Reklama

Reklama

Hroši v Africe

  • Česko Krokodýl a jeho hroch (neoficiální název) (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Bud SpencerTerence Hill musí spojit síly proti gangsterovi, který si z africké přírody dělá soukromé safari. Kdo není s hrochy, jde proti nám! Doprostřed africké savany se padákem snese dobrodruh Slim (Terence Hill) a s sebou má vše, co potřebuje: kolo, pušku a dobrou náladu. Sotva přistane, podaří se mu přerušit výpravu na safari vedou Tomem (Bud Spencer), u kterého má Slim už několik vroubků. Oba spolu totiž jako kluci vyrůstali, ale Slimovy eskapády kdysi přišly Toma dost draho a zdá se, že s jeho příchodem se vše vrací do starých kolejí. Slimovi se ale podaří věčného bručouna přesvědčit, aby se spolu pustili do podnikání. Víc než o zisky jde ale Slimovi o místní lidi a přírodu, jež ohrožuje bezohledný gangster a mistr těžké váhy Ormond (Joe Bugner). Se svými nohsledy zabírá půdu, pašuje divoká zvířata ze země a je dost bohatý na to, aby úřadům platil za beztrestnost. Slim a Tom si tak budou muset zase jednou vyhrnout rukávy a vyříkat si to s Ormondem jediným jazykem, kterému rozumí – pěkně ručně. (Česká televize)

(více)

Recenze (107)

Stanmi 

všechny recenze uživatele

Tom (Bud Spencer) žije v jedné africké vesnici, kde provozuje safari pro zámožné zahraniční turisty, kteří sem přijeli na lov. Tahle idylka, ale dlouho nepanuje, protože se vrátí jeho bratranec Slim (Terrence Hill), který nemá rád safari a patřičně to dává (prostřelováním pneumatik autobusu) najevo. Vzájemný konflikt naštěstí zažehná pár desítek liber a bratranci se rozhodnou společně "podnikat". Neustále narážejí (rozuměj mlátí) různé pohůnky místního kápa Jacka "Kladiva" Ormonda (Joe Bugner), který provozuej obchod se slonovinou a zvířaty. A protože jsou oba v duši dobráci, tak se rozhodnou proti Ormondovi a jeho bandě bojovat. Scénář je tedy naprosto klasický pro snímky Buda a Terrence, stejně jako atraktivní lokace, kterými africké pláně bezesporu jsou, ale nějak se přitom zapomnělo na ty správné vtípky, prupovídky a další humorné situace. Teda ne, že by tu nebyly, ale není to nějak ono (dokonce si jeden vtípek vypůjčí z filmu Šimon a Matouš, svých dvojníků Paula Smithe a Michaela Cobyho). Rvačky taky nejsou úplně to pravé, možná to bylo proto, že se tady Bud a Terrence museli obejít bez svého klasického týmu v čele s Ricardem Pizzutim. Za zmínku stojí snad jen závěrečný souboj Buda s Joem Bugnerem, bývalým boxerem, jinak je to spíše průměr. Hroši v Africe nejsou sice vyloženě slabým filmem, koneckonců mají i své povedené momenty, ale celkově patří k těm horším filmům této povedené dvojice. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Tuhle bláznivou dvojku jsem měl svého času opravdu rád - to když mě bylo tak 9-10 let. Jejich filmy dokonale odpovídaly mému duševnímu rozvoji a představě o zábavě. Jejich filmečky proto hodnotím s velkou dávkou shovívavosti, byť optikou dospělých jde o poněkud jednorozměrnou a velmi jednoduchou filmařinu. Hrochy v Africe jsem tehdy neviděl a tak je té nostalgie přece jen méně a o to víc vynikne jednotvárnost gagů, neexistence příběhu a celková infantilita. Nicméně, pořád jde o Buda Spencera a Terence Hilla, takže zůstanou dvě hvězdičky a 35 % celkového dojmu. ()

Reklama

Cortesz 

všechny recenze uživatele

Další z řady bláznivých italských komedií s touhle skvělou dvojicí neohrožených, nesmrtelných, vysmátých v jakkékoliv situaci. Tyhle filmy jsou prostě dobré a některé i výborné, bohužel tento patří k těm dobrým. Něco zde chybí, asi to bude nějakej lepší příběh, rvačky sice byly jako vždy dobré, ale viděl jsem v jejich podání mnohem a mnohem lepší. Prostředí Afriky je zajímavá změna, ale nějak to nestačí a tento film je jen těžkej průměr. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Sice jsem nečekala nic světoborného, ale zároveň jsem nebyla připravená na něco tak nebetyčně hloupého a nudného. Průhledný scénář se snaží hrát na ekologickou strunu, jenomže tím veškerá jeho pozitiva končí. Zápletka nemá špatný základ, ale vyvíjí se nesmyslně, nenapínavě a nevesele. Záporáci jsou přímo supertupci a Bud Spencer a Terence Hill hrají, jakoby byli na tuhle impozantní show dovlečeni proti své vůli. Přesto jim přiděluji alespoň 1* - přece jenom je mám moc ráda na to, abych je bez mrknutí oka nacpala do odpadu. ()

RadimFišer 

všechny recenze uživatele

Pro mě je tento film nejhodnotnější z řady dvojky Bud a Terence. Krásná jízda na kole a jejich vzájemné naschvály, tedy, které končí zejména na Budově straně naprosto dosahují vrcholu. Další řady nepřinesli nic pro mě tak pozitivního, jako tento prostý a zároveň chytrý film z Afriky. Zde jsem začal obdivovat a vážit si Terence. U dalších filmů tu pomyslnou váhu u mě ztrácí. A je to čím dál tím silnější, když vidím ty sáhy těch bezcenných filmů a prosté a bezcenné, především však nekulturní a bezposelné zábavy. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (10)

  • Karetní iluzionista Tony Binarelli ve filmu účinkuje dvakrát. Nejdříve coby skořápkář na tržišti, později v kasinové scéně propůjčí své ruce Terencovi Hillovi, podobně jako učinil ve filmu Malý unavený Joe (1972). (ČSFD)
  • Buldozer použitý ve filmu je Caterpillar 983. (NiaWolf)

Reklama

Reklama