Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V městečku Lucky Town se před časem usadil malý chudý cirkus, v němž účinkují pouze čtyři akrobaté. Ti však dokážou pravé divy, a proto si je místní lidé velmi oblíbili a nedají na ně dopustit. A právě mezi tyto hvězdy manéže jednoho dne vpadne Cat Stevens, který se snaží uprchnout Finchovi, největšímu grázlovi v okolí, a jeho mužům. Cirkusáci raněného muže ukryjí ve svém karavanu a ochrání ho před pronásledovateli. Tím se však zapletou se do nebezpečné hry s Finchovými zabijáky. A jejich odveta a na sebe nenechá dlouho čekat. Zákeřně zavraždí nejmladšího z akrobatů, jenž náhodou zůstane na okamžik sám. Cat, který se jakž takž zotaví, proto Hutchovi navrhne, že mu na oplátku pomůže dostat Finche. Spolu se šerifem pak nastraží na všechny lotry důmyslnou léčku. Ovšem ještě dříve, než zločinci skončí za mřížemi, dostanou od Cata a Hutche pořádně za vyučenou... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (75)

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Další oddechový spaghetti western, nenáročný, drsný a přesto s částečným humorným nadhledem. Nesložitá zápletka o odhalení a potření zla a zloduchů, kteří odírají prosté zlatokopy o cenné pozemky. Ale je tu známá dvojice odvážných hrdinů Cat Stevens (zajímavý Terence Hill) a Arch Hutch Bessy (Bud Spencer), kteří společně odhalují spáchané křivdy, dodávají utlačovaným potřebnou odvahu k odporu a zneškodňují neohroženě všechny protivníky s neuvěřitelnou lehkostí a samozřejmou elegancí. Dvojici doplňují černošský pistolník a cirkusový akrobat Thomas (Woody Strode), toužící po pomstě za smrt svého přítele, a Hutchův partner Baby Doll (George Eastman), předstírající z neznámých důvodů hluchoněmost. Z dalších rolí: soudce Boone (Eduardo Ciannelli), prodlužující zlatokopům jejich koncese, chladnokrevný pistolník Finch (Glauco Onorato), nejbrutálnější z mužů strany zla, cirkusoví akrobaté Hans (Alberto Dell'Acqua) a Franz (Nazzareno Zamperla), nadšení podporovatelé správné strany, ctihodný boháč Honey Fisher (Victor Buono), chamtivý původce všech nespravedlností, cirkusový principál Mamy (Lionel Stander), milující svoji práci nade vše, a cirkusoví trpaslíci (Antonio De Martino, Adriano Cornelli a Arnaldo Fabrizio). Nenáročné odreagování o vítězství dobra a spravedlnosti. Navíc s cirkusovou akrobacií a dráždivým kankánem žen. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Asi jsem vubec nepochopil ten název. Co to je ten Boot Hill? Určitě to není Kopec bot, jak je uvedeno v jednom českym názvu. Každopádně ve filmu o tom nepadla ani zmínka. Nebo je to jako kvuli tomu, že tam hraje Terence "Hill"? Taky se tam na začátku mluvilo o dvou chlápcích - Sharpovi a Finchovi, ale Sharp tam pak už není vůbec a Finch sice jo, ale já stejně nepochopil, kterej z nich to je. Místo toho je tam jenom jakejsi vyžranej Fisher, což je pravej vepřovej hajzl. Ale vyzranej záporák, to bylo dycky špatny... To prostředí toho cirku se mi k tomu westernu moc nehodilo - kazilo to tam tu pravou zápaďáckou atmošku. Černoch (Woody Strode), kteryho znám z úvodní nádražní scény v Tenkrát na západě, se tady rozehrál a byl fakt dobrej a kladnej. Terence Hill tady byl nezvykle nejistej, když to i párkrát schytal, ale jinak byl celkem pěkně drsnej. Bud Spencer byl v podstatě jenom taková vedlejší postavička, ale potěšil. U té poslední nebo předposlední přestřelky byla taky skvělá hudba, jakejsi jazz nebo co to bylo, ale každopádně super. No takovej průměr, no... ()

Reklama

Heavyman

všechny recenze uživatele

Nejhorší film s Budem a Terencem co jsem kdy viděl. Kde byl nějakej švih co jejich filmy mají a o ději ani nemluvím. A do toho ti odporní liliputáni ty mi to zhnusili úplně nejvíc, ještě jsem nikdy neviděl tak hnusný liliputány. Málem jsem zapomněl a taky nejhorší dabing s touhle dvojkou co jsem slyšel....to snad namlouval všechny jeden člověk a jen si občas přidržel nos, aby to znělo trochu jinak. Je neuvěřitelné, že hned o rok později vznikla Pravá a levá ruka ďábla, což považuji za jejich nejlepší film. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Oproti předchozím dvěma filmům je Boot Hill opravdu slabota. Já sám dávám hodně slabé čtyři hvězdy, a to je hlavně z nostalgického důvodu. Ne že by byl příběh špatný a nebo, že by herci nějak zklamali, ale zvolená hudba, byla tentokrát velkým šlápnutím vedle. Hudba byla totiž tak protivná, že se to místy nedalo až vydržet a tím byl zkažen celkový dojem z filmu. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Podivný, ale svým způsobem přitažlivý western, kde byste úsměvy Terence Hilla z plakátu hledali opravdu marně a Spencer se objeví až v polovině snímku.  Klasická bitka spojená  s přestřelkou je tu jen jedna,  v samotném závěru.  Nesmiřitelný Woody Strode a němý a zrzavý Eastman pak mohou být pro milovníky italských westernů rovněž skvělou pozvánkou  Méně "epic" než Trumfové eso a více "strange" než Bůh odpouští a za mě prostě povedený western (špagetový samozřejmě), kde být méně cirkusu a více  Finche možná bych vypálil i pět kulí. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo ve španělské Andalusii na místech: Desierto de Tabernas a ve studiích Fort Bravo Cinema Studios / Texas Hollywood a Mini Hollywood v Tabernas. Dále se natáčelo ve studiích v Římě: Dino De Laurentiis Cinematografica Studios a Elios Film. (noelcoward73)
  • Woody Strode (Thomas) získal za 10týdenní natáčení 75 000 amerických dolarů, což je velký skok oproti filmu Profesionálové (1966), kde si vydělal za týden jen 1 000 dolarů. (noelcoward73)

Reklama

Reklama