Reklama

Reklama

Into the Mind

  • Slovensko V mysli (festivalový název)
Trailer

Toto je příběh o stále rostoucí výzvě. O odvaze riskovat fatální procitnutí, o vytrvalosti a usíli k dosažení svých cílů. To vše nejsou jen fyzické výkony, ale i stav mysli, který je nezanedbatelnou částí našeho výkonu. Od tvůrců mnohokrát oceněného filmu " All.I.Can ", Sherpas Cinema hrdě představuje svůj nejnovější celovečerní film s tématikou extrémího lyžování v hlubokém prašanu - Into the Mind. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (51)

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Nebavíme se o dokumentu, ale fetišistickém tripu adrenalinových závisláků...Scénerie jsou dechberoucí, sportovní výkony na hranici sebevražedných pokusů, hudební stopa strhující, ale modlitebních mlýnků, roztočených kamer a orlích pohledů, které z toho mají dělat artovku s výpovědí, je až příliš...Přesto nevšední audiovizuální jízda!!! ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Vskutku fantastické shoty si pro nás duo kameramanů připravilo! Od Skalistých hor po vrcholky švýcarských velikánů se pseudo borci lopotí se skalními výběžky při sjíždění často netknutých černých sjezdovek (dokonce extrémnější, nežli slavný Hahnekamn!). Naneštěstí jste nuceni se dívat na jakéhosi šamana, jež si klohní něco k snědku a přitom se tváří jak vše vědoucí Dalajláma ve svém indickém exilu. Rétorikou mladých to bylo "epický" (jelikož dle mladých je to synonymum k slovu cool - jazykovědci zacpěte si uši!). No a honorář ve formě kanárkově žluté větrovky bohužel sráží um kameramanů! 83% ()

Reklama

erased 

všechny recenze uživatele

Přestože nejsem žádným fanouškem sportovně laděných videí, už trailer na Into the Mind si mě získal parádní kombinací nádherných záběrů a povedené hudby. To, co pak dokázal samotný film ve svých třinácti kapitolách o překonávání hranic a učení se pokoře už se těžko popisuje slovy. Díky prvotřídní technické kvalitě by dokázal bez problémů stát i na samotných záběrech přírody zabírající krásy od mořských vln, přes mravenčí upravené sjezdovky až po vysokohorské planiny a čarokrásné vrcholky hor. Samotné sjezdy ale nejsou jenom akčním zpestřením, naopak se mi poprvé stalo, že se mi podařilo vžít se do pocitů vystupujících borců, a právě o těch pocitech Into the Mind je. A i díky hudbě se stal po Domově druhým nejkrásnějším filmem, který jsem viděl. ()

Platom 

všechny recenze uživatele

Dobrá, když pominu svou lásku k horám a v tomto případě byla má dušička doopravdy uspokojena, musím se zaměřit i na ostatní aspekty tohoto snímku, který si určitě nezaslouží označení dokumentární. Až bych se skoro nebál, označovat podobné počiny spíše jako hudební, jelikož se jedná o jeden velký klip, u které je práce se stahováním titulků naprosto zbytečnou záležitostí. Záběry jsou úchvatné, místy dech beroucí. Ovšem sám si nedokáži moc představit, na kolik může být snímek zábavný pro někoho, kdo tolik netíhne k horám, nebo k extrémnímu lyžování. Pro něj se toto představení asi omezí jen na "hory... dědek točící koulí na šňůrce... hory... dlouhý pohled na zvrásněnou tvář dědka, jež točí koulí... hory... dědek točící koulí... hory... dědek máchající zapáleným kadidlem... hory..." ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Recyklácia toho, čo sme už videli v All.I.Can, akurát s pokusom o mystifikáciu a artového zaradenia. Napoprvý krát to ešte čiste z vizuálnej stránky fungovalo v The Art of Flight, ale tu je to už naozaj len hra na efekt, bez akéhokoľvek podtextu. Od dokumentu čakám viac, nie len videoklip s krásnymi zábermi... 60% ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Ve filmu hrají jedni z nejlepších lyžařů, snowboardistů a horolezců sponzorovaní společností TNF, konkrétně například Xavier de Le Rue, Tom Wallisch, DCP, Angel Collinson, Benji Farrow, Ian Mcintosh, Ingrid Backtrom, Renan Öztürk, Jimmy Chin, Conrad Anker nebo Kris Erikson. (FFilipCZ)
  • Tvorcovia filmu sa o ňom vyjadrili slovami: „Rozostrenie hranice medzi snom a realitou, ako vnímame svet prostredníctvom mysle mnohých ľudí. Into the Mind predstavuje porovnanie odovzdaných skúsenosti medzi mentormi a ich žiakmi, ktoré vytvárajú filozofický portrét nového ľudského druhu. Čo nás poháňa k prekonaniu výziev?" (toscho)
  • Hlavní aktéri filmu spoločne s filmovým štábom navštívili okrem Kanady, kde prebiehala väčšina časť natáčania, aj exotické krajiny ako Bolívia, Kostarika, Nepál, India, Hong Kong, Švajčiarsko či severoamerická Aljaška. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama