Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bud Spencer a Terence Hill v boji s nebezpečnými pistolníky a falešnými hráči... O velkých penězích a účinných intrikách, o dvou přátelích, kteří lehkovážně pozbyli a s velkou námahou nabyli zpět své bohatství, o mužích, kteří dokáží nebezpečně dobře zacházet s pistolí, a o jiných, kteří se vyznají ve falešných hrách. O tom všem a ještě o mnohém jiném vypráví s nadsázkou a trochou ironie film z Divokého západu, který v roce 1968 natočil režisér Giuseppe Colizzi. Role nerozlučných kamarádů, jež se snaží dostat ke svým penězům, Colizzi svěřil populární herecké dvojici Bud Spencer a Terence Hill. Jejich společníkem se v roli mazaného Cacopoulose stal Eli Wallach, představitel obávaného Calvery ze slavného filmu Sedm statečných. Dobrodružná cesta za zlodějem je provázená pro tento žánr typickými potyčkami a rvačkami, které vrcholí velkolepou bitkou v kasinu. Film patří do série populárních italských westernových komedií, nazývaných též spaghetti-westerny. (Česká televize)

(více)

Recenze (111)

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Pokračování filmu Bůh odpouští, já ne! Tentokrát se Terence Hill a Bud Spencer vydávají hledat hned ze začátku Billova spolupracovníka, od kterého dostával tipy. Najdou ho a ten na ně pošle toho nejsympatičtějšího záporáka jakého kdy western viděl, Eli Wallacha. Vtipné, zábavné, ale pořád docela hutný western ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Giuzeppe Collizi nenatočil se Spencerem a Hillem mnoho filmů, ale ty z konce šedesátých let (spaghetti-westerny), přesněji řečeno tento a hlavně tenhle se podle mě řadí ke špičkám žánru. Původně jsem si myslel, že jde o nějakou zpřízněnost s pravýma a levýma rukama rukama ďábla, ale byl jsem "příjemně zklamán." Netypické, drsnější a vtipné. Buda Spencera v některých starších filmech dabuje Rudolf Hrušínský II. (dále např. Charleston, Miliónový brouk) a není to vůbec špatné! Celé! Tedy všechno!!! ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Hodně povedenej western, kde zápletka nikdy není vyloženě předvídatelná a charaktery se tam pěkně charakterizujou. Eli Wallach zúročil zkušenosti z ošklivýho a i když ho hrál dost podobně, neomrzelo to. Terence Hill jako správnej drsnej kobvoj a né jak ho známe z Leoneho filmů (jako střeštěnýho vyzubenýho modrookýho šaška ala pozitivní postava) - dokonce i to pončo, klobouk a cigáro připomínající Eastwoodovy trvďáky se k němu hodilo. A klasickej drsnej Bud Spencer, kterej sice furt mlátí rukama kolem, ale sem tam taky sáhne po zbrani. Všichni maj sem tam dobrý hlášky. Pro mě asi nejlepší film, kde ti dva spolu hráli, protože to nebylo dělaný uplně jako komedie. Prostě mi to hodně připomnělo Leoneho nejlepší kousky, dokonce i ta hudba mi místama připomínala jejich atmosféru Jestli takhle má vypadat správnej spaghetti western, tak musim jenom kejvat hlavou... PS: akorát krev byste tam hledali marně... :-( ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Pokracovanie filmu Buh Odpousti, ja ne! sa dockalo roku vzniku uz 1968. Dvojka BS/TH tu vydiera nepoctiveho banara, tematicky film nadvazuje na Leoneho Hodny, Zly a osklivy. Pochopitelne tu na kladnu postavu nenarazite, vsetci su zloduchovia a sleduju vlastne ciele. V zivote by BS/TH tymito filmami neprerazili, drsnych kovbojov bolo vtedy ako psenicnych klasov. Pokial taky Villaggio zacinal cistymi komediami hned, tito dvaja sa k nim - talianskym blaznivmy komediam - museli pekne prepracovat. A 132 min je prilis vela. 70 % ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Terence Hiull a Bud Spencer na divokém západě. Oba jsou šikézně oblečený a sekunduje jim velká spousta známých herců, kteří jsou skoro nedílnou součástí příběhů této dvojice. CITÁT - Vytřepu z něj nějaký drobný, ať máme něco do důchodu........ Westernová komedie, kde nejde vůbec o peníze, ale o čest. Nebo obráceně? Jednomu je to jedno, druhý zuří. CITÁT - Můj děda vždycky říkával........ Musím však přiznat, že na můj vkus je tam moc mrtvol. Masakr okolo 56 minuty mi v dnešní době do příběhu nesedí, ikdyž tenkrát jsem se určitě mohl potrhat smíchy. Povedený hudební doprovod jen podkresluje kostru samotného příběhu. Příběh je jednoduchý a velmi povedený. Ale má to své mouchy, něco je zbytečné a něco i lehce nudné. CITÁT - Tohle mi něco připomíná....... ()

Galerie (39)

Zajímavosti (2)

  • Československá kinopremiéra proběhla s velkým zpožděním až koncem roku 1983 a televizní teprve v létě 1986. (charles3)
  • Natáčení probíhalo ve Španělsku. (Terva)

Reklama

Reklama