Reklama

Reklama

Agent 47 (Rupert Friend) není obyčejný člověk, představuje vyvrcholení desetiletí trvajícího tajného genetického výzkumu. Stojí na konci vývojové řady, jeho existence navazuje na čtyřicet šest předchozích klonovaných agentů obdařených neuvěřitelnou silou, rychlostí, vytrvalostí a inteligencí. Agent 47 je elitním a dokonalým zabijákem, který byl pomocí genetických experimentů vyšlechtěn jako dokonalý vražedný stroj. Jeho nadcházejícím cílem je korporace, která má v úmyslu zmocnit se vytvořeného genu a pomocí něj vytvořit armádu zabijáků, jejichž schopnosti předčí dokonce i vlastnosti agenta 47. Uspěje? Nebo se stane její kořistí a zdrojem další zkázy? Ve svém osamělém boji se 47 spojí s Katiou van Dees (Hannah Ware), mladou ženou, která je schopná zodpovědět většinu otázek týkajících se jeho původu a zároveň střeží tajemství umožňující odhalit a především zničit nepřátelskou spikleneckou korporaci. Vše směřuje k závěrečné epické bitvě, v níž proti nim stojí v čele armády protivníků lstivý John Smith (Zachary Quinto). (CinemArt)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (397)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Hoci v prvej 15 minútovke sa zdá byť dej pomerne zložitý, netreba sa ho báť. Po čase sa ukáže byť dosť jednoduchý, stačí si zapamätať pár mien a ujasniť, ktoré dve strany sa tu vlastne mlátia a o čo im ide. Prekvapivo je cieľ jednoduchý: dolapiť ženu a jej otca a spočiatku sú akurát prehodené roly ochrancov a zabijakov. Keď sa udeje potrebná otočka, môže nadísť isté zblíženie; ale pozor, žiadne ľahké scény, to si scenáristi poistili a vysokú neprístupnosť dosiahli skôr vyššou mierou násilia, počtom obetí a cez pár chutných krvavých momentov. Akcia je solídne natočená! Nie príliš objavne, ani v nezabudnuteľnom štýle, ale pokiaľ sa na plátne strieľa, uteká, šoféruje či naháňa, držia vás autori v strehu, čo je solídna vizitka. Slabšie vyznejú scény bez akcie, kde sa filozofuje o tvorbe a vývine Agentov, motivácii postáv alebo nebodaj načrtnú isté rodinné dilemy z minulosti. Medzi jasné plusy filmu patrí ďalej solídna kamera a pekná výprava. Na druhej strane silné mínusy v podobe hudby a neviem, či casting musel natoľko šetriť, ale veľa sympatických hercov tu nezlanáril. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Hitman 47 je poctivou urážkou akčního žánru. V akčních filmech toho odpouštím spousta, ale druhořadou akci s epileptickým střihem a příšerným CGI připomínající SyFy produkci hodlám vřele ignorovat. Špatné v každém ohledu : slabý příběh, nesympatické dřevo v hlavní roli, unylý vizuál i prostředí, minimum spojitosti s hrou ( Žádný Stealth) a spousta akce, která je jak nechutně prostříhaná tak i nechutně umělá ( Při výbuchu neslyšíme výbuch, při zlomení vazu neslyšíme křupnutí), tak taková drzost v dnešní době akorát člověka rozčílí a donutí jej provést nekalé věci. Trailer výživnější než samotný film. 1*, že jsem film viděl doma a né v kině. Alexsander Bach by si měl podat ruce s Megatonem a povinně sledovat Východní akční filmy. Blé ještě teď se mi točí hlava. 25% ()

Reklama

gogos 

všechny recenze uživatele

No tak to se podívejme! Hitman se po letech vrací a zkouší napravit tehdy promarněný potenciál. Zatímco herní série úspěšně kvete, tak ta filmové míří přímo do pekel. Zatímco první filmový pokus byl ještě tak nějak snesitelné béčko, kde selhávala především hlavní postava, tak zde pro jistotu selhává prakticky všechno. Co se Skipu Woodsovi nepodařilo zmrvit tenkrát dosral nyní. Příběh je naprosto stupidní, zápletka se vyvíjí tak přeskakujícím způsobem, až to bolí. Zatímco v začátcích máme typický "lovecký" film, tak v pozdější fázi dostáváme Terminátora, který se postupně změní ve výcvikový tábor alá Matrix, abychom nakonci ultimátní kotel všeho. Po herecké stránce stojí film od A do Z za hovno, akční stránka je tak přepálná, až to hezký není, smutný pohled je digitální efekty a z kamery se mi chce blít ještě teď. Čest filmu tak vlastně zachraňuje jen místy slušivé eRko, pár zajímavých momentů a myšlenek (americká ambasáda, diskotékový začátek), občasné pokuknutí po herní sérii a několik vcelku vtipných momentů (z nichž některé však patrně ani nebyly původem zamýšlené). Výsledek je tedy takový, že druhý Hitman je ještě větší sračka než ten první, ale vcelku bez větších problémů se to jedno shlédnutí dá v klidu překousnout. POdprůměrné 2* ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Ta první čtvrtina, kdy tu holčinu chrání Zachary Quinto, ta se mi líbila, nápaditá, i dobře akční a Zacharyho sem si hned oblíbil. Pak režisérovy a scénáristovi ruplo v hlavě, a z hlavního hrdiny udělali toho Ruperta. Což o to on Rupert se snaží, ale tím ubohým knírkem pod nosem a né moc dobře vyholenou hlavou, působí spíš komicky než drsně. Navíc celé to téma s doktorem a jeho dcerou, to bylo totálně mimo, Mechanic: Resurrection je mnohem víc Hitmanovější než celý tenhle film. Jason jezdí p osvětě a vraždí cíle a dělá z toho nehody, a to je přesně co tomuhle filmu chybí. Co se týče akce, tak až na to v hotelu, je zde akce prostě akce, nevybočuje, nepřekvapuje a nudí. Takovéhle akční scény sou natočeny strojovitě a uměle. A navíc těch GGI efektů, tu na mně bylo až moc. Ve výsledku je Hitman z roku 2007 mnohem lepší, než tahle nová umělá verze. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Když se podívám na zdejší hodnocení, tak mi nějak uniká, co diváci očekávali. Pro mě je Hitman jednou z mých oblíbených comicsových postav, a tak jsem očekával comicsovou akci, rubanici a přímočarý děj. No a to se mi vše vrchovatě splnilo včetně pěkné kamery a úderné hudby. Jen mně trochu vadilo, že jsem hned zkraje prohlédl Sylara (pardon, Zacharyho Quinta, tedy Johna...). Jemu to padoušství kouká z očí (čestnou výjimkou byl Spock). Pokud ovšem divák nechápe, že se nejedná o verbální umění, ale o comicsovou oddechovku, pak jeho smůla, měl si vybrat něco jiného (třeba Hamleta). A potěšila mě účast J.Prochnova, byť se mihl jen v pár okénkách. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (8)

  • Agent 47 počas filmu jazdí na aute značky Audi RS7 2015 červenej farby. Vo filme je možné vidieť viac typov značky Audi (3 biele kúsky najluxusnejšej rady na začiatku) či Mercedes triedy G (auto záporáka Johna Smitha). (Kefas21)
  • Členovia taktickej jednotky používajú paintballové masky Dye I3. (Game90)
  • Film je adaptáciou videohry od spoločnosti Io-Interactive. (toi-toi)

Související novinky

Kdo se stane novým Hitmanem?

Kdo se stane novým Hitmanem?

11.01.2014

7 let stará adaptace videoherního Hitmana vydělala téměř 100 milionů dolarů (tj. čtyřnásobek svého rozpočtu). Timothy Olyphant se ale do jejího pokračování nikdy nehrnul a tvůrci dlouho zvažovali,… (více)

Rychlý a zběsilý agent 47

Rychlý a zběsilý agent 47

08.02.2013

Populární akční hra Hitman už se jednou na plátna kin podívala. Film Xaviera Gense s rozpočtem 24 milionů dolarů sice utržil téměř stovku, ale recenze byly odmítavé a fanouškům hry se film taky… (více)

Reklama

Reklama