Reklama

Reklama

Nejsmrtelnější kořist

(festivalový název)
  • USA Deadliest Prey
Trailer

Obsahy(1)

Plukovník Hogan je naživu a po osmadvaceti letech strávených ve vězení je propuštěn na čestné slovo. Jediné, na co teď myslí, je pomsta. Proto znovu dává dohromady skupinu žoldáků s cílem unést a zabít Mika Dantona. Za podpory internetové společnosti, která vysílá záběry z lovu po celém světě, se Hoganovi únos podaří a z Dantona se opět stává smrtelná kořist. Lov může začít. (POciSEM)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (32)

POciSEM 

všechny recenze uživatele

Danton je back a co čert nechtěl zase musel vstát z pelechu a jít vynést to zatracený smetí.Jenže netušil že Hogana prostě jen tak pustí z báně a ten se chce stůj co stůj pomstít.Danton je tak opět konfrontován chlapíkem co se ptá na cestu a i když je tentokrát opatrenej,je vzápětí zpacifikován a odvlečen na Hoganovu základnu.To je v kostce prvních 10 minut,zbytek už všichni známe.David Prior to vyřešil lišácky a jednoduše natočil remake jedničky s tím že ho opepřil a doladil k absolutní dokonalosti.Přirovnal bych to k Raimiho Evil Dead 1 a 2.Jakmile je totiž Danton vypuštěn do lesa,rozpoutává peklo a masakruje naprosto neschopný Hoganovi vojáky až do konce.K těm bych rád dodal že tentokrát vidí pouze to co je v záběru kamery takže když Danton stoji za kameramanem,vojáci ho prostě nevidí (důmyslná kamufláž :D) a okamžitě končí s kudlou v mozečku.Na scéně se objevuje i Thornton(?!) a nová mužatka a přikládají pod kotlem svými hláškamy,taky se sluší připomenout že lov je přenášen kameramy na internet a tak se diváci Dantonovi tleskají pokaždý když někomu ulomí hlavu.Mno nemá cenu okolo toho chodit,na první shlédnutí řadím Deadliest prey hned vedle prvního dílu a až si to pustim znovu,pravděpodobně ho překoná.Prior totiž točil tuhle bombu hlavně pro fanoušky vysvalenýho blonďáka kterej by vykuchal i Ramba jak krocana a je to zatraceně znát.Já sem opět nadšen a kdo to ještě neviděl,tomu Danton vskazuje TVOJE CHYBA TI ŘIKAM ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

No ty bláho až do včerejška jsem neměl ani tušení, že bylo natočeno pokračování Smrtelné kořisti – takže coby „milovník“ této staré „masakrozní“ podívané, jsem si ho samozřejmě nesměl nechat ujít. Jasně, počítal jsem s tím, že hlavní hrdina už nebude asi v tak skvělé formě jako kdysi, ale tohle byla teda vážně síla. Bohužel mě s tímto pokračováním nepojí už žádné nostalgické vzpomínky, jako tomu bylo u originálu, takže tady se moc slov chvály nedočkáte. Nebyl jsem vyloženě zklamán, ale očekávání bylo rozhodně větší. David A. Prior „kopíroval“ sám sebe v mnoha scénách, ale tentokrát to natočil o hodně slabším způsobem. Spíš mi to přišlo jako parodie na sebe samého. Ted Prior nám zestárl – s tím se nedalo bohužel nic dělat, ale pořád patřil k tomu lepšímu, co nám zde bylo nabídnuto. To David Campbell a Fritz Matthews vypadali vyloženě hrozně – co ale taky chtít po „skoro důchodcích“. Všechno ale vypadalo až moc amatérsky natočené a několikrát jsem se přistihl, že jsem měl prostě sto chutí to vypnout. Akční choreografie chabá, stejně jako atmosféra či herecké výkony – no byl jsem rozhodnutý tomu prostě hodit maximálně 2*. Nicméně konec mi spravil alespoň částečně náladu a tak za tuto krvavou tečku dám o jednu navíc – Ano, jsem nejspíš blázen a zbytečně nadhodnocuji, ale když já se na to tak těšil a ten záběr na „kraťásky z původního filmu“ ve skříni se zbraněmi – to mě úplně odbouralo, ach ta nostalgie…Hodně slabých a nadhodnocených 50% ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nejsmrtelnější kořist je sice volným pokračováním Smrtelné kořisti, v jednoduchém příběhu se však moc neliší. Akorát zde je hlavním motivem pomsta. A postupně se ukáže, že oboustranná, páč není nakrknutý jen Hogan, ale i Danton, který mu tenhle fakt vzkáže po jednom z vojáků. Ten se sice mohl radovat, že byl ušetřen zabití, ale radost mu stejně dlouho nevydržela. To, co se mi ovšem líbilo v jedničce, nenadchlo mě už v pokračování. Televizní look byl tak ošuntělý, že jsem vzpomínal na mnohem lepší vizuál původního snímku. I nadále byl vzorem pro film Rambo, jenže Danton se místo kdysi neuvěřitelné rychlosti a švihu tentokrát vleče, jako by měl každou chvíli padnout na zástavu srdce. A nezdá se, že by to bylo jen věkem, spíše mizerným scénářem. Navíc dělá spousty chyb, a tak by normálně už několikrát zařval. Vojáci jsou banda takových neumětelů, že nejen pro Daltona  představují pouze kanónenfutter. Nejlepší bylo, jak sledujete osamělého, nebo posledního v řadě jdoucího vojáka, a náhle se zprava nebo zleva obrazu vynoří z ničeho nic Dalton a okamžitě s ním skoncuje. Bavilo mě tipovat, z které strany přijde, protože většinou se schovat neměl kde. Škoda absolutního nevyužití lesa, jenž mohl nabídnout krásné scenérie. Každopádně se na další počiny D.A.Priora  (nechť je mu země lehká) delší dobu nepodívám. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Takže kde začít. Na tohle pokračování se čekalo tak dlouho,že si hodně lidí myslelo,že už nevznikne. K samotnému scénáři. Nic neřeší jako v prvním díle a jde mu jen o to,aby pobavil člověka. Opětovný únos při vynášení smetí a vypuštění do lesa. Jede to podle vzorce prvního dílu,ze začátku jich sejme několik,pak narazí na kámoše,který mu pomůže a je posléze zabit. Mikeovy unesou manželku,ale syna přitom ne,ale nevím kde v tu dobu byl,až tak anglicky neumím. Danton opět vystřílí mozek Hogenově ženské posile a vyzbrojí se,udělá pasti a znáte to. Že,jste nikdo nevěděl,že Thorton měl bratra,měl. A on je stejný parchant jako jeho bratr. Jenže se nejedná o žádnou sadistickou svini,ale v klidu mluvícího chlápka,který sem tam někoho sejme. Herec Matthews se vrátil k filmu víc než po dvaceti letech a je to znát a opět si zabojoval a to dost pořádně s Tedem Priorem. Byť tahle rvačka je velice krátká je fakt slušná,protože jí dělali borce,kteří mají ve filmu odmlaceno své a jejich souboj vypadá dost realisticky a ne třeba jak se perou áčkovští herci. Mike všechny likviduje v naprostém klidu. A tady to začíná. Souboje jsou ničeny přece jenom střihem. Kdy v prvním díle jste si do Mike mohli bušit jak chtěli nebo on dával silné rány kaskadérům zde je to uděláno,aby jste neviděli,že vše je jen jako,což spíš ukazuje na jeho věk,což je škoda. A jak to,že celá tahle věc s lovením je venku a jede po celém světe nyvřešuje policie a Dantona najdou tři lidi s noťasama? No? Pak je tu režisérovo vedení herců,které se mi zdá dost nízké. Film vskutku vypadá jako,kdyby ho dělali amatéři a ne někdo kdo je v téhle branži kolem 30 let. Přišli říct naučené dialogy bez špetky zájmu. To,že na to měli jen 150 tisíc je znát. Tady jednoduše nelze srovnávat Deadliest Prey za 150 tisíc a takové Expandables 2 za 100 miliónů,nelze. Film jednoduše trochu srazil rozpočet,omezený čas a možná technika,sice se natáčelo na redku,vypadalo to jako na obyčejnou kameru a titulky jako dělané někde v pinacle studiu k tomu hodně přidali a hudba vytažená z prvního dílu i se závěrečným songem se jakoby trochu nehodila. Ale!!! V rámci nových filmů tohle dokáže zaujmout hodně,pobavil a splnil vše co jsem od druhého dílu čekal. Režisér opět nezklamal vskutku překvapivým koncem jakým oplývají jeho filmy a i zde se dočkáme zajimavého závěru a jak titulky napovídají,je to začátek a já se těším na Mikeova skutečného syna jak bude ve trojce masakrovat žoldnéře jako jeho otec. Jedná se fakt o zábavičku,u které jsem se bavil a zavzpomínal na staré čas VHS. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Tohle je strašná sračka na druhou stranu je to tak blbé až je to vtipné. Od začátku do konce je to stupidní a chvílemi člověku přijde, že ani ti herci samí neví co tam říkaly ukázka třeba na začátku je řečeno, že Hogan seděl 28 let poté co mluví s Dantonem řekne, že seděl 27 let a pak jak Danton posílá vzkaz po jednom vojákovi říká, že 25 let :-). O ději a chybách v filmu nemluvě tak, že zde máme vojáky co jdou lesem a naráz se z ničeho nic objeví za něma Danton a zabije je (to neměly žádné periférní vidění, že ho neviděly?) pak tu máme skupinu hackerů, kteří jako jediní zjistí kde se to vysílá a místo, aby zavolaly třeba policii tak mu jdou pomoct (neozbrojení a co jako čekaly, že se stane?). Z filmařského hlediska odpad z humorného 4 hvězdy jelikož jsem se zasmál (top hláška Zabil jsem více lidí než rakovina) ()

Galerie (69)

Zajímavosti (5)

  • Herec Fritz Matthews si zahrál již v původním filmu o 23 let dříve. Spjaty jsou i jednolivé postavy, které si zahrál - tentokrát hraje Thornton, bratra postavy, kterou ztvárnil ve starším snímku. (LION-MR.T)

Reklama

Reklama