Reklama

Reklama

Dva výtečníci

  • Česko Dva poldové (více)
Trailer

Obsahy(1)

Bud Spencer a Terence Hill v roli policistů proti své vůli. Nouze a neustálé potíže s mafiány a jinými nepoctivci přivedou Buda do řad policistů, kteří navíc mají tak krásné motorky. V podstatě podobně je na tom i Terence. Brzy však poznají, že služba u policie byla jejich největším životním omylem. Dělají tedy všechno pro to, aby se uniformy zbavili. Ale vždy u nich nakonec zvítězí smysl pro spravedlnost. (Levné knihy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (208)

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Italský komediální film odehrávající se v Miami, v níž se potkávájí dva nezaměstnaní mužové Matt Kirby (T. Hill) a Wilbur Walsh (B. Spencer), kteří neúspěšně hledají práci a nakonec skončí jako nováčci u miamské policie. Oba frajeři, kteří nejdou pro ránu daleko, se ihned dostanou do konfliktu s místními mafiány, mezi nimiž mě zaujal kníratý R. Pizzuti, ale přesto se ve službách policie pod velením kapitána McBridea (D. Huddlestone) necítí dobře. Snaží se tak vyvolávat neshody a šarvátky s úmyslem dostat výpověď. Čím více se však snaží dělat problémy, tím víc si je jejich kapitán předchází. Ve vedlejší roli se představí L. Gemserová jako asijská příbuzná muže, kterého zabili mafiáni a kterého chtějí Kirby a Walsh pomstít. K závěrečné potyčce dochází ve fitcentru, kde pochopitelně přesila protivníků nemá šanci. Nejzdařilejší rvačka se však v mých očích odehrává v baru, který přišla vykrást banda primitivů a Kirby předstírá, že je chromý a Walsh simuluje hluchotu. Dle mého názoru se jedná o jeden z nejlepších filmů režiséra E. Barboniho s touto zábavnou dvojicí, čemuž nasvědčuje jednoduchý a poutavý příběh, kultovní nezaměnitelné rvačky s mnohonásobnou přesilou či rošťácká hudba. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých tří nejoblíbenějších filmů této dvojice. Spencer a Hill jsou dva looseři, kteří se místo přepadení supermarketu stanou nedobrovolně policajty a přestože se snaží jak můžou, místo toho aby je vyhodili se jim nakonec podaří rozlousknout vraždu číňana a kruh pašeráků drog. Prosluněná Florida, lehký závan policajtských komedií, vynikají a skvělě vymyšlené bitky na hřišti nebo v kuželkárně. Ale tentokrát také i skvělé scénky (demolice aut, hluchoněmý a mrzák) a výborné hlášky (zejména ze záchodové debaty jsem chcal smíchy) a navíc něco jako příběh. A oceňuji, že Italové si jedou svoji cestou a nekopírují americké klišé policejních filmů a že Spencer a HIll se stále spoléhají hlavně na své pěsti. Možná trošku přeceněných, ale nostalgických pět hvězd. PS: A za mýho dětství se to jmenovalo rozhodně Dva poldové! ()

Reklama

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Dva výtečníci byli jedním z prvních filmů blahé paměti, které jsme měli na VHSce... takže nebudu počítat, kolikrát jsem ho viděla, protože bych lhala... A teď vidím, že je servírují v tévé (ne, kouzelnou krabici již nevlastním, takže smůla) a hned mi najede nějaká ta fajná fackovací scéna, demolování auta, prostě.. kedykoľvek :-) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Můj vůbec druhý nejoblíbenější film této dvojice. Již v dětství jsem jej viděl nesčetněkrát a ani po třicítce nemám problém si jej kdykoliv pustit znovu. Solidně napsaný scénář je slušně vyvážený akčními pasážemi i humornými scénkami. Teď jsem měl období, kdy jsem si pouštěl jen filmy dvojice Spencer/Hill a můžu říci, že tady (tentokrát) nemám tvůrcům co vytknout. Byla to taková příjemná tečka za posledními dvěma měsíci, které jsem s nimi strávil a nejen z nostalgie dávám plný počet hvězd (nikoliv však plný počet procentuálního hodnocení. Tady to vidím tak na 90%). Snad se ještě někdy k filmům Buda a Terenceho vrátím, ale teď si dám určitě zas na nějakou dobu pauzu. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch komedií se Spencerem a Hillem, z nichž divákovi řada scén utkví v paměti na řadu let a s odstupem času pak pouze váhá, v kterém snímku to s touhle dvojicí bylo. Dva poldové jsou od začátku vtipní, rvačky umí skvěle pobavit a kriminální zápletka dodá filmu šmrnc. Kolik toho sneseš? - No, prvních deset litráků je v klidu. A po dalších začnu vyvádět. ()

Galerie (121)

Zajímavosti (14)

  • Během rvačky na bowlingu bouchá Matt Kirby (Terrence Hill) protivníky kuželkami. Je ale možné si všimnout, že kuželky nejsou z pevného materiálu a ohýbají se. (KdG)
  • Téměř celý film je natočen v Miami, výjimkou je scéna v bowlingové herně, která byla natáčena v Itálii. (NiaWolf)
  • Film sa s návštevnosťou 3,870,000 divákov stal najnavštevovanejším talianskym filmom v československých kinách v rokoch až do roku 1989, kedy bol rekord prekonaný. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama