Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bud Spencer a Terence Hill v boji s nebezpečnými pistolníky a falešnými hráči... O velkých penězích a účinných intrikách, o dvou přátelích, kteří lehkovážně pozbyli a s velkou námahou nabyli zpět své bohatství, o mužích, kteří dokáží nebezpečně dobře zacházet s pistolí, a o jiných, kteří se vyznají ve falešných hrách. O tom všem a ještě o mnohém jiném vypráví s nadsázkou a trochou ironie film z Divokého západu, který v roce 1968 natočil režisér Giuseppe Colizzi. Role nerozlučných kamarádů, jež se snaží dostat ke svým penězům, Colizzi svěřil populární herecké dvojici Bud Spencer a Terence Hill. Jejich společníkem se v roli mazaného Cacopoulose stal Eli Wallach, představitel obávaného Calvery ze slavného filmu Sedm statečných. Dobrodružná cesta za zlodějem je provázená pro tento žánr typickými potyčkami a rvačkami, které vrcholí velkolepou bitkou v kasinu. Film patří do série populárních italských westernových komedií, nazývaných též spaghetti-westerny. (Česká televize)

(více)

Recenze (111)

chuckboris 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch nejlepších spahhetti westernů. Terence Hill a Bud Spencer zde nechali bejt své komediální výstupy a vzali roli s vážným pojetím. Bud byl vždycky ten větší drsňák, ale tady má Terence Hill takovej pohled, že by mohl jít na olympiádu v zírání s Clintem Eastwoodem. Do toho jim jěště sekunduje nezapomenutelný Eli Wallach. Od prvních minut pětihvězdičkový western, závěr minimálně šestihvězdičkový. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

K filmu dodám snad jen to, že Spencerovi s Hillem slušelo, když byli v trojici ještě s dalším sympaťákem. Ale cítím potřebu si položit řečnickou otázku, proč, proboha, někdo musel spáchat nový dabing, když ten z roku 1983 je geniální? Ležérní Hrušínského dabing Spencera překonává originál. A pak si nějaký hňup usmyslí, že by bylo príma, kdyby byl nahrazen patlavým Zavřelem, kterému není takřka rozumět. A Zahajský, budoucí Spencerův dabér, si s poklidem mluví Wallache. ()

Reklama

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Paradni a asi nejlepsi western dvojice Hill Spencer ktere neskutecne doplnuje sympatak Wallach a ke konci jeste Peters. Jo jo kdyby tyhle S & H westerny vsechny vypadaly jako tenhle bylo by to opravdu fajn, ja to porad tvrdim, ze by tehle dvojici lehka vaznost a mirna nadsazka slusela vice nez ciste komedialni duch. Nemuzu nez doporucit a za to, ze jde o opravdu nejlepsi western pro me docela oblibenych hercu (zvlaste pak westernove eso Eli Wallach) tak davam nejvyssi hodnoceni. Mimochodem koukal jsem to v ceskem zneni, ale original by byl asi lepsi. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Terence Hiull a Bud Spencer na divokém západě. Oba jsou šikézně oblečený a sekunduje jim velká spousta známých herců, kteří jsou skoro nedílnou součástí příběhů této dvojice. CITÁT - Vytřepu z něj nějaký drobný, ať máme něco do důchodu........ Westernová komedie, kde nejde vůbec o peníze, ale o čest. Nebo obráceně? Jednomu je to jedno, druhý zuří. CITÁT - Můj děda vždycky říkával........ Musím však přiznat, že na můj vkus je tam moc mrtvol. Masakr okolo 56 minuty mi v dnešní době do příběhu nesedí, ikdyž tenkrát jsem se určitě mohl potrhat smíchy. Povedený hudební doprovod jen podkresluje kostru samotného příběhu. Příběh je jednoduchý a velmi povedený. Ale má to své mouchy, něco je zbytečné a něco i lehce nudné. CITÁT - Tohle mi něco připomíná....... ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Môj dedo vždy hovoril..." Mnohé životné múdra od svojho deda takto prerozpráva E. Wallach, ktorý je v tomto filme skutočným tromfovým esom. Často pred sebou vidíte doslova postavu Tuca z hitu Dobrý, zlý a škaredý. B. Spencer a T. Hill to je proste klasika, ktorú som ako dieťa žral, ale z dnešného pohľadu by som bral radšej ten vážnejší tón. Predsa len tie fackovačky pôsobia dnes poriadne zastaralo, zaujímavé, že vtedy to nikomu neprekážalo. Hudba C. Rustichelliho je zjavne a nespochybniteľne inšpirovaná E. Morriconem a výborne sa do filmu hodí. Videl som to ešte za komunistov s dabingom, no teraz som mal šťastie na film v pôvodnom znení na STV2. Jediný prirodzený a skutočný hlas patril asi len E. Wallachovi a ich čiernemu parťákovi, zvyšok obsadenia bol predabovaný. Najviac to postihlo práve dvojku Spencer a Hill, ktorých hlasy pôsobili dosť umelo. Film slabšie štyri hviezdy 70%. Eli Wallach 100%. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo ve Španělsku. (Terva)
  • Československá kinopremiéra proběhla s velkým zpožděním až koncem roku 1983 a televizní teprve v létě 1986. (charles3)

Reklama

Reklama