Reklama

Reklama

Kosti a skalp

  • Česko Kostěný tomahawk (festivalový název) (více)
Trailer 1

Divoký západ. Městečko Bright Hope, stojící uprostřed ničeho, zatím vytrhávala z jeho ospalosti pouze loupežná přepadení. Tuto „idylu" ovšem velice rázně utnou příslušníci indiánského kmene, kteří unesou půvabnou Samanthu. Nejedná se totiž o kmen tradiční, nýbrž... kanibalský. A také notně vyhládlý. Místní muži dávají dohromady ne právě klasickou záchrannou výpravu v čele s šerifem Franklinem Huntem (Kurt Russell), která musí za každou cenu Samanthu vysvobodit dřív, než si na ní divoši začnou pochutnávat. Krutost jejich protivníků je však mnohem větší, než si kdo dokázal představit, a jejich mise je v čím dál větším ohrožení. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (733)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Slušný film, ale predsa len som od Bone tomahawk čakal o niečo viac. Kombinácia hororu a westernu sa už pár krát objavila a väčšinou sa jednalo o veľmi zaujímavé záležitosti, napadá ma napríklad Dead birds, Burrowers alebo Ravenous. Bone tomahawk má ale viacero slabín, ktoré jeho úroveň zbytočne znižujú. Tou hlavnou je rozhodne zdĺhavosť, síce určite nepatrím medzi divákov, ktorí potrebujú akciu od začiatku do konca, skôr naopak, ale v tomto prípade zvolený štýl filmu skôr škodí. Síce nemôžem tvrdiť, že by som sa nudil, zvládnuté je to aj tak celkom kvalitne, ale prvé dve tretiny obsahujú až príliš moc prevažne dialógových sekvencií, ktoré síce nie sú hlúpe, ale dlhé a zbytočné. Pri filme o kanibaloch určite nepotrebujem počúvať o tom, ako vyriešiť problém s čítaním knihy vo vani a podobne. Chcelo by to aj lepšiu gradáciou, aby sa niečo hororovejšie dialo aj v priebehu, tu sa jednoducho len film celé dve tretiny drží na jednej úrovni a potom rýchlo prepne do hororového módu, ale tiež len obsahom, inak tá absencia hororovej atmosféry ma veľmi mrzela. A za zápor považujem aj fakt, že sa tvorcovia rozhodli nechať vyriešenie problému hlavne na ľudí za zenitom, no nemyslím po hereckej stránke, ale jednoducho charakterom postavy. Ale aj tak sa mi to celkom páčilo, film má skvelú vizuálnu stránku a atraktívne prostredie, takže sa na to príjemne pozerá, poteší výborné herecké obsadenie, kde nechýbajú mená ako Kurt Russell, Patrick Wilson alebo Matthew Fox a v malých úlohách potešia aj David Arquette a Sid Haig. A tá posledná tretina síce svoj potenciál úplne nevyužije, mohlo to byť napínavejšie a nie až tak komorné, ale aj tak to prinesie určité zadosťučinenie a tých pár drsných momentov rozhodne poteší. Takže znovu ma to už neláka, ale aj tak Bone tomahawk určite stojí za pozornosť, kladov je tu dosť a bavilo ma to. No pri pár zmenách sa mohlo jednať o výbornú záležitosť. 65% ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Jako když vás někdo hodinu drbe na bříšku a pak vám o držku rozbije flašku od vína - tak moc hardcore ten všema omílanej závěr je. Ať už se vám z něj kufr zvedne nebo nezvedne, film jako takovej je docela dobrej, za což může především super herecká sestava a minimalistická, nicméně poctivá westernová atmosféra. ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele

// It is the official opinion of deputy do_Od, that this movie was pretty fucking good. Se vší vážností, špinavej western, kterej mi brnkal na všechny ty správný struny. Kurt Russel s plnovousem? Check. Patrick Wilson, kterej roli od role nabírá na sympatiích? Check. (P.S. věděl jsem, že ho budu mít moc rád už od A-Teamu, kdo z vás tohle může říct ) Lili Simmons? Check. Nekompromisní arogantní šmejd se vší dovedností, které je pro takovou povahu potřeba v podání starýho dobrýho Jacka? Check. Lili Simmons? Double check. A nakonec, napříč vší logice, šťastnej happyend a vynikající dialogová výměna mezi soon-to-be-dead šerifem a jeho zástupcem o vyřizování pozdravů manželkám. No zastřelte mě, kdybych tomuhle nenapálil 10/10 a nešoupl si to mezi topku letošního roku a dost možná i žánrovou špičku obecně. K poetice mistra Sergia to má daleko, stejně tak jsem tady neslyšel žádného druhého Morriconeho, ale zatraceně, tohle bylo přesto ták dobrý. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Myslím, že co se týká filmových kvalit, nebyl nikdy natočen lepší horor s domorodými kanibaly. U Rothova Green Inferna jsem si před týdnem stěžoval na to, že se půlku filmu nic neděje. Tady je ten poměr mezi "úvodem" a "akcí" ještě střízlivější, ale vůbec to nevadí, kdy právě vynikne ten rozdíl mezi schopnostmi Rotha a debutanta Zahlera. Devadesát minut je tu věnováno představení postav a jejich umanutému odhodlání zachránit unesené obyvatele městečka. Což je dost času na to, aby jim člověk začal upřímně fandit, čemuž dopomáhají i skvělé herecké výkony. Extrémně brutálních závěrečných třicet minut pak působí jako rána do vazu, protože kanibalský indiánský kmen se s tím vážně nesere. Všem je jasné, že se ti sympatičtí hrdinové dostali někam, kam vůbec neměli lézt. Neodvažoval jsem se ani doufat, že se podaří skloubit hororový žánr s westernem takto hladce. Bone Tomahawk ale opravdu je současně dobrý western i dobrý horor. Jen kousek od plné palby. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Celou hodinu filmu se jede pouští a stále to stoprocentně funguje. Tak se pozná dobrá režie i scénář. Zcela staromilský tvrdý westernový masomlýnek, těžící s parádně napsaných dialogových výměn (někdy ovšem působí možná až trochu moc knižně, film potřebuje trochu víc života, + jedna scéna trpěla celkovou nedůvěryhodností provedení) a správně rozmanité partičky kovbojů, jedoucích pro princeznu v nesnázích (Lili Simmons budu ještě dlouho brát kdekoliv, v čemkoliv, Banshee mě ovšem nepoznamenalo jen ní) krutou, nemilosrdnou divočinou, ve které někde, skrytí v horských průsmycích číhají degenerovaní potomci jeskynních lidí. A když v tomto filmu dojde na akci, není zde ani trochu stylovosti, hrdinských průpovídek a over-the-top výkonů, jen nekompromisní, brutální řezničina. Pomáhá tomuto pocitu i celkové audiovizuální ztvárnění, zcela civilní, skoro dokumentární kamera, mírný husí kůži navozující ambient a do toho kanibalové s kamennými kyji, vybíhající s travin. Mrazivé. Pár scén v závěru ale přece jen možná bylo zbytečně přehnaných. Jinak ale komorní, herecky zdatná prérijní výheň. Kurt Russel je pán! A Matthewa Foxe jsem skoro nepoznal, ale jeho arogantní pistolník je po Kurtovi nejzajímavější postava. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (16)

  • Matthew Fox prohásil, že natáčení se mu líbilo více než u kteréhokoliv svého předchozího filmu, jelikož si přál hrát ve westernu. (Dr Lizal)

Související novinky

Yorgos Lanthimos plánuje gotický horor

Yorgos Lanthimos plánuje gotický horor

18.12.2019

Režisér Yorgos Lanthimos (Favoritka, Humr) oznámil svůj další projekt. Bude jím gotický horor The Hawkline Monster podle knihy Richarda Brautigana. Příběh se pak točí kolem dvou pistolníků, které si… (více)

Ridley Scott chystá drsný western

Ridley Scott chystá drsný western

12.05.2016

S. Craig Zahler proráží do Hollywoodu. Autor románu Bone Tomahawk napsal a natočil jeho loňskou adaptaci a očividně s ní zaujal Ridleyho Scotta. Legendární režisér Blade Runnera nebo Vetřelce totiž… (více)

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2015

V letošním přehledu nej filmů, které viděli naši top uživatelé v roce 2015, jsme dali prostor i filmům s jiným rokem výroby/uvedení než 2015. Anketu vyhrál postapokalyptický akčňák Šílený Max:… (více)

Star-Lord hledá tátu

Star-Lord hledá tátu

16.12.2015

Z loňských Strážců Galaxie se vyklubal obrovský hit, který se 4. května 2017 dočká pokračování. O čem bude? To režisér James Gunn tají, docela jistě ale víme, že se na plátně objeví otec hlavního… (více)

Reklama

Reklama