Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Joe a Bambini patří na Divokém západě k pěkným výlupkům, málokdo ale tuší, že oba psanci jsou ve skutečnosti bratři. Když se pak po letech konečně sejdou v domě své máti, musejí odpřisáhnout, že se o sebe navzájem postarají. Bambini dostane za úkol naučit lenivého karbaníka Joa pořádnému řemeslu jako je přepadání dostavníků nebo krádeže koní a Joe má zas tahat své prchlivého bratra z problémů. A protože každý přistupuje ke svěřenému úkolu po svém, zamotá se sourozenecká dvojice do složitého plánu s převleky za vládní agenty a podivnou misií, kde mniši místo rozhřešení rozdávají monokly... Ve volném pokračování bláznivého westernu Pravá a levá ruka ďábla (1970) se opět sešlo herecké duo Bud Spencer a Terence Hill pod režijní taktovkou Enza Barboniho. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (200)

ChrisBa 

všechny recenze uživatele

Spolu s pravou a ľavou rukou diabla to považujem za vrcholné diela s Budom Spencerom a Terencom Hillom. Ich hlášky a scény sú nezabudnuteľné. Scéna v salóniku pri kartách, spoveď, či obed v luxusnej reštaurácii..to sú veci, ktoré človek len tak nezabudne. Tento film je klasikou a nemožno mu dať iné než plné hodnotenie. Na týchto komických scénach sa môžem baviť dodnes a aj sa bavím.. ()

Mitisko 

všechny recenze uživatele

Dobrý scenár, jednuduchý príbeh, neuveritelne dobré dialogy a super hlášky. Herecké výkony Terenca Hilla a Bud Spencera ani nemusím komentovať proste dokonalé. Najlepšia scéna v reštavrácii! Film som videl asi 100x no už sa teším na jeho znovupozretie! Hodnotenie jasných 5* nič viac nemože westernovka mať ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Trošičku slabší než Pravá a Levá Ruka Ďábla... především po dějové stránce... spousta místa ve filmu zabírá pasáž, kdy hrdinové žerou počestným pocestným fazole, nebo dělaj ostudu v luxusní restauraci. Ale scéna s Pokerem je naprosto skvělá, a následní konflikt dvou mužů u baru taky... takže takovejch 4 a 3/4 ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Děkujeme, pane kapitáne !! Kéž by byl každý takhle štědrý !!" - "Jo, a z toho dítěte by byl alkoholik !!" ;) Výtečný sequel výtečného spaghetti westernu Pravá a levá ruka ďábla subžánrového klasika Enza Barboniho, jemuž se nedá upřít velmi vtipná a zajímavá zápletka, když se Bud Spencer s Terencem Hillem vydává za tajné agenty, ani že tvůrcům opravdu není doslova vůbec nic svaté.. Nemůžu se však zbavit dojmu, že Malý unavený Joe působí poněkud, jakkoli symbolicky, utahaně a zejména by mu slušela lepší hudba, protože tohle se bratrům De Angelisovým vůbec nepovedlo.. ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Joe a Drobček sa stretávajú po druhýkrát a opäť tomu nechýbajú dnes už klasické gagy ("Co bude na večeři? Ani nevím, lítalo to kolem"), nezničiteľná chémia a vražedné tempo, kde vtipná scéna strieda ešte vtipnejšiu (fazule, karty, reštaurácia). Záver už trochu opíja pečivom, ale prežiť sa dá. Za detských liet bol tento štýl spaghetti humoru mojim jediným kontaktom s westernom. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (13)

  • Scéna, ve které Trinità a Bambino obědvají v restauraci, nebyla předem napsána. Režisér Enzo Barboni jen zvolal “akce“ a Bud Spencer a Terence Hill improvizovali. (Stocki)
  • Natáčelo se v Itálii, v oblasti Abruzzo, konkrétně v okolí náhorní planiny Campo Imperatore v provincii L'Aquila. (Stocki)
  • Film měl mimořádný komerční úspěch především v Itálii a Německu, kde se dostal na první příčky v návštěvnosti kin (v obou zemích je dohromady vidělo v kinech přes 26 miliónů diváků). Překvapivý je výrazně menší zájem ve Španělsku, kde přitom podobné filmy patřily k oblíbeným.Tady, stejně jako ve Francii, vidělo film něco málo přes tři milióny diváků. (argenson)

Související novinky

Zemřel Bud Spencer

Zemřel Bud Spencer

28.06.2016

V 86 letech nás v pondělí opustil legendární italský herec Bud Spencer. Parťák Terence Hilla se zamlada věnoval plavání a vodnímu pólu (dotáhl to až na dvě olympiády), v roce 1951 se ale dostal před… (více)

Reklama

Reklama