Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Novak, mladík z Evropy, převáží peníze na výplaty horníkům. Jenže peníze jsou ukradeny. Novak se vydává po stopách lupičů a narazí na tři zajímavé lidi, kteří se mu rozhodnou pomoci. Ve skutečnosti jsou to oni zloději, kteří jen čekají na další příležitost. Jednomu z nich, Cudlipovi, se ale zalíbí důvěra lidí v hornickém městě, dokonce se zamiluje do jedné dívky a je mu později svěřen i úřad šerifa. V tuto chvíli ale také zaútočí mnohem horší banda hrdlořezů, která chce uloupit stříbro, těžené v místních dolech. Cudlip se musí rozhodnout, na jaké straně zákona stojí. (špaček421)

(více)

Recenze (7)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Pevný scénář s nečekanými zvraty a výborné herecké obsazení je zárukou této spaghetti westernové filmové zábavy. A pouze zde je, jen tak pro zajímavost, šance vidět oholeného Buda Spencera. Ano, Bud Spencer se v šedesátých letech věrně držel spaghetti westernového žánru, který v šedesátých letech nabíral na popularitě, zatímco Terence Hill si střihl i něco jiného, takže s ním se tu tentokrát nesetkáme. Bud však hlavní roli tentokrát nemá. Té se zhostil Lee Van Cleef a jelikož se jedná o dalšího matadora tohoto žánru, je předem jasné co od něho očekávat. A jako obvykle nezklamal. Bud má roli vedlejší, ale svým charakterem i tak docela výraznou. Námět rodokapsového příběhu sice dnes už asi moc nenadchne, ale byť na režijní stoličce neseděl Sergio Leone, snímek se mezi ostatními nijak neztrácí. Každou další minutou stopáže je zajímavější a napínavější a ve finále právě očekávaně nejdramatičtější. A jak to celé nakonec skončí překvapí nejvíce. Režisér Giorgio Stegani vše pojal okázale a patřičně, takže snímek, jako ty od zmíněného Leoneho, jakoby nestárnul, čímž má po divácké stránce co říct i dnes. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Charisma Lee Van Cleefa zachraňuje  i takto nanicovatý odlehčený western s až nepochopitelně krutým závěrem.  Tři sympatičtí zlodějíčci se  podobně jako Sedm statečných postupně nechá  téměř zlákat k počestnému životu, byť se  tomu kromě Cudlipa (Lee Van Cleef) brání zuby nehty.   Důlní městečko nakonec přepadnou bandité vedení nepovedenou parodií na drsného banditu v podání Gordona Mitchella. Neuvěřitelně otravná postava, která naštěstí zase nemá tolik prostoru a jejíž neodvratný konec se pak nese přesně v duchu  ono ho pocitu trapnosti, který vyvolává.   Vůbec celé finále bych škrtnul, přepsal, přetočil.  A to co přišlo po "velkolepém" finále  mi rovněž vyrazilo dech.  Místo smířlivého konce se Stegani  rozhodl jít cestou tragičtější a vzhledem k odlehčenosti celého vyprávění nemá takový  závěr  příliš opodstatnění  a působí jako úder na solar.  Inu ale i tak se dá.  Zajímavostí pak budiž zde ve všech komentářích zmíněná (a nebudu tedy výjimkou) bezvousá tvář Buda Spencera ve velmi vedlejší roli majitele dolu a   fyzicky si velmi podobné herečky v ženských rolích, jež jsem si neustále pletl. Silnější dvě hvězdy. ()

Reklama

špaček421 

všechny recenze uživatele

Western vhodný na nedělní odpoledne. Děj se blíží spíš klasickému americkému westernu, žádné extra násilné scény tu nejsou. Film je celkem solidní, až do konce závěrečné přestřelky, pak už je to takové splácané. V hlavních rolích jsou jako vždy skvělý Lee Van Cleef a nesympatický mladík Antonio Sabato, potom hnusnej záporák Gordon Mitchell, nesympatická Graziella Granata, napůl kladní, napůl záporní zlodějíčcí Lionel Stander (příšerný výkon) a Al Hoosman a v neposlední řadě Bud Spencer bez vousů(!) jako majitel stříbrného dolu. Režisér, i když moc dalších špageťáků nenatočil, tak to měl v ruce a přestřelky (až na závěrečný souboj) jsou celkem v pohodě. Hudba Rize Ortolaniho je taková... obyčejná, nic extra, ačkoli jednu melodii použil Tarantino v Basterdech. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Musím zatleskat scénáři i režii a přesvědčivému Van Cleefovi. Slizkému Sabatovi s thimolýnovými křečemi chrupu bych byla ochotna tleskat pouze po obličeji, byť si hezky ukutil odstřelovací pušku. Ortolani se tentokrát pustil i do gospelu, takže si mě snadno získal, abych prohlásila, že tahle hudba je lepší než ta z Chobotnice. Byť ve filmu dojde na několik pěstních soubojů, ani jednoho se nezúčastní Bud Spencer, který je zde spíše v roli slabocha, jenž ve vypjaté situaci slzu uroní byť by se celé město koukalo. A já koukám, že Spencer patří do stejné kategorie mužů jako Noiret, bez vousů vypadá poněkud unapetitlich. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Bohužiaľ sa jedná o ľahší western kombinovaný s početnými komickými prvkami. Zápletka je slabšia a spracovanie sa na detaily doslova vykašľalo, neberie ich vážne, čím sa vytráca celková kvalita. Van Cleef v nejednoznačnej roli banditu, ktorý si v hlave prehodnocuje hodnoty, no a Spencer v atypickej roli dobre distigvovaného a uhladeného podnikateľa. Akcie je dosť, prílišnú kvalitu či aspoň napätie ale neponúka. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama