Reklama

Reklama

Nejbližší příbuzní

  • Velká Británie Next of Kin (více)
všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní
Velká Británie, 2006, 13 min

Hudba:

Moby

Hrají:

Alexei Sayle (vypravěč)

Dokument Nejbližší příbuzní ukazuje život primátů ve volné přírodě, přes odchyt a cestu do Evropy, kde končí v laboratořích jako zvířata pro výzkum. Záběry na videu pořídila BUAV (Britská unie pro zrušení pokusů na zvířatech) při svých utajených šetřeních po Evropě.

V prosinci 2003 vypustila BUAV zprávu o pětiměsíčním tajném vyšetřování ve firmě Covance v německém Münsteru. Covance se specializuje téměř výhradně na toxikologické testy primátů pro mezinárodní farmaceutický a chemický průmysl. Vyšetřování odhalilo strašné utrpení tisíců opic podrobených v psychické deprivaci, strachu, utrpení a toxické otravě. Byla to vůbec první tajná operace uvnitř německé laboratoře. Miliony zvířat, včetně myší, králíků, primátů, psů, koček a ryb je používáno ve jménu vědy. Mnohé experimenty jsou velmi bolestivé, nespolehlivé a nesmyslné. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1)

whack 

všechny recenze uživatele

Krutý príbeh opíc, ktoré sú odchytávané vo voľnej prírode a predávané korporáciám ako je Covance, ktoré na nich robia pokusy. Dokument začína ako prírodopisný film, hovorí sa v ňom o prirodzenom živote rôznych druhov opíc v slnečnej prírode, následne sa dej presunie rovno do ponurých klietok laboratórií. Vidíme aj vykonávanie pokusov a následné pooperačné stavy utrpenia a jasného stresu opíc v klietkach. Video končí pozitívnejšie, vidíme, ako aktivisti z BUAV legálnou cestou získavajú opice, ktoré mali byť po pokusoch utratené, a ako sú prevezené do záchranného azylu pri pralese. Desiatky tisícov opíc však pokusy neprežije. Ročne sa pri pokusoch v USA a EÚ použije (spolu) 70.000 opíc a primátov. ()

Reklama

Reklama