Reklama

Reklama

Kosti a skalp

  • Česko Kostěný tomahawk (festivalový název) (více)
Trailer 1

Divoký západ. Městečko Bright Hope, stojící uprostřed ničeho, zatím vytrhávala z jeho ospalosti pouze loupežná přepadení. Tuto „idylu" ovšem velice rázně utnou příslušníci indiánského kmene, kteří unesou půvabnou Samanthu. Nejedná se totiž o kmen tradiční, nýbrž... kanibalský. A také notně vyhládlý. Místní muži dávají dohromady ne právě klasickou záchrannou výpravu v čele s šerifem Franklinem Huntem (Kurt Russell), která musí za každou cenu Samanthu vysvobodit dřív, než si na ní divoši začnou pochutnávat. Krutost jejich protivníků je však mnohem větší, než si kdo dokázal představit, a jejich mise je v čím dál větším ohrožení. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (733)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

To by byla jedna lidská noha nekrájená, mohu pěkně prosím nechat o dvě deka víc? Huh, to bylo teda, nejednou jsem odvracel zrak. Výborně napsané postavy (Russellův šerif byl ten správný klaďas jak má být), skvělé dialogy, napínavé celou dobu, i v první hodině, kdy se především putuje a rozpráví (a prohlubují se vztahy mezi čtveřicí zachránců). Líbilo se mi, že film moc neupozorňuje na situace "teď se něco stane", žádná hudba, pohyb kamery nebo střih nic takového neohlásí. Objeví-li se na scéně protivník, události proběhnou zhruba tak, jak by asi proběhly ve skutečnosti. Přidává to na uvěřitelnosti děje i na atmosféře. Přes všechnu syrovost a brutalitu jsem ovšem neměl nikdy dojem, že ty scény sklouzávají k samoúčelnosti. Bylo toho přesně akorát, aby to dodalo na vyznění a navodilo to pocit nebezpečí, proti kterému hrdinové stojí, případně se plazí. To je další pozitivum, nějaké hrdinské průpovídky nebo nepřirozené lidské výkony tu nenajdeme. Čili kdo má na začátku zlomenou nohu, bude se celý film belhat a plazit a plivat krev po zemi a podobně. Když o tom přemýšlím, vlastně není, co bych vytkl. Trochu to připomíná 13th Warrior aka Vikingy s Banderrasem podle Crichtonových Pojídačů mrtvých, ale mnohem naturalističtější. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Kurt Russel se po natočení Osmi hrozných neoholil, naopak se nechal zarůst ještě trochu víc a pustil se do dalšího westernu. Akorát nedozírné sněhové pláně už nechal nedozírnými sněhovými pláněmi a vyměnil je za sluncem rozpálené prašné skály, snad aby si prohřál kosti (a vlastně taky skalp). Přál bych mu to snad i kdyby nevznikl výborný film, jenže on vznikl. Skvěle odvyprávěný film se zajímavými postavami, k nimž opravdu přilnete, který celou dobu jen tak ťuká, naznačuje, záměrně neukazuje vše a spoléhá hlavně na dialogy, aby se v závěru doslova utrhl a chudáka diváka přikovaného k pohovce do ní ještě víc zamáčkl. Odvážně originální snímek. Pokud znáte třeba Plíživý měsíc a líbil se vám, určitě neváhejte a podívejte se. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Horor proč? Aha, mají to na IMDb... Westerny (až na pár výjimek) nejsou moje káva a tenhle mě nebavil. Všichni se tak nějak snaží, ale je to klasická odyssea zaprášenou a vyprahlou krajinou bez větších zvratů a s minimálním napětím. Občasné průpovídky mají vtip (,,Jsem z vás nejchytřejší, protože jsem se nikdy neoženil!"), ale většina dialogů či monologů je o ničem a ještě zvyšuje ubíjející nudu. Ani můj oblíbený herec K.Russell mě nepřesvědčil k lepšímu hodnocení. Snímek, na který s klidem zapomenu. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Všechny odporné nechutnosti v tomto komentáři má na svědomí osmnáctiletá slečna Monika, kterou náš HOMOpokrytec nemůže ani vypípat, ani smazat, protože tu nemá účet! Hahahahahahaha! *** Bonsoir neboli dobchy večech. Je suis Monique, ans 18, a ja byt student la Polytechnique à l'Université de Monpellier. Jsem sde v République Tchèque na fýměná jasykova pobyt avec monsieur Vechbal, který pcho nas studentki starma pošada Societé pédofilique z belgickécho Charleroi. Monsieur Vechbal je momentalně dole absorbé anebo jak vy šíkate sanepchasdněn pchvní lekci fchancouštiny, a taxem tady ja, abych vam něco šekla o film Tamahawk d'os. … „Non, non, non, monsieur Vechbal, tam slušne difki na pchvnim randez-vous choschodně nikdy jazykem neoslofujeme, to pšijde na žadu až v lesson troix, tak vazi, vazi kousek nahochu a pěkně kchoušifými pochibi, jaksem fam to vysfětlovala!“ … Ale spět k filmu! Tamahawk d'os je vskutku affaire putasser, neboli jak by šekl monsieur Vechbal – pěkně zkuchvená saležitost. Téměch 90 minutes se tam totiž merdé děje. Oui, seigneur Russel je sice felmi charismatique a určitě s nim nezkuchvite šádná film a seigneur Willson hchaje slomenou nocha tak dokonale, še vas u toho totalement boli choleň, ale … „Arrêter, arrêter, stop, monsieur Vechbal!!! Co ja vám džíve šíkala o tom fašem pchst?! Ten pšijit aš sa chvili, nemůžete cho tam chnet ladovat au sec – nasucho! Satím jen jazykem kchoušíme a pomalinku zchychlujeme, ja pak šeknu, bon?“… Takše, … choleň, ale celou tu dobu se tam odehchavá napchoste chovno. Nachle fšak, kdyš uš se to chystate cela zchnusena vypnout, napechou do vas posledních trente minutes natolik intensif et suggestif massacre gastronomique, še na tu pchedchasejici nuda absolument sapomenete a ještě dlouchá doba po tom nebudete mít fůbec appétit na šísek! … „Oui, oui, monsieur Vechbal, magnifique, uš mušete ten pchst a jazykem pchitlačime s duchasem na koncovku! Oui?“ … Alors, pokud tedy budete suffisamment tchpěliví jako moi a monsieur Vechbal, stane se Tamahawk d'os assurément jednim z vašich nejchnusnějších filmova sážitku sa poslední doba! … „Bon, bon, bon, monsieur Vechbal, dépêchez vous, dépêchez vous. oui, oui, oui, ouiiiiiiiiiiiiiiiiiiii! Faše fýslovnost být fantastique, monsieur Vechbal! Teď žada na pilovat moje čeština, já akochat musím podifat se do mon slofnik, co pchesně snamenat to jak vy šíkala „lisat koule“.“ ... ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Hororový western je přímo vražedná kombinace. Příběh ukázkově graduje, kdy po tom co se něco stane složí záchraná výprava, aby se vše zvrtlo v jednu opravdu hodně těžko zapomenutelnou gore řezničinu. Kurt Russell se vrací se vztyčenou hlavou do první ligy a z toho jsem přímo nadšený. Snímek ani tak nestojí přímo na něm, jako spíše na pevných rozhovorech, trefných hláškách. Režisérovo jméno budu moc rád v budoucnu sledovat. 80% ()

Galerie (61)

Zajímavosti (16)

  • Film byl natočen hned podle první verze scénáře. (Dr Lizal)
  • Matthew Fox prohásil, že natáčení se mu líbilo více než u kteréhokoliv svého předchozího filmu, jelikož si přál hrát ve westernu. (Dr Lizal)
  • Podle původního plánu se mělo natáčet v Novém Mexiku a Utahu. Nakonec se však natáčelo v Jižní Kalifornii. (Pedronaut)

Související novinky

Yorgos Lanthimos plánuje gotický horor

Yorgos Lanthimos plánuje gotický horor

18.12.2019

Režisér Yorgos Lanthimos (Favoritka, Humr) oznámil svůj další projekt. Bude jím gotický horor The Hawkline Monster podle knihy Richarda Brautigana. Příběh se pak točí kolem dvou pistolníků, které si… (více)

Ridley Scott chystá drsný western

Ridley Scott chystá drsný western

12.05.2016

S. Craig Zahler proráží do Hollywoodu. Autor románu Bone Tomahawk napsal a natočil jeho loňskou adaptaci a očividně s ní zaujal Ridleyho Scotta. Legendární režisér Blade Runnera nebo Vetřelce totiž… (více)

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2015

V letošním přehledu nej filmů, které viděli naši top uživatelé v roce 2015, jsme dali prostor i filmům s jiným rokem výroby/uvedení než 2015. Anketu vyhrál postapokalyptický akčňák Šílený Max:… (více)

Star-Lord hledá tátu

Star-Lord hledá tátu

16.12.2015

Z loňských Strážců Galaxie se vyklubal obrovský hit, který se 4. května 2017 dočká pokračování. O čem bude? To režisér James Gunn tají, docela jistě ale víme, že se na plátně objeví otec hlavního… (více)

Reklama

Reklama