Reklama

Reklama

Dva machři mezi nebem a peklem

  • Česko Dva nebeští psi na cestě do pekla (neoficiální název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když už havárie letadel nevynáší, je čas otevřít si podnik uprostřed jihoamerické džungle... Salud (Bud Spencer) a Plata (Terence Hill) platí za nejlepší a zároveň nejhorší piloty na celém jihoamerickém kontinentu. Dokáží totiž doletět do cíle s jakoukoliv kraksnou a když je třeba, tak se i šikovně zřítit, aby mohl majitel stroje vyfasovat pojistné. Po bezpočtu leteckých havárií ale vykutálené dvojici štěstí přece jen dochází a tak bez varování spadnou uprostřed džungle kdesi za Andami. Po několika týdnech se oba domnělí nebožtíci vynoří u zapadlé osady hledačů smaragdů ovládanou panem Earsem a rázem se chopí podnikání. Jednoduché létání s proviantem pro odlehlá hornická městečka se ovšem ukáže skoro stejně životu nebezpečné jako řízený pád letadla. Pan Ears totiž nesnáší konkurenci a udělá cokoliv, aby se nové zásobovací linky Salud-Plata zbavil. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Skvělá vyváženost humoru ten dělá hlavně Bud a vážnosti tu dělá taky Bud, ale Terenc mu zdárně sekunduje. A byť zde akce moc neni, tak když na ni dojde, tak je natočena a pojata syrově a násilně, oni i ti záporáci nejsou žádný blbouni se kterýma je sranda. Ale co mně na tomhle filmu nejvíc zaujalo, je to tragické pojetí, který diváka prostě zníčí ať chce nebo ne. ()

Belmondicek 

všechny recenze uživatele

"Víš, když jsem hladovej, nevím proč, ale vždycky mám špatnou náladu!" Po pěti westernech a jednom historicko dobrodružném filmu natočili Hill a Spencer snímek zasazený do současnosti odehrávající se v Kolumbii. Bratři Guido a Maurizio De Angelis složili opět skvělou hudbu neodmyslitelně spojenou s hlavní dvojicí. Právě tady se zrodila Budova láska k létání. Tady počtvrté spojili své síly s Giuseppem Colizzim, který se také podílel na scénáři. Verze, která je u nás uváděná, je opět částečně vystříhaná, neboť, některé scény na sebe ne úplně navazují. Vše dotvrzuje velmi povedený kinodabing v čele s obvyklým Trávníčkem a Schánilcem (asi jeho nejlepší dabing Buda). "Hej Plato, myslíš, že se někdy budeme moct vrátit?...Pochybuju, po všech těch malérech co jsi způsobil...Já?....Kdo jinej. Každopádně víme svý a to nám nikdo nevezme...Hm, to je fakt...Jo. Takže jsme bohatý, ale nemáme ani vindru...Jo, jako ten stařík!" ()

Reklama

4567arthur 

všechny recenze uživatele

"Napište mě na ten papír!... Už tam jste!... Kdo vám dal ten plán letu ?... Včera večer někdo zavolal... Kdo ?... Já sám! Řekl jsem si prostě, co když si to Salud rozmyslí. Neříkals, že letíš taky ?... Ne! Vlastně jo! Nech to laskavě na mě!... Buďte tak laskav a vyškrtněte ho!... Jo!... Dej mi pero!... Žádný nemám!... Já mám!... Od tebe ho nechtěl!" Od westernových rolí se poprvé dvojice přesouvá do současnosti a na plátně pospolu jim to jde opět výborně! Musím také zmínit skvělého režiséra, který tuto dvojku doslova spojil a tím je Giuseppe Colizzi. Snímky jako Trumfové eso a Bůh odpouští, já ne! patří mezi nejlepší westerny ve svý době, který si i nadále budu připomínat. Poslední spolupráce režiséra a hlavní dvojky je rozhodně za pět čerstvých hvězd! ()

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Pro mě jsou filmy s Budem Spencerem a Terencem Hillem kult, já prostě nemohu hodnotit hůř než pět hvězdiček, i přesto že si dobře uvědomuju, že zrovna tento snímek s mými oblíbenými chlapíky je poněkud slabší. Ale ta neuvěřitelná pohoda, která z nich vyzařuje, je dechberoucí. :-) A miluju to prostředí, ve kterém se děj odehrává. ()

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Zábavná dobrodružná komedie, byť trochu odlišná od jejich pozdějších kousků. Do průměru ji bohužel sráží závěrečná třetina, která je nepochopitelně uspěchaná. Když si ale pořádně prohlédnete stránku s filmem na IMDb, narazíte na zmínku o verzi, která trvá 120 minut! Jestli je to pravda, a k nám se tudíž dostala jenom nehezky osekaná verze, nevím, ale dost by to vysvětlovalo... ()

Galerie (23)

Zajímavosti (9)

  • Hlavní hrdinové létají v několika letounech: Ze začátku filmu přistávají v Douglasu DC-3 Dakota, do džungle se ztřítí s obojživelným letounem PBY Catalina a dělníkům vozí zásoby na dvouplošníku Boeing Stearman. (Foxhound#1)
  • Věrný psí přítel Arthur, který se ve filmu nejednou objevuje, je rasou Bernský salašnický pes. (Posheidon)
  • Bud Spencer si pilotování ve filmu oblíbil natolik, že si v roce 1975 rozšířil pilotní licenci na létání s helikoptérou a pilotování letadel v USA a Švýcarsku. Toho následně využila při natáčení filmu Jdi na to (1983), kde s helikoptéru opravdu létá. O devět let později si dokonce založil leteckou společnost Mistral Air. (NiaWolf)

Reklama

Reklama