Reklama

Reklama

A Teacher

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Učiteľka na strednej škole v Austine Diana Watts (Lindsay Burdge) má pomer so svojím študentom Ericom Tullom (Will Brittain), ktorý ju jedného dňa pozve na víkend na ranč svojho otca. Tam sa po jednej náhodnej príhode so správcom pozemkov Diana po prvýkrát začne cítiť ohrozená a jej vzťah sa pomaličky rúti do záhuby. (sochoking)

Videa (2)

Trailer

Recenze (17)

lillien 

všechny recenze uživatele

A já bych tyhle vztahová nehappyendová dramata tak ráda pětkovala, ty já můžu. Ale tohle se i přes slibný začátek nějak začalo hroutit, přelétlo to jen po povrchu a tak jak mě kdysi třeba až znechutila a rozsekala Pianistka, nebo hodně bavily Zápisky o skandálu, tak toto nenaplnilo moje očekávání vůbec. Dalo by se to shrnout jako zobrazení emocionálního chaosu totálně nevyzrálé ženy, která myslí kundou a narazí na realitu. Pokud proběhl náznak nějakého hlubšího vnitřního konfliktu, pak nevysvětlený. Postava kolouška, do kterého se píčitelka zakouká a závisle se na něj upne taky nenabízí nic. Obyčejný nezajímavý ferda, který si rád zašpásuje s nadrženou paničkou, ale už si neví rady (jak by taky mohl ve svém věku) s postupným narůstáním její lability. Milostné scény zbytečně moc držené na uzdě. A myslím tu koňskou. ()

MA.KI 

všechny recenze uživatele

Nerovné peklo. /spoilery v prostřední části komentáře!/ Skvělá Lindsay Burdge v roli učitelky, která se zamiluje do svého žáka a udržuje s ním sexuální vztah. Psychologicky důvěryhodný snímek je minimalisticky vystavěným ponorem do mysli a prožívání hlavní představitelky, ponorem zblízka zachycujícím její emoce. Kamera, s pomocí nelíbivých zvuků a neustávajících hudebních smyček a dlouhých drásavých tónů, zachycuje narůstající úzkost, labilitu a bezvýchodnost ze situace. Žena ví, že je její konání špatné, ale není cesty ven. Je svým studentem posedlá, zároveň se bojí prozrazení. Nerovné postavení hlavních postav není pouze v rovině učitel – žák, nýbrž také – a to především – ve skutečnosti, že jeden bezmezně miluje a druhý jeho náklonnosti jen využívá pro své ukojení či zábavu. Sílu filmu dodává fakt, že záměrně zamlčuje detaily, situace, pokračování scény – následují vždy stmívačky (proto mimochodem také ta krátká stopáž). A Teacher není pro každého, rozhodně je však pro diváka vnímavého a schopného empatie. ()

Reklama

MaxForValue 

všechny recenze uživatele

Tento film je ako domino, skladáte ho postupne a potom príde chvíľa jedného nerozvážneho kroku a celé domino sa zrúti. V "A Teacher" je to zdanlivá banálnosť, rozhovor učiteľkinho milenca so správcom, ktorá sa stála katalyzátorom celej tragédie nasledujúcich minút, ktorá by však aj tak bola zrejme neodvratná. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Nechci říci,že tento dramatický kousek byl enormně nudný,ale musim říci,že byl naprosto zbytečný.Učitelka co si ráda vrzne,do toho student pepík co jí udělá šťastnou na pár chvil a zas další den nanovo,je příšerný.V jeden moment se to tak trhne,jakoby si řekla paní učitelka,že zítra bude těžký sloh a bude ho muset opravit co nejdříve,jinak se z toho zblázní,tak se zblázní v jeden okamžik v posteli,že divák natož pepík uteče domů,všechno si tak řekne s otcem a paní učitelce přijde smska,že zítra ve škole to bude fakt vo držku.Dramatická část hrozně fádní,stále jsem možná čekal,že více poznám toho kluka,jak žije,proč vlastně s ní chodí jenom spát,vůbec nic o něm,takže postava vcelku solidně na ho-no.Koukněte se na prvních deset minut a rovnou na posledních deset a máte to černý na bílém a přitom ten film má jenom 76minut,kde se skoro nic neděje.Strašné pomyšlení,když člověk veme v potaz,že já jsem se do učitelky nevcítil od prvních minut. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Vynikajicí. Učitelka ve vztahu se svým studentem se emocionálně hroutí. Je to na indie poměry fádně natočený, ale díky fantastické Lindsay Burdge jsem se do toho položil a vezl se na vlně, věřil a chápal jsem všechny její stavy. Jo, moje emo srdéčko zaplesalo, u mě stoprocentní soucítění s postavou a to pak jde všechno bokem. Síla castingu. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama