Reklama

Reklama

Agent 47 (Rupert Friend) není obyčejný člověk, představuje vyvrcholení desetiletí trvajícího tajného genetického výzkumu. Stojí na konci vývojové řady, jeho existence navazuje na čtyřicet šest předchozích klonovaných agentů obdařených neuvěřitelnou silou, rychlostí, vytrvalostí a inteligencí. Agent 47 je elitním a dokonalým zabijákem, který byl pomocí genetických experimentů vyšlechtěn jako dokonalý vražedný stroj. Jeho nadcházejícím cílem je korporace, která má v úmyslu zmocnit se vytvořeného genu a pomocí něj vytvořit armádu zabijáků, jejichž schopnosti předčí dokonce i vlastnosti agenta 47. Uspěje? Nebo se stane její kořistí a zdrojem další zkázy? Ve svém osamělém boji se 47 spojí s Katiou van Dees (Hannah Ware), mladou ženou, která je schopná zodpovědět většinu otázek týkajících se jeho původu a zároveň střeží tajemství umožňující odhalit a především zničit nepřátelskou spikleneckou korporaci. Vše směřuje k závěrečné epické bitvě, v níž proti nim stojí v čele armády protivníků lstivý John Smith (Zachary Quinto). (Cinemart)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (399)

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Rok 2015 bych z filmového hlediska označil jako rok nepovedených filmových restartů (viz fantastická čtyřka, kurýr a hitman). Problém není v postavě je jedno jestli ho hraje Friend nebo Olyphant, ale v tom, že se tvůrci naprosto vykašlali na to, jak je myšlena postava elitního nájemného vraha, který v PC hře (dle které je film inspirován) zabije pouze svoje cíle a ne dalších 150 lidi jak v tomto filmu. Pokus číslo jedna pro agenta 47 dopadl alespoň průměrně, todle je podprůměr 4/10. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Audi asi neplní kvóty třetího kvartálu, a tak má teď v kinech dvě celovečerní reklamy. Hitmanovo SUVéčko je ale o něco línější než to resetovaného Kurýra. Možná proto, že čtyřicet sedmička s sebou ustavičně tahá dva kapesní kanóny. To bych mimochodem taky někdy chtěl - pistoli, která se nabíjí když máš čas, ne když ti dojdou náboje. Spock se pekně mračil a Hanča má hezkou prdýlku; to je zbytek všech závěrů, které mi z tohohle Průměrňákova vzešly. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Co naplat, Rupert Friend je skvělý herec, ale ať dělá, co dělá, do kůže bezvlasého zabijáka se dostat nedokáže. Jako omluva mu slouží útrpné repliky, které musí pronášet, a v první řadě za vlasy přitažený scénář. Nenáviděný Skip Woods mi doposud vždy přišel jako více než zručný autor, protože první díl mě baví dodnes a třeba pro Wolverinův origin mám těžkou slabost. Tady ale ve spolupráci s Michaelem Finchem berou ony mikro sci-fi prvky z herní série až ostudně daleko za únosnou mez a nejrůznějšími logickými dírami, béčkovými zvraty nebo neprůstřelným zlosynem ze sebe dělají bezmála hlupáky. V takové mizérii nepomohou ani trademarky typu gumové kachničky nebo originálních (byť pro zápletku zcela zbytečných) převleků, ani zbytečně přepálená (a tím pádem fatálně nehitmanovská) akce. Druhá hvězda z lítosti k Friendovi a Quintovi, ale do třetice už bych podobný zážitek raději neriskoval. Sedmačtyřicítka si zaslouží všechno, jen ne filmové peklo. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Co říct, no ... je to horší než jednička (hlavně kvůli postavě Johna Smithe .... největší WTF roku a hlavně důvod, proč si z tohoto filmu budu dělat legraci do konce života), je to více digi než jednička, a to je asi tak všechno. Je tu pár odkazů na herní sérii, to jo ... ale ten Quinto, ty vole... Jinak Híťa se tu chová stylem "kill 'em all" a to dokonce i v místě, kde je XY očitých svědků. Pokud ovšem chcete nenáročné akční béčko, tak si to někde sežeňte. ()

Papekus 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem moc a i tak jsem byl znechucen. Hitmana 47 jsem vždycky bral jako dokonalý stroj na zabíjení, který sází více na strategii a plánování než na šílené pobíhání a uhýbání před kulkama. Ale v tomto filmu je každý "hrdinův" úkryt prozrazen během pár hodin a veškerá strategie spočívá v tom, že "budou po mě střílet a já uhnu a zastřelím je". Přemýšlel jsem, zda by se mi takový film líbil, kdyby mi bylo 15 - a doufám, že tak blbej jsem nebyl nikdy :) ()

Galerie (59)

Zajímavosti (8)

  • Film sa natáčal v Nemecku a v Singapure. (Laslo)
  • Členovia taktickej jednotky používajú paintballové masky Dye I3. (Game90)
  • V čase 00:15:40 se Agent 47 (Rupert Friend) přihlašuje do svého systému pomocí kódu. První dva znaky nejsou v záběru, další jsou „11257“. Přihlašovací rozhraní je typickým příkladem hollywoodského UI, které je vizuálně atraktivní, ale některé věci, jako je běžcí kód jazyka C++, nedávají moc smysl. Tento běžící kód obsahuje funkce pro manipulaci s daty, jako jsou permutace, tisk, výměna a rotace prvků v poli. Design tohoto uživatelského rozhraní vytvořilo Territory Studio. (Dotek)

Související novinky

Kdo se stane novým Hitmanem?

Kdo se stane novým Hitmanem?

11.01.2014

7 let stará adaptace videoherního Hitmana vydělala téměř 100 milionů dolarů (tj. čtyřnásobek svého rozpočtu). Timothy Olyphant se ale do jejího pokračování nikdy nehrnul a tvůrci dlouho zvažovali,… (více)

Rychlý a zběsilý agent 47

Rychlý a zběsilý agent 47

08.02.2013

Populární akční hra Hitman už se jednou na plátna kin podívala. Film Xaviera Gense s rozpočtem 24 milionů dolarů sice utržil téměř stovku, ale recenze byly odmítavé a fanouškům hry se film taky… (více)

Reklama

Reklama