Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do džungle za dobrodružnou loveckou výpravou přilétá Tarzanův bratranec Edward. Jeho průvodce Rokov jej zavraždí a přiměje svého společníka, aby se po padělání dokladů za Edwarda vydával. Cílem expedice jsou teď diamantová naleziště, jejichž bohatství má naoko posloužit britským obranným zájmům, ve skutečnosti obohatit kapsu podvodníků. Tarzan přes svůj vnitřní nesouhlas, po naléhání Jane souhlasí, že bude domnělému Edwardovi dělat průvodce při cestě do země divošského kmene Wazubi, strážce pokladu. (dopitak)

(více)

Recenze (11)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle je moje rozloučení s Lexem Barkerem jako Tarzanem, protože jeho pátý film jsem viděl jako první. Je to takové průměrné rozloučení, trochu rozpačité, ale s tím, že je zde docela dobrá záporná postava. Neustálé záběry na Cheetu se ale už dávno omrzely a člověk neví, jestli to vlastně není dětský film. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý z pěti příběhů o Tarzanovi s Lexem Barkerem v titulní roli. Film pochopitelně nelze přeceňovat, nad naivitou tvůrců při ztvárnění útočících domorodců jenom zakroutíte hlavou. Přesto se jedná o roztomilý příběh, Barker jako Tarzan je přímo prototypem helénského hrdiny, Jane je sice poněkud "olf fashion", zato Cheeta je skutečný šimpík, který nevypadá jako plyšová hračka (jak nám ho ukazovali tvůrci "nováckého" seriálu), ale chvílemi i jako nebezpečné zvíře. ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Veľmi podobné ako predchádzajúce diely s Bakerom. Klasický záporák, ktorému ide o poklad a chce sa k nemu dostať aj cez mrtvoly. Bielych domorodcov pre zmenu vystriedali klasickí čierni. Menia sa aj tarzanove partnerky - a Dorothy Hart je veľmi fajn. Do tretice, aby toho nebolo málo - vymenili aj herca Čity. Zaujímavé, že Tarzan pozná Afriku aj mimo džungľových pralesov a nerobia mu problém ani púštne oblasti - kde len môže mať to GPS namontované. V závere prekvapí nemilosrdným zhodom záporáka do priestati, v ktorej sú navyše levy. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Tejto pôvodnej tarzanej sérii súkam v podstate v kuse len priemerné hodnotenia, keďže tá kvalita je zhruba niekde tam a všetky diely sú na jedno kopyto, obzvlášť to platí pri filmoch, kde Tarzana predstavuje Lex Barker. V zásade nič nové sa tu už nevymyslelo a už sa varilo skutočne z vody. Hviezdička navyše za Dorothy Hart. Bola to skutočne nádherná žena. 50 % ()

fragre 

všechny recenze uživatele

U příběhů s Tarzanem je jeden zvyklý na hodně pokleslou romantiku rodokapsového typu, ale ani tu neradno míchat s roztomilostí a humorem (tedy aspoň myslím, že se tvůrci občas o humor pokoušeli). To aspoň literární předloha se tváří smrtelně vážně, takže aspoň v hranicích svého žánru nevypadá trapně. Tento film však trapný je. Polonahý Lex Barker byl nepochybně pro dámské publikum atraktivním zjevem, jakož i aktuální Jane v přiléhavém kostýmku zase magnetem pro publikum pánské, ale víc toho film nabídnout nemůže. Akce jsou nenápadité, divocí domorodci směšní, padouši přihlouplí a ještě se tam poráde potuluje takový "děsně sympatický" hošík, který tento údajně dobrodružný film mění v hloupoučký rodinný film. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama