Reklama

Reklama

Agent 47 (Rupert Friend) není obyčejný člověk, představuje vyvrcholení desetiletí trvajícího tajného genetického výzkumu. Stojí na konci vývojové řady, jeho existence navazuje na čtyřicet šest předchozích klonovaných agentů obdařených neuvěřitelnou silou, rychlostí, vytrvalostí a inteligencí. Agent 47 je elitním a dokonalým zabijákem, který byl pomocí genetických experimentů vyšlechtěn jako dokonalý vražedný stroj. Jeho nadcházejícím cílem je korporace, která má v úmyslu zmocnit se vytvořeného genu a pomocí něj vytvořit armádu zabijáků, jejichž schopnosti předčí dokonce i vlastnosti agenta 47. Uspěje? Nebo se stane její kořistí a zdrojem další zkázy? Ve svém osamělém boji se 47 spojí s Katiou van Dees (Hannah Ware), mladou ženou, která je schopná zodpovědět většinu otázek týkajících se jeho původu a zároveň střeží tajemství umožňující odhalit a především zničit nepřátelskou spikleneckou korporaci. Vše směřuje k závěrečné epické bitvě, v níž proti nim stojí v čele armády protivníků lstivý John Smith (Zachary Quinto). (CinemArt)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (399)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Po nevýrazném prvním filmovém zpracování slavného videoherního zabijáka přichází další, ještě horší pokus. Nepovedená akční "jízda", která nemá s herní předlohou nic společného (hra byla o tichém postupu a nenápadném zabíjení, zde se střílí hlava nehlava) a dělá jí jen ostudu. Bohužel film nepotěší ani akční fandy, svou monotónností a absolutně nevýraznou akcí, doplněnou příšernými počítačovými triky. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Když se podívám na zdejší hodnocení, tak mi nějak uniká, co diváci očekávali. Pro mě je Hitman jednou z mých oblíbených comicsových postav, a tak jsem očekával comicsovou akci, rubanici a přímočarý děj. No a to se mi vše vrchovatě splnilo včetně pěkné kamery a úderné hudby. Jen mně trochu vadilo, že jsem hned zkraje prohlédl Sylara (pardon, Zacharyho Quinta, tedy Johna...). Jemu to padoušství kouká z očí (čestnou výjimkou byl Spock). Pokud ovšem divák nechápe, že se nejedná o verbální umění, ale o comicsovou oddechovku, pak jeho smůla, měl si vybrat něco jiného (třeba Hamleta). A potěšila mě účast J.Prochnova, byť se mihl jen v pár okénkách. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

HITMAN z roku 2007 nebol nič extra a tak sa dalo čakať, že keď sa štúdio predsa len rozhodlo o ďalší pokus, tak tvorcovia vystrieľajú všetky muchy a dajú si záležať. Prd. Táto podpriemerná ( rozumej podpriemerne zrežírovaná ) bucharina evokuje skôr rumunsko-bulharské spektákle, ako rodený kinofilm. V akčných scénach umelý ( ich autorom asi nič nehovorí výraz ´´old school´´, keďže všetky action sekvencie si veľmi zakladajú na digitálnych trikoch, podotknem veľmi nevydarených - pričom ide o najhoršiu prácu štúdia ILM v novodobej histórii ), herecky negramotný a scenáristicky nulový. Poradím? Chlapci a dievčatá z filmovej branže, ktorí by ste chceli náhodou ešte raz sprzniť legendu menom Agent 47, serte na Hitmana! Nech si to šibe po svojom iba na hráčskych konzolách. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Dvakrát stejná mizérie, napodruhé dokonce ještě o něco větší. Solidní Rupert Friend v hlavní roli nezachrání tuhle jinak mizernou, nenápaditou a nepříliš pěkně vypadající béčkovou výplachovku. Hlavní vinu na tom má opět Skip Woods, který by si měl už konečně vysloužit doživotní zákaz psaní scénářů. Tohle se prostě nedá. [40%] ()

gogos 

všechny recenze uživatele

No tak to se podívejme! Hitman se po letech vrací a zkouší napravit tehdy promarněný potenciál. Zatímco herní série úspěšně kvete, tak ta filmové míří přímo do pekel. Zatímco první filmový pokus byl ještě tak nějak snesitelné béčko, kde selhávala především hlavní postava, tak zde pro jistotu selhává prakticky všechno. Co se Skipu Woodsovi nepodařilo zmrvit tenkrát dosral nyní. Příběh je naprosto stupidní, zápletka se vyvíjí tak přeskakujícím způsobem, až to bolí. Zatímco v začátcích máme typický "lovecký" film, tak v pozdější fázi dostáváme Terminátora, který se postupně změní ve výcvikový tábor alá Matrix, abychom nakonci ultimátní kotel všeho. Po herecké stránce stojí film od A do Z za hovno, akční stránka je tak přepálná, až to hezký není, smutný pohled je digitální efekty a z kamery se mi chce blít ještě teď. Čest filmu tak vlastně zachraňuje jen místy slušivé eRko, pár zajímavých momentů a myšlenek (americká ambasáda, diskotékový začátek), občasné pokuknutí po herní sérii a několik vcelku vtipných momentů (z nichž některé však patrně ani nebyly původem zamýšlené). Výsledek je tedy takový, že druhý Hitman je ještě větší sračka než ten první, ale vcelku bez větších problémů se to jedno shlédnutí dá v klidu překousnout. POdprůměrné 2* ()

Galerie (59)

Zajímavosti (8)

  • Film je adaptáciou videohry od spoločnosti Io-Interactive. (toi-toi)
  • V Singapure jazdia autá po ľavej strane a autá majú tým pádom volanty na strane pravej. Po príchode do Singapuru však hlavní hrdinovia a rovnako aj ich prenasledovatelia majú autá s volantmi na strane ľavej. (MikaelSVK)

Související novinky

Kdo se stane novým Hitmanem?

Kdo se stane novým Hitmanem?

11.01.2014

7 let stará adaptace videoherního Hitmana vydělala téměř 100 milionů dolarů (tj. čtyřnásobek svého rozpočtu). Timothy Olyphant se ale do jejího pokračování nikdy nehrnul a tvůrci dlouho zvažovali,… (více)

Rychlý a zběsilý agent 47

Rychlý a zběsilý agent 47

08.02.2013

Populární akční hra Hitman už se jednou na plátna kin podívala. Film Xaviera Gense s rozpočtem 24 milionů dolarů sice utržil téměř stovku, ale recenze byly odmítavé a fanouškům hry se film taky… (více)

Reklama

Reklama