Reklama

Reklama

Slavní, bohatí a bez domova

  • USA Famous, Rich and Homeless
USA, 2010, 3x60 min

Obsahy(1)

Otázka zní, co si počne pár celebrit, když mají náhle začít žít jako bezdomovci v ulicích Londýna? Problém není nikterak teoretický: protagonisté seriálu byli skutečně zbaveni peněz a jiného movitého majetku, načež byli vyhozeni na dlažbu. Musí nasadit opravdu všechny síly, aby se udrželi při životě, jsou nuceni provádět věci, které by si dříve vůbec ani nedovedli představit. Při sledování jejich dobrodružství sami zřejmě brzy zjistíme, že naše předsudky týkající se života bezdomovců jsou většinou na hony vzdálené realitě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Drom 

všechny recenze uživatele

Jsem dost bohatej, abych si mohl dovolit hrát si na bezdomovce! Má to být dokumentární cyklus, ale je to pokrytecká reality show o pěti prachatých rozmazlencích, kteří mají divákovi zprostředkovat pocity lidí z ulice. Bohužel se přes jejich neustálé stěžování si a ofrňování se, za přispění bulvárního zpracování, toho o opravdovém životě na ulici moc nedozvíme. Vybraní aktéři jsou vážně tragické fiflenky, neumí žít bez pohodlí v improvizovaných podmínkách a jsou naprostí sloni v sociálních strukturách "spodiny". Jednu hvězdičku dávám za to, že mi pořad ukázal, jak asi vzdálená je realita v mé hlavě a realita v hlavách vás, mladých, radostných a úžasných z magazínu. Vážně si nedovedete představit, že přenocujete na zemi v parku? Vážně vás šokuje žebrání drobných nebo o cíga? To fakt máte tak panický odpor k feťákům? Já jsem vážně rád, že jsem vždy měl blíže k tomuhle konci společnosti, než k vašemu se životem ve skleníku. Tohle dokáže vyprodukovat jen tým zcela odtržený od běžné reality, vidící vše přes rozměr růžových brejlí komerčního způsobu života. ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Spektrum využíva často kontrastnosť na výstavbu svojich dokumentov. Táto nie je výnimkou. Pripomína mi to ale naše realityshow, ktorých úroveň sa dostala pod hladinu Mŕtveho mora. Partia solvenťákov povyberaná podľa najnovšieho kľúča - muži, ženy, starší, mladší, čierni, bieli sa rozdelí medzi opačnú partiu - narkoman, prostitútka, väzeň, skrachovanec a pod. Potom sledujeme útrpný život, z ktorého sú tí prví zhrození. Jeden to väčšinou vzdá, ostatní držia vlajku a na záver im pomôžu. Umelé ako Utajený šéf.. ()

Reklama

Galerie (1)

Reklama

Reklama