Reklama

Reklama

Dva výtečníci

  • Česko Dva poldové (více)
Trailer

Obsahy(1)

Bud Spencer a Terence Hill v roli policistů proti své vůli. Nouze a neustálé potíže s mafiány a jinými nepoctivci přivedou Buda do řad policistů, kteří navíc mají tak krásné motorky. V podstatě podobně je na tom i Terence. Brzy však poznají, že služba u policie byla jejich největším životním omylem. Dělají tedy všechno pro to, aby se uniformy zbavili. Ale vždy u nich nakonec zvítězí smysl pro spravedlnost. (Levné knihy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (208)

bratr.Milan 

všechny recenze uživatele

V jednoduchosti je síla. Pohodový a přímočarý film, který si užijí zvláště tatínci spolu se syny. Tým filmařů kolem slavné dvojice dokázal do zvukového filmu přenést poetiku němých grotesek. To oceňuji. Choreografie bitek je dokonalá, někdy až příliš. Trochu špinavosti a neotesanosti by neškodilo. Načasování (nejen) fyzických vtipů je skvělé, ani scénář není hloupý. Enzo Barboni dokonale pochopil chemii mezi Spenzerem a Hillem a napsal jim film přímo na tělo. Nepitvoří se, ani moc nepředvádí, ale ležérně a chlapsky pohodově sype jednu legendární scénku za druhou a přitom to drží pohromadě a je to jaksi lidsky obyčejné. Ale v tom je právě síla tohoto letního hicu (hitu). ()

tron 

všechny recenze uživatele

Vydarená, zábavná talianska (to je dosť dôležité) akčná komédia so spoľahlivým duom Hill/Spencer. Akonáhle sa občas osamostatnili, nevyšlo im to, ale keď držali pokope a stáli proti presile, skoro (hoci sa našli temné výnimky) vždy to bola skvelá zábava. Vychutnajte si scénu, v ktorej jeden hrá chromého a druhý hluchonemého. ()

Reklama

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Nebudu-li počítat Spencerovy a Hillovy westernové začátky, zůstanou u mě Dva poldové asi jejich nejlepším společným filmem. Mají velice pohodovou atmosféru a i přes trochu delší stopáž nenudí a jsou vtipní až do konce. Možná tím trochu utrpěl děj, jehož hlavní zápletka kolem pašeráků drog se začne projevovat až po příliš dlouhé době, aniž by na ní byl kladen větší důraz. Ale to vůbec nevadí a nikdo by snad nečekal, že tomu bude jinak. Stejně film stojí na chemii mezi Terencem a Budem a ti jsou tu v nejlepší formě. Možná rozdávají rány o něco míň než obvykle, ale o to jsou jejich rvačky propracovanější, zábavnější a v případě té poslední také delší. Ani téhle klasice se ovšem nevyhnula hrůza v podobě nového dabingu, který si bohužel našel cestu i na originální DVD. Původní verze z ČT je ale fantastická. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Opravdu jeden ze spencerhillovských vrcholů. Stopáž tentokrát nevadí ani v nejmenším, protože ve filmu se stále něco děje a to "něco" není nikdy stejné jako to, co se dělo před chvílí. Já osobně mám ze všech těch výborně vymyšlených situací a perfektně vygradovaných fórů nejraději scénu s hospodskou rvačkou, ve které se Terence Hill vydává za invalidu a Bud Spencer hraje retardovaného hluchoněmého - to je vážně skvost. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Jednoduché, ale o to více zábavné a zase vítězí dobro nad zlem, i když se ti dva nejdříve potácejí na hraně dobra a zla. Matt Kirby (stále usměvavý Terence Hill) a Wilbur Walsh (povětšinou bručící Bud Spencer) se nepříznivým sledem životní cesty pokoušejí dát na cestu zločinu. Místo toho se ale stávají příslušníky americké policie v Miami na Floridě (přepadení policejní stanice je vynikající). A samozřejmě spousta pěstních rvaček, honění zločinců, balení půvabné Sussy Lee (Laura Gemser) a pomáhání bezbraným proti gangsterům. Další zábavné postavy: policejní kapitán McBride (David Huddleston), který je nadšen ze svých nováčků, mafián Fred Cline (Luciano Catenacci) se svojí pravou rukou (Riccardo Pizzuti), kteří od Kirbyho s Walshem dostanou hodněkrát pořádnou nakládačku a přesto si nedají říci, a skoroindián Geronimo (Luciano Rossi). A živelné dobro vítězí. ()

Galerie (121)

Zajímavosti (14)

  • Téměř celý film je natočen v Miami, výjimkou je scéna v bowlingové herně, která byla natáčena v Itálii. (NiaWolf)
  • Ve scéně v márnici říká Matt (Terence Hill), že Číňana potkal včera na molu, což není možné, když jejich výcvik byl už u konce. (tommyvercett)

Reklama

Reklama