Reklama

Reklama

Black Metal Veins

všechny plakáty
Dokumentární / Hudební
Kanada, 2012, 88 min

Obsahy(1)

Režisér Lucifer Valentine, známy predovšetkým svojou extravagantnou "vomit" trilógiou sa tento raz vydal úplne iným smerom. Rozhodol sa natočiť dokument o skupinke mladých ľuďí, ktorých okrem lásky k black metalu spája aj niečo iné. Drogová závislosť. Dokument zachytáva ich životné pády v sebadeštruktívnom kolobehu neustáleho zháňania a užívania drog. Pritom sa nestráni zobrazovania explicitných scén a dôkladnému náhľadu do fyzického i psychického rozpadu každého z partie mladých metalistov. (Furmi)

(více)

Recenze (4)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Když jste satanista, který se proslavil točením vomit gore šíleností, tak máte mimo jiné tu výhodu, že když pak děláte dokument, je u vás hranice dokumentaristické etiky někde úplně jinde. Brutálně intenzivní film, o kterém si netroufám tvrdit, co je v něm autentické , ale strašidelné je, že nejspíš všechno. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Lucko upustil z gore zhovadilostí a úspešne sa Mu podarilo prehodiť zoom do komunity, kde funguje viac herák, ako fanúšikovské nadšenie. Silná výpoveď o ceste do pekla, poctivo zasypanej práškom a podobnými zvratkami. Napriek tomu, že som zhliadla ďaleko zvrátenejšie snímky na túto tému , je to pomerne zodpovedná výstraha pred osudovým sklzom. No u Lucifera, divák netuší zámer skoro nikdy. Ten výkričník tu ale je a to tučný. ()

TheRay97 

všechny recenze uživatele

Toto je šílenství vážení. A fanoušci black metalu se zde rozdělují na skupiny, přičemž jedna je dálnicí do pekla (i když většina tam určitě bude chtít skončit). Drogy a odtržení od reality se odehrávájí ve dvou různých pohledech. Snímek právě ukazuje oba dva tyto úhly pohledu. Vnitřní: uspokojení, uvolnění, nadvláda nad světěm, nekonečná volnost. Vnější: znechucení, stáří duše, slabost, bez péče a na dně. Ne, tyto dva světy je nelogické spojit v jedno, a přesto Black Metal Veins ukazuje protipóly spojené. A přece po skončení poslední minuty, poslední vteřiny, se někde uvnitř otevře znechucení a smutek. ()

Temnota 

všechny recenze uživatele

Dobrý začiatok ale potom to už priamo úmerne s minutážou ide dole vodou. Zbytočne dlhé, monotónne a po čase nudné. S muzikou to má spoločné len málo ( už len podľa názvu som očakával viac) je to len taká omáčka. Je to sonda do komunity feťákov počúvajúcich black, treba podotknúť ,že niektoré ich výpovede boli naozaj silné. ()

Reklama

Reklama