Reklama

Reklama

Sulejčin poklad

  • Francie Le Trésor des hommes bleus (více)

Obsahy(1)

Romantický dobrodružný příběh se odehrává roku 1850 v Maroku. Hlavním hrdinou je poněkud lehkomyslný Američan Fred (Lex Barker), který se snaží najít bájný poklad Suleiky. Do života v pouštích Sahary však vstupují dvě ženy, které ho milují, dcera francouzského obchodníka Suzanne (Odile Versoisová) a černá muslimka Malika (Marpesa Dawnová). Po pokladu slídí také banda darebáků s bezcharakterním dobrodruhem Hernandézem a dochází k několika střetům. Tato banda také způsobuje závěrečné rozhodnutí mezi dvěma milujícími ženami... (Mariin)

(více)

Recenze (6)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Pěkně načančaná rádoby dobrodružná nuda. Fakt je, že v tomhle filmu se toho moc neděje na nějaký pátrání po pokladu můžete zapomenout. Aspoň Barker to jako vždy v rámci možností táhne. Záporák pak má minimální prostor aby něco předvedl a zaujme snad jenom jeho efektní likvidace. Navíc akční finále celý ve tmě. Slabota.30% ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Průměrný film (v českém překladu "Sulejčin poklad"), který téměř nemá žádný spád a hojná konverzace je spíše nudná. Kladem jsou pěkné exteriéry exotické Sahary a města Mogadoru a samozřejmě Lex Barker; jinak tu, bohužel, mnoho zajímavého nenajdeme. Kdo čeká dobrodružný styl mayovek, bude zklamán. Toto je zcela jiný žánr... ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Tesne pred kariérne zásadným stvárnením legendárneho Old Shatterhanda sa Lex Barker potĺkal v podpriemerných filmoch talianskej produkcie a kariéra by zrejme onedlho skončila. Tento snímok je smutnou spleťou dobrodružstva a romantiky a nefunguje v nej nič poriadne. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Ako tradične, zase nadhodnotený film s Lexom Barkerom. Dej je takmer nulový, Lex preletuje medzi beloškou a černoškou, ktoré ho obe milujú, občas sa spomenie nejaký poklad, ale nič dobrodružné ani zaujímavé sa nedeje, až záverečných možno 10 minút. Keď ešte pripočítam otrasnú kvalitu obrazu a zvuku, bolo to utrpenie. 30% ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Pravudpovediac, nebyť charizmatického Barkera, neviem, či by o tento film niekto zavadil. Na ňom stojí a padá celý film. Hlavne remeselné spracovanie je iba priemerné a tiež nezaujímavé a námet ešte slabší. Barker v trochu netradičnej úlohe zvodcu žien, spočiatku si robí zálusk nie na jednu, ale rovno na dve ženy a pre diváka si nečakane nakoniec vyberie tú snedšiu. Na filmovom plátne netypické, aj keď v súkromí, kedže bol šesťkrát ženatý, asi trefné. Zápletka je síce o hľadaní pokladu, ale tá je za romantickou linkou až na druhom mieste. Ani tempo nie je ktovieako hutné, svoje si zastali aspoň exotické exteriéry. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Jak je důležité míti Freda aneb Angelika naruby. Jen místo plavovlasé markýzy andělů je tu plavovlasý pan Dokonalý a postelové scény nahradilo vilné vrkání a cudné cukrování. Zdá se, že ženy všech kontinentů, národností a barev vlasů touží po Frajeru Fredovi s bílou pletí a bílou košilí (vy zíráte, my zíráme – ať se děje cokoli, stále je k dispozici dost pracího prášku a pěny na holení). Mayovky jsou proti tomuhle dobrodružství těžce akční: tady jde v podstatě jen o to, že se božský dobrodruh („Za své pohledy neručím.“) potlouká po poušti a po oáze, následován toužebnými pohledy všech příslušnic něžného pohlaví v dosahu kamery. Velbloudice nevyjímaje. ()

Reklama

Reklama