Reklama

Reklama

Dagon

  • Španělsko Dagon (více)
Trailer

Obsahy(1)

Idylické místo dovolené prozářené letním sluncem se rychle mění na temné místo, v němž si radostí života ale moc neužijete. Město mrtvých, v němž je prožít dlouhý a šťastný život zakázáno. Věčný život zde mohou prožít jen mrtví. Město vodních přízraků ovládané temným kultem, jenž kdysi přišel z hlubin moře. Město, z nějž není návratu. Mistři hororu - Stuart Gordon a Brian Yuzna přinášejí šokují a drsný horor z pera klasiky tohoto žánru H.P. Lovecrafta. (Vapet Production)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (153)

RobLord 

všechny recenze uživatele

Béčkové zpracování Lovecraftovy povídky Stín nad Innsmouthem se pánům z Fantastic Factory vskutku povedlo (ne už tak většina jejich dalších počinů). Dagon se (jako jeden z mála filmů podle předlohy podivína z Providence) drží mezi mantinely Lovecraftova světa a tvůrce Mýtu Cthulhu nikterak neuráží, ba naopak - je z toho cítit pocta spisovateli. Jako zapálený HPL fanoušek jsem z filmu přirozeně nadšen: kéž by se povedlo takto zpracovat víc Mistrových povídek! Ezequielovo vyprávění o zkáze Imbocy = úžasná pasáž. 100% soundtrack. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Jsou jenom dvě možnosti: Buď to Stuart Gordon a Brian Yuzna mysleli vážně, nebo ne. Ale nevím, která je správná. Dagon je to nečekaně věrná adaptace Lovecraftova Stínu na Innsmouthem (když tedy pominu změněná či zpřeházená jména a fakt, že Innsmouth odplul do Španělska), výhra to není. Herci jsou s výjimkou Francisca Rabala banda ochotníků, CGI směšné, pronásledovatelé hlavního hrdiny fungují jako AIčka ze starých Splinter Cellů a scenáristovi logika vůbec nic neříká. Přesto jsou tu ale sekvence s dobrou atmosférou, ucházející masky a kostýmy, dostatečně monumentální hudební motiv, tísnivé lokace a v pohodě gore. Lépe to sestříhat a měli bychom pěkné béčko. Takhle to není dost špatné, aby to bylo zábavné, ani dost dobré, aby to bylo zábavné a létá to po sinusoidě od oukej televizního hororu ke stupidní slátanině. Ale ta hudba je vážně dobrá... ()

Reklama

Al44... 

všechny recenze uživatele

Film kvalitou technického zpracování připomíná spíše 80. léta - neuvěřitelně idiotský a nesympatický hlavní hrdina, kterého budete nenávidět a který výrazně kazí dojem z celého filmu - hloupé dialogy a chování postav - velmi dobrá atmosféra a pěkná mytologie kolem Dagonova kultu - tento příběhový námět by si zasluhoval daleko kvalitnější zfilmování. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Spojení Yuzna - Gordon zkrátka fungovalo (i když úplně nejraději mám asi Ze záhrobí). Jediné, co mi tentokrát vadilo (a dříve zřejmě ne), bylo chování a jednání Ezry Goddena v roli Paula. Po většinu času se choval jako Harold Lloyd... Jinak skvělé městečko, ponuré, kde stále prší, zmutované obyvatelstvo a v moři bůh, co patří k Prastarým. Nechybí stahování z kůže, střeva ven i utržené ruce. Velmi se mi líbila maskérská práce na Paulovi v závěru filmu. Macarena Gómezová uhrančivá, jako by byla z jiného světa... viděno 3x a hodnocení nechávám stejné. ()

arie 

všechny recenze uživatele

Jednoznačne sklamanie. Očakávanie boli určite vysoké, keďže za touto snímkou stál Stuart Gordon - tvorca kultového Re-Animátora a o to väčšie bolo aj sklamanie. Prvých 20 minút síce prekypuje veľmi pôsobivou atmosférou, ktorá zatieni i nižší rozpočet, lenže potom sa snímka presúva do úplne inej roviny, tajomnosť sa celkom vytratí, vystrieda ju nuda a nevydarené a celkom zbytočné pokusy o humor. Herecké výkony sú dosť otrasné, hlavne v prípade titulného predstaviteľa a príliš nezaujme ani legenda španielskeho filmu Francisco Rabal v jednej zo svojich posledných úloh. Fanúšika hororov určite poteší aspoň jedná lahôdková scéna - sťahovanie kože, no ani tá nedokáže zachrániť rozpačité dojmy z celkového výsledku. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (4)

  • Raquel Meroño (Bárbara) musela v tomto filmu zahrát scénu, kdy vysí nahá a svázaná na řetězu. „Nikdy předtím nebyla bez šatů před kamerou, takže pro ni byla tato scéna velice náročná,“ uvedl režisér Stuart Gordon. (Homerking)
  • Postava kněze, u něhož si jeden z hrdinů všimne, že má žábry, naopak v mnoha záběrech žábry postrádá. (Megalomaniac)
  • Paul (Ezra Godden) nosí oranžovou mikinu s nápisem "Miskatonic". Jde o název fiktivní univerzity, která se objevuje v povídkách H. P. Lovecrafta. Obyvatelé Imbocy opakují při rituálu frázi: "Cthulhu fhtagn". Ta pochází z Lovecraftovy povídky "Volání Cthulhu". (DanteZ)

Související novinky

Zemřel režisér Stuart Gordon

Zemřel režisér Stuart Gordon

25.03.2020

Ve věku 72 let zemřel filmový a divadelní režisér, scenárista a producent Stuart Gordon. Zprávu včera ve večerních hodinách potvrdila jeho rodina. Rodák z Chicaga začínal na divadle, proslavil se… (více)

Reklama

Reklama