Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý dětský génius Frank (Clooney), naplněný rozčarováním ze světa, ve kterém žije, a Casey (Britt Robertson), chytrá a optimistická dospívající dívka, plná vědecké zvídavosti, se společně vydávají na nebezpečnou misi s cílem odhalit tajemství záhadného místa, ztraceného kdesi v čase a prostoru, známého pouze pod názvem „Země zítřka". To, co na tomto místo budou muset vykonat, navždy změní celý svět – a také je samotné. (Falcon)

(více)

Videa (27)

Trailer 2

Recenze (572)

KarelR 

všechny recenze uživatele

No, tak tenhle risk nevyšel. Země zítřka chce být hrozně moc oslnivá, zábavná a inspirativní, ve výsledku ale jde o mohutnou blockbusterovou tragédii. Člověk se celou dobu těší na to, že ho čeká návštěva promyšleného futuristického města, ve kterém se budou dít nevídané věci. Místo toho se ale servíruje děsně utahaná dialogovka (kam ty prachy přišly?!?), která uteče k idiotské podzápletce a z ústřední atrakce neodhalí skoro nic. Lindelof už by vážně potřeboval proplesknout. A výjimečně si zaslouží políček i všichni ostatní, protože ani jinak není kde brát. Všechny postavy jsou nezajímavé až běda. Akce je možná slušně natočená, ale je jí zoufale málo. A v neposlední řadě ani nepochopíte, o čem to celé vlastně bylo, protože po pár zmatených vysvětlovačkách prostě rezignujete. Takže další průšvih z ranku Johna Cartera? Ani ne, John Carter byl totiž velkolepou a docela povedenou dobrodružnou podívanou. Tohle je jen nevýrazná vata, která možná vznikala s těmi nejlepšími úmysly, ale bohužel selhala v jejich překlopení do celovečerního filmu. (5/10) ()

whack 

všechny recenze uživatele

Eko-myšlienka mi neunikla – ako že menej nariekať nad apokalyptickými víziami a namiesto toho pre záchranu sveta niečo robiť – pre fanúšikov futuristických vízií Projektu Venus ako stvorené, najmä tá čerešnička na konci s bandou mladých hipsterov vyslaných zachrániť ľudstvo. Bolo to myslené dobre, to sa cení – úryvok v češtine TU. Okrem tejto eko-pointy to je ale obyčajná hovadinka, ktorá opäť všetko vsádza na efekty, navyše mi vadili nepresvedčivé reakcie postáv – napríklad, 13-ročného týpka to z roku 1964 zrazu preteleportuje do Krajiny zajtrajška a on namiesto toho, aby bol zmätený a vystrašený, si nasadí jet pack a lieta si s úsmevom medzi robotmi v úplne neznámom prostredí ako doma. Viac ako 3* nie. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Film, ktory slubuje dobrodruzstvo v neskutocnej Krajine zajtrajska, ale pritom to je o ceste do tej krajiny, pretoze v nej stravime len par minut. To najskôr sklame az nastve vela ludi. Takisto to, ze to stalo 200 mega, ale pritom vysledok ledva vyzera na 100 mega. Proste to ani zdaleka nie je taka audiovizualna bomba aku nam slubovali trailery. Ale to neznamena, ze film nic neponuka. Je to klasicky detsky film v style rodinnych sci-fi ake vznikali v 80tych rokoch. Zaciatok je este trochu vlazny, ale akonahle sa da perfektne ustredne trio dokopy, tak to je zabavna jazda s par spickovymi akcnymi scenami. Z postav ma najviac bavila roztomila Athena. Hned po nej bol skvely frfloš Clooney. U neho ma akurat stvala prilis dlha flasbackova linia z jeho mladosti bez ktorej by film na zaciatku ziskal potrebne tempo, ktore postrada. Tretia hlavna postava je v pohode aj ked je väcsinu casu len zmetena z toho co sa deje. Asi ako divak behom prvej polovice filmu. Dalej ma este potesili kratucke camea viacerych znamych xichtov. Napriklad hned 3 herci zo serialu Stargate. :) Trochu slabsie to je zo zaporakom a jeho planom. Sice funguje ta jeho kritika sucasnej spolocnosti, ale jeho plan je divny rovnako ako cele finale. Tu sa ukazuje, ze najväcsim problemom filmu je miestami dost zmeteny scenar. Nastastie Brad Bird to rezijne zdatne zachranuje a jak postavy tak akcne sceny funguju. Len znova musim spomenut ten velky detail, ze film na svoj rozpocet ani zdaleka nevyzera. Co mi nevadi z toho hladiska, ze som sa nedockal grandioznych trikovych zabrov, ale preto, ze sa film kvôli zbytocne nafuknutemu rozpoctu nezaplati a dalsieho pokracovania sa nedockam. Pritom by som si ho s radostou pozrel. No co uz. Pozriem si znova tento film pretoze si myslim, ze po druhykrat bude fungovat ovela lepsie. Jednak budem vediet, co od neho cakat a zaroven nebudem behom prvej polovice zmeteny. 7/10. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Na první pohled originální dobrodružný snímek o objevování paralelního světa, na ten druhý nuzný, neepický a co víc, nudný snímek, který se více než v Tomorrowlandu odehrává kdesi v amerických prdelákovech. Výprava? Vše podstatné jsme již viděli v trailerech. Je až překvapivé, jak moc na filmu není vidět, s jakým citem k látce přistupoval jinak velmi schopný režisér Brad Bird. Poctivé řemeslo na filmu cítit je, ovšem je asi tak stejně nevděčné, jako stavět osadu v poušti. Tato látka mohla možná uspět před 20ti lety, dnes v době technického pokroku ničím novým nezaujme a pravidelný konzument blockbusterů v Zemi zítřka nic extra záživného krom občasných vtipných gagů nenajde. Letos už druhé podobné zklamání typu Jupiter Ascending...Btw : koho sakra napadlo prezentovat George Clooneyho jako nerudného postaršího strejdu bez jeho obvyklého sex appealu, který by alespoň část naivek do kina nahnal? ... 50%...[26.5.2015_Cinestar_Anděl] ()

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Země zítřka měla určitě dobrý nápad i krásnou vizuální stránku,ale co se týče konečného příběhu a obsazení některých pubertálních děvčat....(což je dnes v módě) a doktora Hause se celý můj pohled snižuje.Je to opravdu škoda,protože tu mohlo být zaděláno na nové sci-fi,ale tyto aspekty tomu opravdu neprospěli.Navíc závěrečné vyznění celého příběhu je taky jak z pohádky po 5 leté děti (Nic proti těmto příběhům,ale zde jsem čekal něco jiného).Za mě celkově 50% a tři hvězdy. ()

Galerie (169)

Zajímavosti (12)

  • Mezi věcmi, které vrací hlavní hrdince na policejní stanici, je i balíček žvýkaček Beemans. Stejný balíček žvýkaček hodí v závěrečné scéně filmu Rocketeer (1991) vynálezce Rocketeerovi při předávání letadla s dovětkem: „Never fly without this.“ (Sir Thomas)
  • Brad Bird bol zvažovaný ako prvá voľba režiséra Star Wars: Episode VII - The Force Awakens (2015), avšak túto ponuku s úctou odmietol, aby mohol pracovať na filme Tomorrowland. K tomu uviedol, že keď dostanete vzácnu šancu pracovať na originálnom filme ako je Tomorrowland, využijete túto príležitosť aj napriek tomu, že ste veľký fanúšik Star Wars. (ScooobyDooo)
  • Natáčení probíhalo ve Valencii ve Španělsku, v Enderby a ve Vancouveru v Kandě a v Titusville v USA. (willy1)

Související novinky

Co chystá režisér Úžasňákových?

Co chystá režisér Úžasňákových?

22.06.2018

Režisér Brad Bird se proslavil zejména svými animovanými filmy Železný obr nebo Úžasňákovi, má na kontě ale třeba i čtvrtou Mission: Impossible – Ghost Protocol či dnes již zapomenutý Tomorrowland.… (více)

Clooney natočí scénář od Coenů

Clooney natočí scénář od Coenů

26.10.2015

Spolupráce bratrů Coenových a George Clooneyho zatím čítá Bratříčku, kde jsi?, Nesnesitelnou krutost a Po přečtení spalte. Už brzy uvidíme jejich čtvrtý společný film, retro komedii Ave, Caesar!, tím… (více)

Třetí Tron má červenou

Třetí Tron má červenou

31.05.2015

Když se v roce 2010 objevil sequel kultovní sci-fi Tron, mělo jít o první z několika filmů. Tron: Legacy ale investovaných 170 milionů dolarů překlopilo v "pouhých" 400, takže u Disneyho dlouho… (více)

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

Kdo se vytáhnul na Super Bowlu?

02.02.2015

Super Bowl je každoročním svátkem nejen pro fanoušky amerického fotbalu, ale také filmu. Studia totiž utrácejí miliony dolarů za to, aby mohla mezi reklamy procpat své půlminutové TV spoty, obvykle… (více)

Reklama

Reklama