Reklama

Reklama

Léčení s delfíny

(TV film)
  • Izrael Dolphin Boy

Obsahy(1)

Z Delfíního útesu v Ejlatu přichází zprávy, že si psychicky velmi zraněný Morad dokázal s delfíny vytvořit zvláštní pouto. Ačkoli stále nemluví, poslouchá a reaguje, což je samo o sobě velkým zlepšením. Zdá se, že s delfíny potřebuje strávit více času. Když se potápí, zmizí do hlubin a zapomíná i dýchat. Spřátelil se s delfíny bez větší účasti jejich pečovatelů a trenérů. Cítí se součástí jejich rodiny. Dokonale se s nimi sžil. Jelikož zná moře odmalička, dokázal se snadno přizpůsobit. Ve vodě se proto cítí dobře a potápění se nebojí. A když se teď cítí bezpečný ve vodě s delfíny, má šanci se vrátit zpět na souš a ke své rodině. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

EastWicka 

všechny recenze uživatele

Ohromně silný a dojemný příběh. Jakkoli promyšlený scénář by neměl takovou symbolickou hodnotu, jako tenhle, který napsal život. O tom, jak je lidská duše křehká, a že je s jinými tvory (v tomto případě s delfíny) a s přírodou spjatá mnohem více, než se nám zdá. O hojivé moci tohoto pouta. A lásky. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Asi to nehodnotím čistě z dokumentárního a filmařského hlediska, ale bylo to něco, co jsem viděla poprvé. Netušila jsem, že člověk může po útoku skončit jako živoucí mrtvola, která na nic nereaguje. Pak přišli na řadu delfíni a naprosto mu vrátili zpět život a i když to nebylo hned, tak to stálo za to. Delfíni jsou úžasná stvoření! I přes všechny superlativy, které jsem tu zmínila mi trochu vadilo, jak to ke konci dokumentu rychle přeskakovalo mezi roky a některé záběry za moc nestály. ()

Reklama

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Tohle mohl napsat jedině sám život. Tento velice dramatický a dojemný dokument mne opravdu hodně zasáhl a prožíval jsem každou minutu. Síla němé tváře (ať už je to pes, kůň a nebo v tomto případě delfín) je neuvěřitelná. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama