Reklama

Reklama

Superpolda

  • Česko Superčmuchal (více)
Trailer

Obsahy(1)

Terence Hill tentokrát v roli ochránce zákona, omylem obdařeného nadpřirozenými schopnostmi... Příběh mladého amerického policisty Dava, u něhož se po náhodném radioaktivním ozáření začnou objevovat nadpřirozené schopnosti – vidí za roh, je schopen zabránit dopravním nehodám, pohybovat biliárovými koulemi, posunovat nákladními auty a skákat z horních oken mrakodrapů bez jediného zranění. Tyto netradiční vlohy ho však dostávají spíše do problémů: nikdo jej nechápe a jeho vnuknutím nevěří. Síla jej navíc opouští vždy, když vidí červenou barvu. V takových chvílích se David dostává do vskutku nezáviděníhodných situací, které obvykle přivádějí k nepříčetnosti jeho nadřízeného Willyho Dunlopa... Terence Hill se v bláznivé komedii Sergia Corbucciho představil bez své druhé polovičky, bručouna Buda Spencera. Společně si dvojici policistů zahráli v podobně laděných snímcích Dva výtečníci (1977) či Superpolicajti z Miami (1985). V Superpoldovi byl Hillovým parťákem Ernest Borgnine, známý například z westernu Divoká banda. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (153)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USATržby Celosvetovo $12,400,000║ Tak trošku aj nostalgické spomienky ma spájajú z filmom ale rád si ho pozriem aj v dnešnej dobe(2010), je to taká "pästná" klasika s Terence Hillom, ktorá miestami slušne pobaví. /60%/ ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

Vítězný tým se vrací! No ne tak úplně, jelikož Bud Spencer zrovna zase jednou šel svojí vlastní cestou a tak jemu napsanou roli převzal Ernest Brognine.. Spolupráce Corbucciho s dvojí Pedersoli a Girotti přinesla pro mě nejlepší film jejich komediální slávy - Sudá a lichá, kterou i po tolika letech považuji za nejlepší komedii všech dob. I proto jsem neměl důvod nevěřit, že by Superpolda mohl nějak zklamat.. Na první pohled by mohlo jít o jeden z těch snímků, v nichž Terence Hill hraje zase policistu v uniformě, které jsem většinou právě považoval za ty slabší především pro nutný důraz na kriminální linku a až přílišnou serióznost, která mi zkrátka k herci tolik nesedí. Ale Superpolda nakonec dodá mnohem víc! Policista Dave Speed je asi nejlepší strážník, všech dob.. Vidí skrz objekty, dokáže přežít každý náraz, ovládá telekinezi, takovému strážci zákona chcete zavolat, když se něco pokazí. Jenže vždy musí být nějaké ALE, jinak by to přece nebylo fér. A tak obdobně jako Superman má i Superpolda svoji slabinu - červenou barvu.. Naprosto jedinečná variace na superhrdinské téma, která svojí roztomilou naivitou snad namůže urazit. Nádherná podívaná, které ale ustupuje příběh, aby pokaždé mohl Speed kontrastně zazářit a ukázat svoje schopnosti.. Barvitá hudba, let na žvýkačce, to jen tak neuvidíš. V rámci herecké kariéry Terence nešlo odolat.. Krása! 70% ()

Reklama

xenopus 

všechny recenze uživatele

Tohle v dobách mého jednociferného věku býval můj oblíbený film. Schválně, kdo z vás byste aspoň na chvíli nechtěl oplývat nadlidskými schopnostmi, skromně je nevystavovat světu na odiv, bejt vtipnej a ještě randit s fešnou neteří svého nadřízeného? Protiklad Supermana, který se nebere moc vážně, čímž u mě, narozdíl od de facto parodované předlohy, jednoznačně boduje. Film mě i po mnoha letech od posledního shlédnutí bavil, příjemně jsem u něj zrelaxoval, a to je přesně to, co od komedie v létě očekávám. Na svém **** hodnocení, které jsem sem švihnul v roce 2009 bez bezprostředně předcházejícího shlédnutí, nehodlám nic měnit. ()

Ceberus 

všechny recenze uživatele

Low budget Superman / Hancock. Klasická spencer-hillovina bez Buda Spencera, který roli údajně odmítl a byl tak nahrazen Borgninem, což docela chápu, protože ta role byla skutečně vedlejší a nebyli s Hillem na stejné úrovni (pokud tedy nedošlo k nějakému přepsání scénáře na tělo Borgninovi). Klasická v tom smyslu, že jede podle osvědčené šablony tehdejších "spaghetti westernů" - bitky využívající blízké rekvizity, neustále se opakující jedna písnička apod. Za nejlepší spencer-hillovinu (ať už spolu nebo zvlášť) tak stále považuji Dva výtečníky. ()

FireTight 

všechny recenze uživatele

Když si vzpomenu na tu titulní písničku... "Supa, supááááá, supa, supa, supa!", tak se mi tak nějak dělá blbě... Ale jinak? Jinak mám Superpoldu Terence Hilla docela v oblibě, je to taková příjemná komedie plná superschopností a superpoldů. Není to sice aspirant na komedii tisíciletí, ale jako taková odpočinková záležitost to bohatě, bohatě stačí a Terence Hill měl alespoň příležitost dokázat, že zvládne utáhnout film i bez asistence Buda Spencera. Snad jen ten závěrečný žvýkačkový balón se moc nepovedl... Vypadá tak strašně uměle! :( Každopádně srdeční záležitost dětských let. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (16)

  • V úvodních i závěrečných titulcích hraje „Super Snooper“ od The Oceans. Tato skladba zazní několikrát i během filmu. (SONY_)
  • Ze začátku filmu je uvedeno, že Dave (Terence Hill) neumí plavat, protože vyrostl v horách, ovšem na konci filmu je schopný bez problémů zachránit seržanta z potopené lodi. (henrycruel)
  • Malý hydroplán, kterým na konci filmu prchá Torpedova banda, je typ UC-1 Twin Bee. (Foxhound#1)

Reklama

Reklama