polohy, kamera se jí ráda věnuje, je přirozená, proměnlivá. Hraje s velkou otevřeností, čímž si pro sebe krade většinu scén. Poměrně tíživý kus, místy absurdní a hlavně hodně jiný. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to není snímek pro širokou diváckou oblast a kdo nemá tuchu o psychických problémech například takového druhu, které jsem měla možnost postřehnout, ať se Hotelu vyhne širokým obloukem Vycítit podprahové myšlení už jen hlavní představitelky Eriky je dost obtížné, natož pak těch ostatních čtyř osob, kteří si utvořili separé psychoterapeutický kroužek, mimo jiné i formou jakési roadmovie po hotelových pokojích. Občas to bylo skutečně až absurdní, ale život se s námi holt někdy nepáře a přináší nám občas nějaké trauma, s kterým bojujeme každý po svém a různě dlouhou dobu. Alicia Vikander hrála jako vždy bravurně a byla také mým hlavním tahounem na tohle smutné drama, které zrežírovala a scénář k němu napsala jak jinak, než žena, která se možná s podobnou situací setkala, kdo ví? ()

Galerie (11)

Související novinky

Severský filmový podzim zahájí Muž jménem Ove

Severský filmový podzim zahájí Muž jménem Ove

03.11.2016

Severský filmový klub přináší tradiční přehlídku severské filmové kinematografie již po sedmé. Uvedeny budou filmové novinky, méně známe snímky staršího data výroby a na přání diváků i vybrané tituly… (více)

Reklama

Reklama