Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pistolník Líný Joe alias Pravá ruka ďábla se potuluje Divokým západem se stejnou cílevědomostí jako kutálející se křoví. Jednoho dne ho vítr zavane přes poušť až do městečka s velice nevrlým šerifem, ve skutečnosti zlodějem koní Bambinem přezdívaným Levá ruka ďábla. Bambino není z příjezdu svého bratra vůbec nadšený. Celkem dobře totiž tuší, že Joe dokáže během chvíle převrátit celé městečko vzhůru nohama a zhatit tak jeho plán na krádež stáda plnokrevníků, které se pase hned za městem. Koně ovšem patří nebezpečnému majoru Harrimanovi, a když Joe slíbí, že bratrovi s krádeží pomůže, stává se šerifovým zástupcem. Jen Bambinovi opomene zmínit, že nový plán zahrnuje záchranu nedaleké osady před majorovými muži i mexickými bandity. A když do městečka přijede pravý šerif, strhne se teprve mela. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (271)

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

V jednom období mi tikala projekce jak na běžícím páse a promítání jsem miloval. Italové jsou na westerny ti nejlepší a tahle komedie se Bartonimu povedla i přes zlomky špatného střihu - např.: když si nalívá levá ruka ďábla (Hill) víno, když jedl fazole :). Líbil se mi projev Grangera. Čistá oddechovka, která pobaví při každé příležitosti! 100% spaghetti… „Vítejte bratři !" ... "Jak ví, že jsme bráchové?“ ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Dlouho (pře)dlouho jsem přemýšlel, který film slavné herecké dvojice Bud Spencer a Terence Hill, je ten nejlepší, avšak po další projekci tohoto komediálního spaghetti westernu, už to konečně s jistotou vím. Jsou to RUCE ĎÁBLA! Snímek má výborný český dabing, jak je u filmů této dvojice zvykem. Brej večír, šerife. - Drž hubu!  ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Jak na nízký tlak? Dodržujte pitný režim a denně si pusťte alespoň jeden italský spaghetti-western. Když to bude navíc ten s dvojicí Terence Hill a Bud Spencer, možná si trochu zkazíte vkus, krevní tlak vám ale následkem činnosti vaší bránice povyskočí. Je to sice trochu monotónní filmové menu, ale díky skutečně povedenému českému dabingu se tyhle spaghetti konzumovat dají... ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemně zábavný spaghetti western, kde hlavní hrdinové, bratři Trinity (pořád dobře naladěný Terence Hill) a Bambino (povětšinou na svého bratra navztekaný Bud Spencer), pomáhají buď z dobroty nebo z donucení bezmocným proti zloduchům, kteří se chtějí všude rozpínat a vše vlastnit. Pravá (Trinity) a obzvláště levá (Bambino) ruka ďábla balancuje na hraně mezi pácháním dobra a zla. Ale je to klasika: ubližují a obírají bohaté hajzli a pomáhají chudým farmářům. Ale je to pomoc zištná. Bambino v pomoci vidí možnost zisku koní zloducha majora Harrimana (Farley Granger), Trinity prozměnu dvě spanilé mormonské dívky Sáru (Gisela Hahn) a Juditu (Elena Pedemonte), které ho lákají do polygamního sňatku. Trinity je tou myšlenkou tak nadchnut, že chce změnit svůj život, ale pouze do té doby, než pochopí, že by musel stále dřít a ještě být za to vděčný pánubohu. Jinak je film plný hravého humoru, rázných pěstí a proklatě rychlých koltů obou hrdinů. Další zábavné postavy: šerifův pomocník Jonathan (Steffen Zacharias), bratr Tobiáš (Dan Sturkie), majorův nochsled Weasel (Ezio Marano) a vůdce mexické bandy Mezcal (Remo Capitani). Zkrátka oddechová zábava, kde dobro, i když nedokonalé, vítězí nad zlem a chamtivostí. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Italská westernová komedie se Spencerem a Hillem v roli dvou bratrů s ďábelsky rychlými kolty a pěstmi. Děsivě otrhaný a zaprášený Hill hraje toho zábavnějšího a kupodivu aktivnějšího z nich - v českém překladu sice Líného Joea, v originále Joe Trinita. Ten se stane pomocníkem svého bratříčka falešného šerifa Bambina, který vyniká hlavně silnými údery paží. Dojem udělají i na terorizované quakerské farmáře. Na tuto hereckou dvojici ničím nepřekvapující a nevybočující průměr se spoustou hluchých míst, snad jedině fazolí snědli o trochu více než obvykle... Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=fkZQ5iXSMs8 ()

Galerie (40)

Zajímavosti (17)

  • Terence Hill celý den nejedl, aby pak mohl věrohodně natočit úvodní scénu, kde do sebe v mžiku nacpe plný talíř fazolí. (NiaWolf)
  • Velký úspěch filmu odstartoval éru tzv. spaghetti westernů. (NiaWolf)

Reklama

Reklama