Reklama

Reklama

Agent 47 (Rupert Friend) není obyčejný člověk, představuje vyvrcholení desetiletí trvajícího tajného genetického výzkumu. Stojí na konci vývojové řady, jeho existence navazuje na čtyřicet šest předchozích klonovaných agentů obdařených neuvěřitelnou silou, rychlostí, vytrvalostí a inteligencí. Agent 47 je elitním a dokonalým zabijákem, který byl pomocí genetických experimentů vyšlechtěn jako dokonalý vražedný stroj. Jeho nadcházejícím cílem je korporace, která má v úmyslu zmocnit se vytvořeného genu a pomocí něj vytvořit armádu zabijáků, jejichž schopnosti předčí dokonce i vlastnosti agenta 47. Uspěje? Nebo se stane její kořistí a zdrojem další zkázy? Ve svém osamělém boji se 47 spojí s Katiou van Dees (Hannah Ware), mladou ženou, která je schopná zodpovědět většinu otázek týkajících se jeho původu a zároveň střeží tajemství umožňující odhalit a především zničit nepřátelskou spikleneckou korporaci. Vše směřuje k závěrečné epické bitvě, v níž proti nim stojí v čele armády protivníků lstivý John Smith (Zachary Quinto). (CinemArt)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (399)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem od toho vůbec nic...dobrýho, ba naopak, trailer mě vyděsil.Jenže jak už to tak bývá, nakonec mě to dobře pobavilo.Scénář Skippa Woodse je místy sice dokonale imbecilní, jak už bývá u tohohle patlala zvykem a dialogy bolí jako rány pažbou Hitmanovou 45. , jinak se ale jedná o nabušený akční výplach plný efektivních akčních scén, brutálního zabíjení a hektolitry krve.Nemusim tady hudrovat a dělat ze sebe podělanýho pokrytce, jednoznačně uznávám, že scénář je zhovadilá sci-fi pohádka, ale co jako čekat u akčního výplachu navíc podle lehce nadprůměrný hry.O neskutečný kus lepší než původní kokotina s bejbyfejsem Olyphantem.Rupert Friend to zahrál skvěle a role 47. mu sedla jak prdel na hrnec.Walkera si tam nedokážu vůbec představit.Vzhledem k rozpočtu to vydělalo slušně a já bych se dvojce vůbec nebránil.Královsky sem si užil pohodovej akční film, kterejch se točí čím dál míň.Solidní béčko, kterýmu už chyběly jen kozy Olgy Kurylenko.Překvápko.70%. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Skip Woods bude podle mě jeden z těch maníků, co hru již od začátku tak trochu nepochopili a od první minuty se zde všude pokoušel jen tupě prostřílet. A vždycky skončil hned v prvním levelu. Jinak si totiž nedokážu představit, jak mohl i napodruhý splodit tak šilený a otravný patvar, jenž nemá s předlohou společného v podstatě nic. Příběh je dementní, akce nepřehledná a hnusně digitální a nevíc jestli k smíchu rádoby drsný Rupert Friend, nebo ultra lame záporák Zachary Quinto, jenž dostává v každý druhý minutě přes držku. Ale stejně tenhle "souboj" vyhrává až vtipně nevýrazná Hannah Ware. Prostě nejstupidnější bezduchá zábava toho nejhoršího rázu, která to dělá nadcházejícím herním adaptacím zase o něco těžší. ()

Reklama

Wysch 

všechny recenze uživatele

Jako skoro bych řekl, že to byla sračka, protože to vlastně i sračka je, ale má to svoje ale: 1) Je to krátký! Hurá. 2) Má to jednu celkem dobrou videoherní sekvenci ("vyhýbej se kamerám"). 3) Kretschmann má skvělej hlas, ale o to horší a hůř napsanou roli. Jinak je to fakticky totální vymejvárna mozku, kterou snad asi netřeba nějak rozpitvávat. Prostě přitažený za vlasy, co se příběhu týče, přitažený za ocas, co se akce týče, tahá to i chlupy na nohou, co se charakterů týče, a logiku to cestou od hry k filmu ztratilo někde ve fázi "uděláme Hitman movie, kde to bude mít s herní předlohou společný jen to tetování na hlavě". Hurá. Ale pokud je člověk zrovna v náladě, kdy ho nějaká s prominutím pýčovina nerozhodí, dá se to díky příjemný stopáži i zkouknout. Hurá. ()

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Milé děti! Zdalipak jste věděly, že “mrdník“ je odvozen od krásného staročeského slovíčka “mrdat“, kterým vše prapraprababičky označovaly to, když se někdo příliš vrtěl? Takže kdybyste někdy v noci nemohly usnout a nebylo to výjimečně jen kvůli tomu zlému verbalovi, vrazte mamince a tatínkovi (nebo strýčkovi) do ložnice a hezky je poproste, ať se tolik nevrtí, protože nemůžete spinkat. Samy se pak ráno ve škole snažte mrdat co nejméně, abyste se mohly plně soustředit na výklad, byly chytré a pančelku z vás nevtrlo. *** Pokud se vám do jednoho filmu podaří sehnat mongoloidního „scénáristu“, který je z kupy slaboduchých hoven schopen uplácat ultradementní hybrid mentálně postiženého DžonaWika a Rezidentního debila, střihače, co dosud porcoval ve fabrice plechy, pro hlavní mužskou roli nesympatické ochotnické poleno a pro ženský part neméně nadanou a k tomu mimořádně slizkou krávu, jíž od začátku přejete, aby ji někdo šlápl okovanou botou do xichtu, no a celé to svěříte do velezkušených rukou nějakého otylého Poláka, jenž místo režie studoval obrábění kovů a má za sebou jeden odporný videoklip čínského chlapeckého homokvarteta a jednu špatnou reklamu na šprcky, vypadne vám na konci otřesný, neumětelský digitální mrdník plný hnusných Audin a natolik sofistikovaných dialogů, že by nad nimi nechápavě kroutili hlavou i v šimpanzím výběhu. Jsem upřímně vyděšený ze všech těch „erudovaných estétů“, kteří to okamžitě nekopli směr žumpa a razantně za tím nespláchli. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Niekedy ten Hollywood vážne nechápem! Ok, v roku 2007 natočím prvý pokus o filmového Hitmana. No diváci šomrú, kritika film strhá, nevrátia sa mi milióny ktoré so do filmu investoval a tak namiesto toho, aby som sa do budúcna snažil použiť z chýb, tak o osem rokov povolám k druhému pokusu o Hitmana zase toho istého scenáristu, ktorý mi už skazil prvý film, ďalšieho neskúseného režiséra a naivne dúfam, že budem mať úspech? Navyše, keď to opäť s hernou predlohou nemá takmer nič spoločné okrem ikonického výzoru ústrednej postavy s plešatou hlavou a oblekom s červenou kravatou?! A to podotýkam, že nie som fanda Hitmana, hral som asi tak jednu hru nejakých päť minút, aj to ešte na Playstation 2, no to, že s ňou má pramálo spoločné je mi zrejmé po prvej minúty filmu. Nuž, na rozdiel od hollywoodskych producentov by aj slepý videl, že to takto ani po druhý krát fungovať nemôže a prekvapivo ani nefunguje. Hitman tak zas a znova svojou nekvalitou naštve okrem bežných divákov a kritiky, aj jeho herných fanúšikov. Agent 47 síce na prvý pohľad má všetko čo podobný B-éčkový akčný výplach má mať. Je dostatočne akčný, videoklipovo nastrihaný a prepálený. V rámci takej guilty pleasure zábavky je prvá polhodinka celkom stráviteľná, no aj napriek kratšej, deväťdesiatminútovej stopáži po nej film rapídne povoľuje a už na seba nabaľuje iba čoraz dementnejšie scény, zvraty pri ktorých sa z postáv stávajú takmer Terminátori a čoraz prestrelenejšie situácie, kde len dúfate, že sa to ďalej stupňovať už nebude. Nuž, bude a s každou pribúdajúcou sekundou je z Agenta 47 čoraz tupejší akčňák, kde vás nezaujíma ani jedna postava a aj z potenciálne ako tak pútavejších akčných scén nedokáže strnulá réžia nič vyťažiť (napríklad také zahákovanie auta na križovatke). Keď medzitým všetkým dochádza k situáciám typu „sorry, kým si spal, tak som ti rozobrala zbraň na malé kúsky, pretože keď nemôžem spať rozoberám veci .... tak teraz chvíľu bojuj holými rukami aj keď nám ide o život“ alebo riešeniu situácie tým, že dievčinu uviažem v helikoptére, s ktorou v plnej rýchlosti narazí do budovy, aby som jej pomohol, tak neostáva nič iné iba sa chytať za hlavu, či tieto scénky (ehm, takmer všetkými nenávidený) scenárista Skip Woods skutočne môže myslieť vážne. Rupert Friend síce v roli agenta pôsobí celkom okej, no absolútne nefunguje chémia medzi ním a totálne nevýraznou Hannah Ware a tak celý Agent 47 po prvej polhodinke už svojou dementnosťou skôr otravuje, než by akokoľvek bavil. Dúfam, že o pár rokov nenapadne nikoho tretí pokus ako oživiť túto značku s rovnakým scenáristom a ďalším priemerných režisérom. Už vážne stačilo! To radšej nech tie milióny obviažu červenou kravatou a spláchnu do hajzlu, efekt a ich „návratnosť“ bude podobná. CELKOVO: 2* (4/10) ()

Galerie (59)

Zajímavosti (8)

  • Film sa natáčal v Nemecku a v Singapure. (Laslo)
  • Členovia taktickej jednotky používajú paintballové masky Dye I3. (Game90)

Související novinky

Kdo se stane novým Hitmanem?

Kdo se stane novým Hitmanem?

11.01.2014

7 let stará adaptace videoherního Hitmana vydělala téměř 100 milionů dolarů (tj. čtyřnásobek svého rozpočtu). Timothy Olyphant se ale do jejího pokračování nikdy nehrnul a tvůrci dlouho zvažovali,… (více)

Rychlý a zběsilý agent 47

Rychlý a zběsilý agent 47

08.02.2013

Populární akční hra Hitman už se jednou na plátna kin podívala. Film Xaviera Gense s rozpočtem 24 milionů dolarů sice utržil téměř stovku, ale recenze byly odmítavé a fanouškům hry se film taky… (více)

Reklama

Reklama