Reklama

Reklama

Jednoho dne jeho manažer (Christopher Plummer) odkryje 40 let starý nedoručený dopis, který Dannymu napsal John Lennon. Píše v něm: ,,Zůstaň věrný sám sobě. Zůstaň věrný své hudbě." Chce mu tak podat pomocnou ruku v zorientování se v širých vodách slávy a úspěchu, v tom, co sám prožil. Na základě dopisu se Danny rozhodne zabrzdit a chytá druhou mízu. Dá se na cestu k znovuobjevení své rodiny a hledání pravé lásky. Film byl inspirován skutečnou událostí, John Lennon takový dopis opravdu napsal. (Indigo Film)

(více)

Videa (19)

Trailer 1

Recenze (170)

bloodline 

všechny recenze uživatele

Netrpezlivo očakávam, či ešte z novodobých kinematografických záchvevov zrodí múza výkon Al Pacina na hranici rozdýchateľnosti. Danny Collins ju v tomto smere pošteklil, ale na intímnejšie harašenie zostali veľké priestory "na predaj". Na podobnú tématiku plodia opusy aj hollywoodsky vrátnici a bez obsadenia vychádzajúcich hviezd ako rakovina, ADHD, (ne)vyliečiteľný alkoholizmus by snáď dramatický podtón zaspieval labutiu pieseň po úvodných titulkoch. Výhrady nevýhrady využijem svoje právo na citové vzplanutie, keď sa z času na čas rád nechám uniesť viac ako treba. Výsledný efekt rozprúdi potrebnú dávku pozitívnej energie. Vypätejšie príbehové úseky oplývajú precítenou hĺbkou a po celý čas vyžaruje príjemné herecké zžitie s postavami. Predpoveď vývoja záverečnej scény zvládne aj dottore Iľko, ale keď ju miluješ nie je čo riešiť. Btw. Boh žehnaj Christophera Plummera. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Dokonalost se na tři čtvrtě druhé hodiny zhmotnila v nádherný film, který mi přinesl víc radosti než loňské Vánoce. Čistý a upřímný příběh bez kaňky pisálka fantasty, výborně vykreslené postavy, nálada k pomilování. Al Pacino hraje líp než Jágr na pražském mistrovství světa, konečně si zase jednou vybral projekt, ve kterém není jen hvězdná záplata, ale kde má funkci zvýrazňovače už tak dost tučné parády. Jeho společné scény s Annette Bening, to je lahůdka, jakou si nekoupíte v cukrárně na Václaváku ani kdybyste tasili pětikilo. Mně osobně navíc rozemlela Jennifer, která svýma očima hrála tak, že bych se s ní za to z fleku oženil. Je mně úplně jedno, co o tomhle filmu kdo napíše, pro mě to byl jeden z nejkrásnějších zážitků v kině vůbec. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Mám sto chutí vykríknuť: "Konečne!!" Áno, konečne sa Al Pacinovi podarilo niečo v čom jeho nepochybne stále zvučné meno nepôsobí akosi navyše. ja chápem, že Al nemá chuť dookola hrať gangstrov, ale napísať mu rolu na telo, to už vôbec nie je také pravidelné ako v časoch jeho najväčšej slávy. Film Danny Collins má v prvom rade debilný český preklad, fakt nechápem, kde distribútori na tie názvy chodia, inak však nemám veľmi čo kritizovať. Film má dobrý príbeh, vtípky fungujú a je vidieť, že Al si to užíval a určite mal radosť aj zo stretnutia so skutočným Danny Collinsom. Je to už pár rokov, čo som ho videl takto herecky žiariť. Naposledy snáď ešte Doktor smrť, ale inak jeho filmy z posledných rokov za veľa nestoja. Jeho posledný hit je z roku 2002 a to Insomnia! Film sa takmer vôbec nevenuje spevákovym hitom, aj keď ich tu pár zaznie, Al Pacino to spevácky ako tak utiahol, ale film je skôr o jeho konci kariéry a urovnávaní naštrbených vzťahov z minulosti. Ja som spokojný. 80%. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Promiňte, berete drogy? - Momentálně nebo obvykle?" Danny Collins se po čtyřiceti letech hroucení rozhodl udělat něco se svým životem. Je to inspirující, ale mám jisté podezření, že mně John Lennon žádný motivační dopis nenapsal a tak si budu muset počkat na nějaké to psaní od Bona. No nic. S Dannym jsem se pobavil velice slušně, ale ty rodinné hodnoty v závěru mi úplně přebily tu pohodovou zábavu, kterou Danny dokázal nabídnout i při svém mizerném zpěvu. ()

dzira 

všechny recenze uživatele

Film skvěle balancuje na hranici kýče. Pomyslnou čáru nepřešlápne ani jednou a proto zaslouží vysoké hodnocení. Bývá v souvislosti s ním vyzdvihován Al Pacino - souhlasím s tím, že předvedl velmi dobrý výkon, tvrdím ale, že byl velmi dobře napsaný i zrežírovaný. A nakonec nastal i skvělý konec - toho jsem se totiž již od půlky obával. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (10)

  • Koncert Dannyho Collinse (Al Pacino) na začátku filmu se natáčel v Los Angeles na koncertě skupiny Chicago. (Pegaz83)
  • Film je inspirován příběhem britského folkového zpěváka jménem Steva Tilstona. Ten našel dopis, který mu před 34 lety napsal John Lennon. (Pegaz83)
  • Nahratie scény z koncertu trvalo 15 minút, skupina Chicago si vtedy dala na svojom reálnom koncerte prestávku. (Arsenal83)

Reklama

Reklama