Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film se odehrává na vánočním večírku firmy, kde se mladý instalatér snaží bránit před útokem krvežíznivých zombie v kabince na záchodě. (bestlama)

Recenze (26)

kingik 

všechny recenze uživatele

Cesta z dámských záchodků jest lemována zombíky. Tenhle údržbář není Mario Bros, ačkoliv nějaký vzdálený příbuzenský vztah se slavnou videoherní postavičkou, nelze vyloučit. O vánočním firemním večírku se zasekl na dámských toaletách i s ukradenými penězi na charitativní účely. Mario svého času hopsal po houbách a tomuhle nebožákovi dali do stísněných prostor nemrtvé potvory. Kabinka pro vykonání potřeby se rázem stává výchozím strategickým bodem. V rámci improvizace v boji proti zombíkům padají solidní hlášky a hned je každému jasné, že Dan Palmer v hlavní roli, který je rovněž autorem scénáře, přišel s parodií na žánrová schémata, ale ten nadhled si nad brakovou látkou nějak nedokázal po celou dobu získat. Nedá se přímo tvrdit, že by nenaservíroval s kolegou režisérem Christian Jamesem, pro něhož to byla prvotina, film úplně bez nápadu, ale ono kupodivu téměř nic s čím film přišel nebylo přetaveno v obstojně fungující celek, ale rovnou v nesympatickou slátaninu. Palmer v hlavní roli si divácké sympatie nemůže získat ani omylem při svém projevu a zjevu. Film samozřejmě laciný až běda. Zombíci nalíčení velmi ledabyle a dělá jim potíže dostat se skrz dveře k "potravě". Do toho náš údržbář plká přes stěnu toalety s ženou, která se také nestačila včas zpacifikovat, a načrnutou podobiznou na stěně záchodku si představuje, jak asi vypadá. Když se k ní pak po drahné době dostane zjistí, jak to s ní bylo doopravdy. Načež se omotá toaletním papírem a vyrazí se přes krvalečná monstra dostat na svobodu. To slovo "monstra" je docela zavádějící, protože zombíci se celou dobu chovají neschopně a připitoměle. Nápad sestřelovat je uříznutými prsty kalhotkami, které posloužily jako prak, je to lepší, co film nabízí. Navíc po celou dobu svůj parodický ton rozhodně neudrží a nebojí se přitlačit na citlivější scény na které už bylo poměrně pozdě, protože film neuměl střídat žánrové polohy s takovým přehledem, jak by chtěl. Z britských ostrovů zavál hnilobný závan nemrtvých, který chtěla překrýt zábavná parodie. Film je však poměrně odstrašujícím příkladem, jak by se parodie neměly netočit. Mé hodnocení: 20% ()

zolo23 

všechny recenze uživatele

Všetky 3 plagáty sú parádne a tešil som sa že angličania "vypustia" do sveta opäť niečo originálne. Lenže ono to nieje ani horrorové a komediálne už vôbec nie. Prakticky celý film sa odohráva na verejnom WC kde sa v jednej kabínke ukrýva údržbár, ktorý sa snaží odtiaľ dostať cez zombíkov, ktorí sa na to ,čo sú premenili počas vianočného večierku. To, že nikde nieje vysvetlené prečo sa zmenili mi ani tak neprekážalo, prekážali mi zdĺhavé nudné dialógy na úkor nejakého poctivého nápadu, ktorý by možno film vytiahol aspoň do priemeru. Masky teda nič moc ale to chápem, pretože výroba filmu prekročila sotva 400.000 libier... ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Máte-li rádi levné zombie kousky, říznuté černou komedií a suchým britským humorem, jste tady možná na správné adrese. No jen možná, protože tento kousek patří bohužel k těm horším, které jsem měl možnost vidět. Po docela slušném rozjezdu, ve kterém nám tvůrci nabídnou několik srandovních hlášek, i zábavných situací okořeněných o černý humor to totiž začalo sklouzávat spíše k nudné konverzačce. A já mám u podobně laděných filmů rád spíše akci a absurditu, než utrápené kecání. Hlavní hrdina totiž vede řadu dialogů s ženskou postavou, která na záchodcích zůstala uvězněná s ním a diváci jsou tak v mnoha pasážích ochuzeni o samotné zombíky, kteří se neustále marně snaží dostat do zamčené kabinky. Navíc ani jejich masky nebyly zrovna moc povedené. Viditelně se rozpočet vypotřeboval hned v krvavém počátku. Což byla zatraceně škoda, protože prvních cca 25 minut bylo opravdu povedených. Scénárista a zároveň i představitel hlavního hrdiny Dan Palmer je evidentně fandou zombie komedií, ale když nemůžeš disponovat potřebným rozpočtem, jsou vaše možnosti značně omezené. Co na tom, když máte dost originálních nápadů, když je potom nemůžete dotáhnout k dokonalosti. Kdyby se tam podstatně méně kecalo a více bojovalo se zombíkama, byl bych ochoten sáhnout i k většímu ohodnocení. Takhle to však vidím bohužel na podprůměr. 40% ()

pilarius 

všechny recenze uživatele

Originální, absurdní, levné, vtipné - i tak by se dal film zjednodušeně popsat. Žádný zázrak to tedy není, ale zdálo se mi, že ti lidé věděli, co dělají, a hlavně to dělali rádi. Vytěžili z toho, co se dalo - kameru a střih. Ačkoliv všechno ostatní nejspíš zapomenu, tak ten obrázek, který onen údržbář nakreslil na stěnu kabinky, se mi možná ještě někdy vybaví. Heslo filmu? I na konci světa můžeme stále udělat dvě věci: v něco doufat a zavolat mamince. ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Príjemná amatérčina, ktorá sa nebojí ukázať zvrhlosti, humosnosti a celkovú nekorektnosť. Osobne som sa bavil na nápadoch, ktoré sa diali na pár metroch štvorcových a vôbec by som to nevidel tak čierne ako všetci ostatní. Ak máte radi filmový trash a nebude vám trápne sa baviť na scenári asi 10 ročného decka (áno Palmera týmto pozdravujem) tak smelo do toho. A možno dojdú aj lezby... ()

Galerie (24)

Zajímavosti (1)

  • Herec Mark Holden si v jednom roce zahrál ve dvou filmech o zombie. Vedle Stalled to byl také titul Světová válka Z (2013). (bestlama)

Reklama

Reklama