Reklama

Reklama

Hroši v Africe

  • Česko Krokodýl a jeho hroch (neoficiální název) (více)

Obsahy(1)

Bud SpencerTerence Hill musí spojit síly proti gangsterovi, který si z africké přírody dělá soukromé safari. Kdo není s hrochy, jde proti nám! Doprostřed africké savany se padákem snese dobrodruh Slim (Terence Hill) a s sebou má vše, co potřebuje: kolo, pušku a dobrou náladu. Sotva přistane, podaří se mu přerušit výpravu na safari vedou Tomem (Bud Spencer), u kterého má Slim už několik vroubků. Oba spolu totiž jako kluci vyrůstali, ale Slimovy eskapády kdysi přišly Toma dost draho a zdá se, že s jeho příchodem se vše vrací do starých kolejí. Slimovi se ale podaří věčného bručouna přesvědčit, aby se spolu pustili do podnikání. Víc než o zisky jde ale Slimovi o místní lidi a přírodu, jež ohrožuje bezohledný gangster a mistr těžké váhy Ormond (Joe Bugner). Se svými nohsledy zabírá půdu, pašuje divoká zvířata ze země a je dost bohatý na to, aby úřadům platil za beztrestnost. Slim a Tom si tak budou muset zase jednou vyhrnout rukávy a vyříkat si to s Ormondem jediným jazykem, kterému rozumí – pěkně ručně. (Česká televize)

(více)

Recenze (108)

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Nenáročná a jednoduše zábavná komedie, kde se pěsti používají v drsném světě bohatých a mocných padouchů. Provokující Slim (solidní Terence Hill) a jeho trpělivý, ale vznětlivý bratr Tom (solidní Bud Spencer) zjednávají respekt k původní přírodě černé Afriky. Jejich ochranářské a podnikatelské snahy narážejí na odpor místního zbohatlíka a chladnokrevného pašeráka zvířat Ormonda (Joe Bugner), který neváhá sáhnout po jakémkoliv druhu násilí. Z dalších rolí: starostlivá matka bratrů Mama Leone (May Dlamini), mladá půvabná Stella (Dawn Jürgens), která učarovala oči Slima, a Ormondovi nohsledi (Malcolm Kirk, Mike Schutte, či Kosie Smith). Je to zábavné, jednoduché, svižné, a roztomilé. A zase jednou dobro vítězí nad zlem. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Už jako malý jsem měl tenhle film strašně rád. Nedávno jsem se na něj podíval a s nadšením jsem zjistil, že se po letech můj názor nijak nezměnil a jsem i tak rád. Některé scény jsou opravdu výborné například oběd u Osmorda, na který se vždycky strašně těším pač je to naprosto výborná scéna. Jinak příběh není extra zajímavý, ale pro Spencera a Hilla nijak obvyklým a jim role bratrů naprosto vyhovují. --- Hele doktore maminka mi pomohla – Říkal jsem to – Řekla 3 magická slova. Pořádně jsem se vysral a teď je mi dobře. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Hroši v Africe jsou další zajímavým a exotickým prostředím, do kterého byla tato dvojice umístěna. Už jsme tu měli divoký americký západ, jihoamerickou džungli, různá velkoměsta na světě a nyní Afrika. A zase jsou to skoro bratři. To co snižuje malinko tento film je to, na co diváci normálně nejsou zvyklí. Slavné dvojici totiž nestačí jen přijít a všechno vybouchat a ani se to neděje. V domě u mafiána raději pustí z klece zvířata, na silnici se jim shodou šťastných náhod podaří přetlačit soupeře, u soudu prostě utíkají a třeba na lodi soupeři naskáčou do vody sami. V závěrečném souboji pak dostává Bud Spencer docela na frak a trvá dlouho než oponenta usměrní. Na druhé straně se mi líbila hudba a africké prostředí, které je pro tuto dvojku vskutku nezvyklé. Všimněte si také, jak už tehdy si dělali z asijských turistů legraci. ()

Stanmi 

všechny recenze uživatele

Tom (Bud Spencer) žije v jedné africké vesnici, kde provozuje safari pro zámožné zahraniční turisty, kteří sem přijeli na lov. Tahle idylka, ale dlouho nepanuje, protože se vrátí jeho bratranec Slim (Terrence Hill), který nemá rád safari a patřičně to dává (prostřelováním pneumatik autobusu) najevo. Vzájemný konflikt naštěstí zažehná pár desítek liber a bratranci se rozhodnou společně "podnikat". Neustále narážejí (rozuměj mlátí) různé pohůnky místního kápa Jacka "Kladiva" Ormonda (Joe Bugner), který provozuej obchod se slonovinou a zvířaty. A protože jsou oba v duši dobráci, tak se rozhodnou proti Ormondovi a jeho bandě bojovat. Scénář je tedy naprosto klasický pro snímky Buda a Terrence, stejně jako atraktivní lokace, kterými africké pláně bezesporu jsou, ale nějak se přitom zapomnělo na ty správné vtípky, prupovídky a další humorné situace. Teda ne, že by tu nebyly, ale není to nějak ono (dokonce si jeden vtípek vypůjčí z filmu Šimon a Matouš, svých dvojníků Paula Smithe a Michaela Cobyho). Rvačky taky nejsou úplně to pravé, možná to bylo proto, že se tady Bud a Terrence museli obejít bez svého klasického týmu v čele s Ricardem Pizzutim. Za zmínku stojí snad jen závěrečný souboj Buda s Joem Bugnerem, bývalým boxerem, jinak je to spíše průměr. Hroši v Africe nejsou sice vyloženě slabým filmem, koneckonců mají i své povedené momenty, ale celkově patří k těm horším filmům této povedené dvojice. ()

Razzor_82 

všechny recenze uživatele

Hill & Spencer v dalším dobrodružství. Prostředí Afriky ve kterém se mihne několik zvířat ze Safari hodně baví a hudební podkres je trefný. Rvačky, facky a kopance zase jen sviští jako o závod ale po čase začnou už pěkně nudit stereotypem. Dějový příběh  je klasicky ze slabšího soudku. Nicméně bránice pěkně nakopne super oběd u Ormonda a návštěva casina. 6/10 ()

Galerie (11)

Zajímavosti (10)

  • Film se odehrává v Rhodesii 50. let, byl však natočen v okolí Johannesburgu a Pretorie. (ČSFD)

Reklama

Reklama