Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři třináctiletí kamarádi mají vážné problémy se svým učitelem. Potřebovali by se ho zbavit. Co takhle obvinit ho ze sexuálního obtěžování? To funguje, četli to v novinách. A on si stejně nic jiného nezaslouží. Ani se mu vlastně tolik nestane, jenom ho přeřadí na jinou školu. Je to vlastně napůl jen taková hra. Udělají to, ale něco je špatně. Nějak se to zamotává. Hra jim pomalu začíná přerůstat přes hlavu. Chtěli by to zastavit, ale strach, přístup rodičů a okolí už nedovolí přiznat pravdu. Lavina se dala do pohybu. Najednou místo dětských věcí řeší dospělé záležitosti, na které nejsou ani trochu připraveni – svědomí, trest a odpovědnost za sebe i druhé. (Česká televize)

(více)

Recenze (26)

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příčina - zabavené horolezecké vybavení - klukovské zloby poněkud vachrlatá - uměl bych si představit něco zásadnějšího - možná by mi stačila i ta do nenáviděného kantora zamilovaná sestra. Dál už mi ten příběh ladil. Jestli mi něco naopak neladilo, tak výkon Pavla Lišky. Na roli přísnýho táty podle mě není ten správnej typ, o to víc pak musel tlačit na pilu a ta vydávala nelibé tóny. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další z témat moderní doby. Až se divím, že takových případů neznám více, protože zneužít situace se dá velice snadno a dokazování je opravdu obtížné. I když...Přece jen tak snadné zneužití možné není, i když záleží na postoji vyšetřovatele. Ovšem ten tlak, vyvíjený na údajné oběti, může být chápán všelijak. Napadlo měl plno alternativních konců příběhu, ale ten zfilmovaný byl trochu "násilný". ()

Reklama

Lachtaan

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebudu lhát, že mě sem navedla sekce Související u dánského filmového drahokamu jménem Hon. Ale právě proto jsem byl už od ledna nalazen na téma, které zase tolik ve světě filmů nevídám. Klukovské obsazení bylo na výbornou a Taclíka si také pomalu přirovnávám spíše k vážným než ke komediálním, často patetickým rolím. Celý tenhle cyklus by byl fakt povedený, kdyby se finální gradace dala napsat i natočit více emotivně (soudě již dle vícera dílů). Klukovina 8/10 b. ()

alambert 

všechny recenze uživatele

Hodnotit tenhle film je docela těžké. Na jednu stranu totiž je to dobře natočené, dobře zahrané - především tedy dětské role, např. Liška byl hrozný - a tak celkově se tomu dá máloco vytknout. Jenže na druhou stranu, se tomu paradoxně dá vytknout vlastně všechno. A to především, samo téma a pointa. Nevím, jestli se dá spočítat, kolikrát už něco takového bylo natočeno. Stěží. Připadá mi už vysloveně trapné to točit znova a znova. Možná tak jako epizodu nějakého seriálu. Jo počkat, ona to vlastně epizoda seriálu tak trochu je. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak se pomstít neoblíbenému učiteli. 1)  Spoiler. Příběh skončil příliš brzy. Zajímala by mě reakce rodičů na pravdu, reakce okolí, školy, spolupracovníků obviněného učitele. Bylo by dobré mít i zpětnou vazbu od pachatelů. Prostě pro mě to nejzajímavější ve filmu nebylo._____ 2)  Zaujal mě 16letý (bez záruky) dnes vášnivý gamer Jan Vaši (s cholerickým otcem, kterého parádně hraje 41letý Pavel Liška). ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se na Základní škole Dědina na Praze 6. (Billie777)

Reklama

Reklama