Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Občanská válka skončila a Texas je okupován armádou Unie. Kapitán David Porter (Randolph Scott) je pověřen ochranou vládních úředníků při jednání s místními vlastníky pozemků. Těmto úředníkům ale nejde o nic jiného, než o zabrání farem a půdy původních obyvatel. Čestný kapitán Porter s jednáním vlastních lidí nesouhlasí a kloní se na stranu farmářů, za které bojuje Ben Westman (Charles McGraw). Situace se pro Portera ještě víc komplikuje problémy s podřízenými – arogantní kapitán Hodges (Lex Barker) si dovolí na jeho manželku. (vesper001)

(více)

Recenze (4)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Texas 1869 - stát se stále nepřipojil ke znovu se sjednocujícím Spojeným státům, vládu má v rukou armáda, úředníci vybírají přemrštěné daně, zabírají farmy a obyvatelé se bouří. Kapitán Porter je původem Texasan, ale za války bojoval na straně Unie. Teď musí vykonávat rozkazy, které jdou proti jeho osobnímu přesvědčení a vypátrat banditu Bena Westmana. Na scéně se také objevuje druhý kapitán, kterého hraje Lex Barker, což je pěkná svině a jejich rivalita vyústí docela pěknou bitkou :-) Svižný, akční, napínavý, dobře natočený western se Scottem, který nijak nepřekvapí a Barkerem, jehož postava určitě překvapí všechny, co ho znají jako čestného Old Shatterhanda, Karu Ben Nemsiho nebo Tarzana. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Občianska vojna skončila, ale dej filmu sa točí okolo príslušníkov armády aj naďalej. Priemerný western zaujme netradičnou zápornou postavou Lexa Barkera. Štvrtá recenzia. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Randolf Scott bol kamarat Garyho Krenta, teda zase pardon, Karyho Grenta. Tu je v roli ochrancu vladnych uradnikov a teda zase za drsnaka - mno, takemu wayne -ovi alebo VychodnemuLesovi som drsnactvo vzdy veril, Scottovi vsak ne. Tempo je plane, dialogy su len vatovo plane plky ... kulisy odporne ..... ledva 30 % ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Nic moc. Lex Barker tu je mladý, krásný a dokonalý - mizera, Randolph Scott ctnostný a ušlechtilý - avšak nehrající - hrdina. Modrými uniformami se to ve filmu jen hemží, akce je ale hanebně málo; kpt. Porter se strnulou tváří a zadumaným pohledem trousí morality a jeho manželka by se lépe vyjímala na porcelánu než na plátně. Jak říkám, nic moc. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (3)

  • Druhý film Lexa Barkera, kde stvárnil väčšiu rolu po tom, čo si zahral v piatich snímkach o Tarzanovi. (westerns)
  • Kavaleristé používají ve filmu colt model 1873. Děj filmu se však odehrává v roce 1869. (Mol)
  • Richard Benjamin v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)

Reklama

Reklama