Reklama

Reklama

Herbert Nitsch - na nádech za hranice možností

  • Francie The Final Frontier
Francie, 2011, 53 min

Obsahy(1)

Pro Herberta Nitsche je život neustálým posouváním hranic. Chce uspět v souboji s ostatními, ale hlavně překonávat sama sebe. Potápěčské úspěchy sbírá s nevídanou lehkostí. Ve dvaačtyřiceti letech je tento rakouský sportovec držitelem jedenatřiceti světových rekordů ve volném potápění ve všech osmi disciplínách tohoto sportu. To je dosud nepřekonaný počet vítězství. V kategorii konstantní zátěž se zanořil do hloubky 124 metrů. V kategorii No limit se mu na sledu zatíženém závažím podařilo sestoupit do hloubky 214 metrů. Žádný nádechový potápěč se před ním tak hluboko nedostal. Herbertovi to však nestačí. Chce se stát prvním člověkem, který překoná hranici tří set metrů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

MirkaP 

všechny recenze uživatele

Velmi velmi zajímavý dokument. Přestože o freedivingu vím docela dost, dozvěděla jsem se mnoho nového - bodejť by ne, kolik lidí může vyprávět o ponoru do takové hloubky? Zajímavě až napínavě znázorněný rekodní ponor. Pomalu buší srdce, jinak potápěč maže dolů i nahoru poměrně svižně, kapacitu na hodinový ponor jako kosatka rozhodně nemá. ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Ťažko je urobiť divácky príťažlivý dokument o hĺbkovom potápaní. Nadýchnete sa a idete pomaly čo najhlbšie a potom to isté nazad. Nič dramatické sa tam nedeje. Ale ak si chcete pozrieť niečo podobné vo filmovej podobe potom odporúčam Magickú hlbočinu ()

Reklama

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Přehledně zpracované téma free-divingu s podrobnostmi z fáze přípravy i sportovního výkonu, fyziologie a s paralelou k říši kytovců. Zajímavostí je zvukový záznam k podvodním záběrům. 3-4* ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama