Reklama

Reklama

Bakaláři - Série 8 (1979) (série)


Stopařka (S08E01)

(epizoda)
Komedie / Krátkometrážní
Československo, 1979, 15 min

Obsahy(1)

Komedie o tom, že cestování autostopem může být někdy docela ošemetné... Řidič osobního auta cestou na chalupu zastaví mladé stopařce. Ta mu o sobě vypráví, muž však pozná, že dívka lže. Odmítne jí proto půjčit dvě stovky. Když ho stopařka navíc začne svádět, muž ji vyhodí z auta. Později si ale všimne, že si dívka zapomněla v autě tašku, a vrátí se pro ni. Stopařka mu ovšem začne vyhrožovat, že když jí nedá peníze, obviní ho ze znásilnění… V povídce z cyklu Bakaláři si hlavní roli řidiče zahrál známý ostravský herec Karel Vochoč. (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

ostravak30 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Povídka, která je jednou ze stovky příběhů těch, kteří stopují a těch, kteří stopaře berou. Nejsem řidič a nikdy jsem nestopoval, ale na tohle mám jedinou odpověď: dobře vám tak. Stopovat, a nejen v dnešní době, je hazardování se životem. A totéž platí pro stopaře. Tady bohužel stál za zmínku jen Karel Vochoč. Mladá dívka nepředvedla moc dobrý herecký výkon. Asi proto si už taky příliš nezahrála. Taky nechápu, proč je tak špatný obraz, když je komedie natočená v roce sedmdesát osm. Jsou i starší díla, ale nepůsobí tak hrozným dojmem. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ani nespočítám, kolikrát už mi někdo vyprávěl, že jeho kamarád, kolega z práce, švagr nebo kdokoliv jinej vzal do auta stopařku a ta ho začala vydírat, že chce prachy, nebo půjde na fízly a řekne, že ji chtěl znásilnit. Tak aspoň už vim, kde má tahle historka prapůvod. Jinak ve filmu v podstatě hrajou akorát dva herci (Karel Vochoč a nějaká pro mě neznámá mladá herečka s knírem) a jeden Wartburg. Taková malá televizní jednohubka. A Karel Vochoč se měl radši zachovat jako řidič Charvát ve filmu Smrt stopařek :-) ()

5150 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Malý bakalářský příběh o tom, jak náhle se může zkomplikovat cesta za rodinou pro muže středního věku, pokud do auta nastoupí mladá prolhaná stopařka. V hlavní roli Karel Vochoč za volantem automobilu značky Wartburg. // Stopáž pouze okolo 15 minut. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stokrát omletý námět - ženáč vs. stopařka s nekalými úmysly. Jako zásadní chybu vidím to, že do role stopařky byla vybrána slečna od pohledu blbá jak troky, plochá jak prkno a s knírem jako bonus. Tím pádem je každému vnímavějšímu divákovi jasný, že tady se znásilňovat nebude. Psychologická hra rozehraná ve wartburgu grády taky neměla, takže všehovšudy 1 hvězda za to, že těch 15 minut se to vydržet dalo. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v Ostravě a obci Vřesina. [Zdroj: filmovamista.cz] (SONY_)

Reklama

Reklama