Reklama

Reklama

Agent 47 (Rupert Friend) není obyčejný člověk, představuje vyvrcholení desetiletí trvajícího tajného genetického výzkumu. Stojí na konci vývojové řady, jeho existence navazuje na čtyřicet šest předchozích klonovaných agentů obdařených neuvěřitelnou silou, rychlostí, vytrvalostí a inteligencí. Agent 47 je elitním a dokonalým zabijákem, který byl pomocí genetických experimentů vyšlechtěn jako dokonalý vražedný stroj. Jeho nadcházejícím cílem je korporace, která má v úmyslu zmocnit se vytvořeného genu a pomocí něj vytvořit armádu zabijáků, jejichž schopnosti předčí dokonce i vlastnosti agenta 47. Uspěje? Nebo se stane její kořistí a zdrojem další zkázy? Ve svém osamělém boji se 47 spojí s Katiou van Dees (Hannah Ware), mladou ženou, která je schopná zodpovědět většinu otázek týkajících se jeho původu a zároveň střeží tajemství umožňující odhalit a především zničit nepřátelskou spikleneckou korporaci. Vše směřuje k závěrečné epické bitvě, v níž proti nim stojí v čele armády protivníků lstivý John Smith (Zachary Quinto). (CinemArt)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (399)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Scenar je klasicky Woodsovsky humus. Totalne prekombinovany zlepenec v ktorom postavy niekolkokrat menia strany a prilis to nedava zmysel. K tomu tu mame postavy, ktore mate uplne na haku. Takze nejake napätie alebo akakolvek gradacia vôbec nefunguje. Mohli to zachranit aspon akcne sceny, ale tie su tiez prvotriedne srackove. Mne tentokrat nevadil zbesilý strih, kedze sa nestriha cez osu a tak som sa v nich väcsinou orientoval. Ich problemom je, ze v prvej polovici filmu su dost fadne vdaka comu ma nudili a v druhej vdaka neustalemu pouzivaniu digitalnych trikov v kaskaderskych kuskoch zase pôsobia jak z nejakej infantilnej grotesky. Samozrejme sa dockame aj hnusneho digitalneho vrtulniku, ktory je v poslednych rokoch v akcnych filmoch asi povinny. Takze postupne sa moje pocity z filmu menili od totalnej nudy k WTF zabave na ucet neschopnych tvorcov na vsetkych urovniach. Film odporucam len milovnikom tvorby Skipa Woodsa. Neveril by som, ze taky existuju, ale jedneho poznam, takze evidentne je vsetko mozne. :) A ci je tato verzia lepsia ako ta minula neviem, lebo minulu verziu si uz nastastie vôbec nepamätam. 2/10. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

HITMAN z roku 2007 nebol nič extra a tak sa dalo čakať, že keď sa štúdio predsa len rozhodlo o ďalší pokus, tak tvorcovia vystrieľajú všetky muchy a dajú si záležať. Prd. Táto podpriemerná ( rozumej podpriemerne zrežírovaná ) bucharina evokuje skôr rumunsko-bulharské spektákle, ako rodený kinofilm. V akčných scénach umelý ( ich autorom asi nič nehovorí výraz ´´old school´´, keďže všetky action sekvencie si veľmi zakladajú na digitálnych trikoch, podotknem veľmi nevydarených - pričom ide o najhoršiu prácu štúdia ILM v novodobej histórii ), herecky negramotný a scenáristicky nulový. Poradím? Chlapci a dievčatá z filmovej branže, ktorí by ste chceli náhodou ešte raz sprzniť legendu menom Agent 47, serte na Hitmana! Nech si to šibe po svojom iba na hráčskych konzolách. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Rupert Friend je sympatickej chlápek, ale na Agenta 47 se zoufale nehodí (nehledě na to, že mu tvůrci nepořídili ani pořádnou plešku). Film je klasickej béčkovej akčňák, kterej se hrou má společného jen málo, což by nutně nemuselo vadit, kdyby film měl aspoň trochu dobrej scénář. Koukat se na to dá, újma na zdraví nehrozí, ale je to zapomenutelné až běda. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Podle mě o něco lepší než původní Hitman z r. 2007 - určitě přibylo akce, násilí, bitek a kaskadérských kousků obecně (producenti najali režiséry akčních scén Chada Stahelskiho a Davida M. Leitche, kaskadérského supervisora Jonathana Eusebia a koordinátora bojových scén Jona Valera - všechny ze společnosti 87eleven Action Design, jednoho z předních kaskadérských týmů ve filmovém odvětví). Jiné obsazení titulní postavy mě příliš nenadchlo - ne že by mě Timothy Olyphant tolik přesvědčil o svých hereckých kvalitách, ale typově se podle mě pro tuto roli hodil víc než Rupert Friend, který s těmi dorůstajícími vlasy vypadá jako pomlácený Ukrajinec, kterého navlékli do obleku (kostýmní výtvarnice filmu, Bina Daigeler, navštívila prakticky všechny krejčovské domy v Německu a New Yorku, než najala krejčího z Madridu, který vytvořil černý oblek pro titulní postavu vyrobený ze speciální, jemně tkané bavlny). Výměnu Hannah Ware za Olgu Kurylenko jsem naopak kvitoval s povděkem, protože se na dotyčnou dobře kouká a její bradavky film náležitě zpestřují. Film sám o sobě je samozřejmě pitomý až hrůza, ale těžko na něj na druhou stranu aplikovat nějaká náročná kritéria - pokud k němu člověk přistoupí jako k zábavné oddychovce a má tenhle typ filmů rád, může si to slušně užít. Tak jako já - nový Hitman je podle mě doslova fetišisticky zaměřený na radost ze střílení, kterého si v tomto filmu člověk užije skutečně do sytosti - těžko lovit z paměti jiný film z poslední doby, kde by měl hlavní hrdina tak jistou mušku. Právě to je ale podle mě na filmu to nejzábavnější, ta strojově chladná dokonalost hlavního hrdiny, ta nekončící smršť kulek a mozků vystříklých na zeď - celá ta velkolepá oslava drsnosti a střelných zbraní má vážně něco do sebe, to vám teda řeknu. Závěrečná akce třeba nemá svou živelností daleko k vrcholné sekvenci z prvního Matrixu, v níž se Neo po boku Trinity prostřílí chodbou plnou ozbrojených vojáků (tím podobnost Hitmana s jinými filmy nekončí - za všechny by se určitě dala jmenovat třeba podobnost s filmem Terminator Genisys). Film je naopak slabý v dialogových scénách, kde občas sklouzne až k nechtěné trapnosti - všechny ty kecy o tom, že člověka určují jeho činy, nikoli geny, apod., ve filmu jen otravují. Na to, že jde o režijní debut, je to podle mě velmi podařená premiéra na sklonku tohoto léta - pokud víte, do čeho jdete, můžete se královsky pobavit. Předpoklady k tomu by byly - atraktivní lokace, propracovaná vizuální stránka a nádherné akční scény (včetně vrtulníkových sekvencí, automobilových honiček a explodujících tryskových motorů). ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Pro svůj tisící komentář jsem se rozhodl vybrat Hitmana☝ Postavu, ke které nemám žádný bližší vztah, pouze jsem hrál asi 3 jeho hry od dánských tvůrců IO Interactive, ale nedohrál a film, kterej jsem nechtěl nikdy vidět...nebo alespoň ne hned, dokud se o něm mluví, že vůbec existuje. A podobně jako u Kurýra jsem od restartu Agenta 47 nečekal vůbec nic a nakonec jsem byl vlastně příjemně překvapen. Jasně, hlavní představitel vypadá jak sušená švestka, nosí divnej odstín červené kravaty a má na hlavě přecijen nějaký ten milimetr, rakousko-uherský absolutista Aleksander Bach však předem zavrženému snímku přecijen vtiskl nějaký ksicht a ačkoliv z pera hollywoodského holobrátka Skipa Woodse ze scénáře vyšla opět nakvašená břečka (Hitman podle mě ale nic víc nepotřebuje, jemu jde o styl), dá se na to koukat, akce je patričně dynamická a kamera patričně hravá. I přes skromnou stopáž tempo zásadně poleví po první půlhodině, jako takové poctivé guilty pleasure film poslouží dobře. Jediné vlastně čemu škodí jsou herní adaptace, které přecijen nějaký větší potenciál mají a pokud mi někdy slíbí, že za 10 let tu nemáme další reboot, jsem ochoten tento film omilostnit a třeba někdy v budoucnu srovnat s "jedničkou," ze které si pamatuji úplný prd...70% ()

Galerie (59)

Zajímavosti (8)

  • V čase 00:15:40 se Agent 47 (Rupert Friend) přihlašuje do svého systému pomocí kódu. První dva znaky nejsou v záběru, další jsou „11257“. Přihlašovací rozhraní je typickým příkladem hollywoodského UI, které je vizuálně atraktivní, ale některé věci, jako je běžcí kód jazyka C++, nedávají moc smysl. Tento běžící kód obsahuje funkce pro manipulaci s daty, jako jsou permutace, tisk, výměna a rotace prvků v poli. Design tohoto uživatelského rozhraní vytvořilo Territory Studio. (Dotek)
  • Agent 47 počas filmu jazdí na aute značky Audi RS7 2015 červenej farby. Vo filme je možné vidieť viac typov značky Audi (3 biele kúsky najluxusnejšej rady na začiatku) či Mercedes triedy G (auto záporáka Johna Smitha). (Kefas21)
  • V Singapure jazdia autá po ľavej strane a autá majú tým pádom volanty na strane pravej. Po príchode do Singapuru však hlavní hrdinovia a rovnako aj ich prenasledovatelia majú autá s volantmi na strane ľavej. (MikaelSVK)

Související novinky

Kdo se stane novým Hitmanem?

Kdo se stane novým Hitmanem?

11.01.2014

7 let stará adaptace videoherního Hitmana vydělala téměř 100 milionů dolarů (tj. čtyřnásobek svého rozpočtu). Timothy Olyphant se ale do jejího pokračování nikdy nehrnul a tvůrci dlouho zvažovali,… (více)

Rychlý a zběsilý agent 47

Rychlý a zběsilý agent 47

08.02.2013

Populární akční hra Hitman už se jednou na plátna kin podívala. Film Xaviera Gense s rozpočtem 24 milionů dolarů sice utržil téměř stovku, ale recenze byly odmítavé a fanouškům hry se film taky… (více)

Reklama

Reklama