Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Muzafar a Feruz jsou dva pasáci ovcí z Taboulistanu...malé zemičky ve střední Asii, o které nikdy nikdo neslyšel. Aby se o ní konečně svět dozvěděl, rozhodne se ji syn prezidenta kapičku zpropagovat a povolá tyto dva dobráky na jejich životní misi: zničit Eiffelovku! Aby dosáhli svého, musí se prodrat tím nejnepřátelštějším územím, jaké si vůbec dokážete představit: Francií! Zemí plnou nenávisti, korsických nacionalistů, až moc horlivých policistů, podvodných taxikářů, nepříjemných číšníků a otrávených zaměstnanců. Naštěstí se seznámí s Marianne, mladou pěknou reportérkou, která si je má za ubohé nelegální přistěhovalce a snaží se jim ukázat druhou stránku Francie...pohostinnou, krásnou zemi plnou milých lidí, kde je tak jednoduché žít. Vive la France! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (83)

salalala 

všechny recenze uživatele

Jen velmi těžko snesitelný film, který pouze parazituje na popularitě Borata. Jenže když dva dělají totéž, není to totéž. Vive la France nenabízí vůbec nic a hodně vtipů je navíc založeno na nutnosti znát nějaké reálie, což může být pro někoho problém. Humor tu moc nefunguje, protože je prvoplánový a dost laciný. Párkrát jsem se pousmál, ale to bylo maximum, které jsem tvůrcům dopřál. Youn se sice občas snaží o tempo, jenže se mu to moc nedaří a všechno je tak nějak rutinní. V hlavní roli dělá, co může a společně s Garciou dodává dvěma ústředním postavám jakous takous zajímavost, jenže ani to nestačí. Všechno už zkrátka bylo někde viděno a mnohem lépe zpracováno. S logikou si Youn hlavu absolutně neláme a některé věci jsou až do očí bijící a nejde je přejít ani v rámci žánru. Novinářka, která dělá oběma "teroristům" průvodkyni, je dost hloupá a ono vůbec celá tahle linie je tak zoufale nepravdědopodobná, že se jí prostě nejde smát. Tenhle film příliš nefunguje a od totální katastrofy ho zachraňuje jen pár úsměvných momentů a to, že není delší. Hřebíček do rakve filmu zasadil český distributor, který ho z neznámých důvodů nechal do kin nadabovat a zlikvidoval tím dost možná polovinu vtipů, která je založena na odlišném přízvuku. Navíc se moc nepovedl a opět přichází s oposlouchanými hlasy. Dost špatný film, který jen trapnou nápodobou. 30% ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Na tuhle francouzskou komedii jsem se těšil, protože v ní hraje Michaël Youn, který se mi v posledních filmech hodně líbil. No ale bohužel, byla to slabá komedie, člověk se při ní zasmál jenom párkrát, většinu času to vůbec vtipné nebylo a dost mi vadil ten přízvuk. Ale i přesto jsem na to v pohodě dokoukal až dokonce, bylo to celkem zajímavé, i když málo vtipné. ()

Reklama

hrona odpad!

všechny recenze uživatele

Nejhorší u žánru komedie je představa se vůbec nezasmát, a to je přesně tento případ. Naprosto nesmyslné situace, kopírující Borata, který je v tomto žánru zkrátka jedinečný. Většinou filmy dokoukávám do konce a pak hodnotím. U tohoto to prostě nešlo. Hodina utrpení byla na mě až příliš. Nikdy jsem si nedokázal představit francouzskému filmu dát Odpad!, ale vše je jednou poprvé. Hrůza děs a běs ()

+sfinx+ 

všechny recenze uživatele

Možná je to inspirováno Boratem, možná to není nejoriginálnější a možná bych musel být Frantík, abych si všechno patřičně užil, ale i tak jsem se výborně bavil. Humor totiž není tak docela stejný jako v Boratovi - tenhle je lepší, zábavnější a snad i trochu inteligentnější - spíše než Borata bych tu viděl Diktátora. Nebyla tam dlouhá hluchá místa, nebyly tam zbytečné komplikace - jen prostý zábavný příběh o dvou Tabulistech a zážitcích z Francie. Oblíbená scéna - sexy reportérka a přihřátej strážník :) a spousta dalších. ()

T-pack 

všechny recenze uživatele

Tahle komedie má dost slušný nástup, pěkný konec, zbytek je ale vata dost nerozhodnutá, čeho chce docílit. Matou mě především dlouhé pasáže s nájezdy na krajinu, panoramatické snímky nebo třeba jen nenápadná scéna jízdy po Paříži, kdy se před kamerou mihne každá pařížská památka – normálně bych nebyl hnidopich a nenarážel na fakt, že aby z odtahového auta viděli všechny tyhle baráky, museli by jet dost nesmyslnou trasu. Důvod, proč to schválně zmínim, tady je, že má jít o komedii! Ne cestopis, ne žádný filosofie nebo romantiky v ulicích Lutécie. I všudypřítomný hlášky Francouzů, že tohle přece není Francie, brzo přestanou působit komediálně a začnou znít otřepaně a kýčovitě. Přidejte do toho tu tradici v rodném městečku novinářky a máte film, který dobře odpovídá názvu, hůř už potom žánru komedie. Když už jsem mimochodem u postavy novinářky – ta měla znamenat co, do prdele? Ta byla tak neuvěřitelná a do filmu tak očividně nastrčená, že jí tam zřejmě přidali, aby alespoň zmírnili ohlasy gendristů. Už jen její vlastní logickej rozpor, totiž že by novinářka a obhájkyně lidskejch práv nezaplatila za útratu a následně šla do trojky s největšíma zoufalcema v okolí… já vim, že to měla bejt komedie, ale není to smutný, když jsou nejvtipnější fóry celýho snímku o fackování žen? Vive la France ve finále připomíná levnou francouzskou napodobeninu Borata. Levnou, protože Borat sází na kontroverzi a tim vnáší do formule jistou inovaci, především se ale nezastaví před každou zkurvenou památkou nebo scenérií! ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama