Reklama

Reklama

Gunman: Muž na odstřel

  • Česko Muž na odstřel (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Sean Penn hraje vyčerpaného bývalého žoldáka a zabijáka Jima Terriera, který by svou minulost rád nechal za sebou. Jediné, po čem touží, je konečně se usadit se svou dávnou láskou. Ale tajné služby se svých bývalých oveček tak snadno nevzdávají. Jim bude muset očistit své jméno a postavit se organizaci, pro kterou pracoval. Býval jejím vykonavatelem, dělal strašné věci a byl přesvědčen, že pomáhá světu. Mýlil se a jeho bývalí zaměstnavatelé se ho teď snaží zabít. V patách mu je démonický Javier Bardem, který už dvakrát přesvědčil, že hrát zlosyny bez špetky svědomí opravdu umí (ve filmu Tahle země není pro starý bez emocí vraždil na potkání, ve Skyfall zatápěl samotnému Jamesi Bondovi). Rozbíhá se dramatická hra na kočku a na myš, která vede Seana Penna přes půl světa. Ví, že neuteče nikam. Jediný způsob, jak se zachránit, je zabít ty, kteří ho chtějí zabít. (Bontonfilm)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (334)

mzss1 

všechny recenze uživatele

|30%| Chodím často do kina, mnohdy i na slabší filmy. Na tohle jsem se moc těšil, ale díky nemoci jsem musel kino vzdát. No a když ted snímek vyšel ke stažení, tak jsem se do toho nedočkavě pustil. Když to skončilo, byl jsem dost zklamán. Rozhodně je to jeden z nejzbytečnějších a nejnudnějších akčních thrillerů poslední doby. Akce je tu docela málo, ale o to mi ani tak nejde. Ostatní aspekty filmu jsou vyloženě nulové. Nějaké napětí, nepředvídatelnost, herecké výkony, scénář – to zde bud není nebo je to děsně odfláklé. Vážně, mě nezaujala žádná scéna, maximálně jedna vtipná s Bardemem. Akce není špatně natočena, Morel to zvládl dobře, ale moc mě akční scény nechytly. Možná tak finální souboj byl celkem dobrý. Příběh je strašně primitivní – tu není o co stát. Sean Penn vypadal dobře, na tuto roli se hodil, jen scénář mu nedovolil se moc předvést. Elba se zde objeví jen na chvíli – zbytečná role. Winstone také nic moc. A Bardem v menší roli mě aspon v jedné scéně jak už jsem zminoval celkem dost pobavil. Režijně to není moc dobře provedené, téměř nic se nepovedlo. Hudba od Beltramiho byla obstojná. Žádný zapamatovatelný soundtrack to teda nebyl, ale dalo se to. Takže velké zklamání. Toto jsem fakt nečekal, štěstí, že jsem se díky náhodě vyhnul kinu. Tu nejslabší možnou druhou hvězdičku dávám s odřenýma ušima, holt se to Morelovi nepovedlo a bylo by mi líto mu dát jen tu jednu hvězdu – příště budu ale přísnější pokud natočí podobnou koninu. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ten najzásadnejší problém vidím v castingu. Ak by namiesto Penna neohrozene bojoval s každým Statham, alebo ešte lepšie Lundgren, hneď by to bola väčšia zábava. Chybou je ale aj Bardem, hrajúci snáď najtragickejšiu postavu svojej kariéry. A to si ho s Barcelonou spájame s úlohou pomaly najlepšou. Film je akosi nepríjemne agresívny, ale nie cool a už vôbec nepôsobí ako memento hrôz súčasnej Afriky. Ale aspoň sa dozvieme, že v Kongu bola nejaká hrôzostrašná občianska vojna, o ktorej by sa dal nakrútiť oveľa lepší film. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Remeselne veľmi dobre spracovaný špionážny thriller, ktorý ale ničím iným neohúri. Kamera, hudba, réžia, všetko fajn, ale príbehu chýbajú vyššie ambície, herci sa vo svojich postavách tiež len hľadali, chýba tomu lepšia pointa, zvraty a zapamätateľnejší záver. Sean Penn má ale charizmu a je v životnej forme! 60%. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Myslím, že zhruba takhle by mohl vypadat film od lehce senilní, přiožralé, či jinak indisponované Rosamundy Pilcherové, kdyby se v nějakém svém manickém stavu rozhodla napsat výpravný špionážně-akční romanťák. Prapodivná směska dobré akce, působivých exteriérů, dementního scénáře, stupidních dialogů a šablonovité zápletky, vytuněné navíc přitroublou love story. A za ten africký epilog jsou ty tři moje hvězdy opravdu hodně hodně milosrdné. Jinak Penn je na pětapadesát nehorázně nabušený a je to pořád frajer, který i s rozsračkovaným mozkem likviduje jednoho mlaďase za druhým. Sly by ho měl zlanařit do dalších Expendables. Bohužel oproti tomu Bardem je svou nečekaně malou, směšnou a hloupou rolí přinucen stát v jeho stínu, takže těší-li se někdo na jejich rovnocenný duel (tak jako jsem se těšil já), utře nos. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Sice mi trvalo asi 30 minut než jsem se do toho pořádně dostal a vžil, ale ve výsledku se mi to líbilo a bavilo. Režisér Morel, který mě naprosto dostal snímkem 96 hodin, mě i v případě Gunmana nezklamal - akce skvěle natočeny, film má spád, nejsou tu téměř hloupá či hluchá místa, kameru měl v ruce opravdový profík a hudební podkres dobře navozoval atmosféru. Budu se znovu opakovat, když řeknu, že Sean Penn byl fyzicky velmi dobře připraven. Javier Bardem zde bohužel hraje druhé housle a zdejší popis filmu od společnosti Bontonfilm CZ (že je démonický Javier Seanovi v patách) je opravdu směšný :) Ale to nic. Suma sumárum totiž spokojenost. 77% ()

Galerie (71)

Zajímavosti (8)

  • Športové auto červenej farby, ktoré sa objaví vo filme, je Alfa Romeo Guilietta Sprint z roku 1962. (MikaelSVK)
  • Film sa natáčal v Barcelone, Wimbledon Studios a na Aldermanbury Square v Londýne. (Hudakfilms)

Související novinky

Největší propadáky roku 2015

Největší propadáky roku 2015

29.11.2015

Člověk občas slýchá zábavný argument, že nemá ten či onen film předem odepisovat, ale má si na něj udělat názor až poté, co ho uvidí. Vzhledem k tomu, že jde do českých kin zhruba 250 filmů ročně (a… (více)

Reklama

Reklama