Reklama

Reklama

Zvířecí zbraně

(seriál)
  • Česko Nejúčinnější přírodní zbraně (více)
USA, 2012, 6x50 min

Obsahy(1)

Za miliony let evoluce a zuřivých bojů si zvířata po celém světě vypracovala sofistikované útočné i obranné mechanismy. Pomocí moderních technologií – zpomalených záběrů, makrofotografií, infračervených kamer a detektorů pohybu – jsou dnes vědci schopni tento živý arzenál prozkoumat lépe než kdy dříve. Fascinující pohled do zákulisí boje o přežití. 
Fantastické záběry, úžasně pestrý přírodní „arzenál“. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Co bych měl psát o dokumentu? Již tradičně je zde obrovské množství jedinečných záběrů v úchvatné kvalitě a velkou většinu člověk ani nezná a o tom to je. Rozložení seriálu do dílů podle typu "zbraní" je velmi dobré a působí velmi kompaktně. 5z5 ()

Attta 

všechny recenze uživatele

Skvělý pořad plný úchvatných záběrů. Líbil se mi hlavně ten "průlet" veškerým možným živočišstvem. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Shledl jsem dva dily s obrazem a jeden se mi stahl bez obrazu, ale vyborne fungoval i jako radio. Jen me mrzi, ze jsem nevidel ptakoritniho dynosaura. Zaujaly me smysly lachtana , ktery pri lovu vyciti, ktera ryba v hejnu je nejtucnejsi a pak zkonzumuje az 80 procent sve hmotnosti. A to, ze zralok neni tupy stroj na zabijeni, ale rafinovany superpocitac. Korist citlivymi chutovymi bunkami analyzuje jemnym kousnutim, na dva kilometry citi vibrace obeti...V dilu Nejucinnejsi jedy je originalni prirovnavat lidstvo spis nez k neblizsim pribuznym opicim k mravencum s podobnymi valkami. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Zhlédnut závěrečný díl. Z počátku by si jeden mohl pomyslet, že se jedná o další fascinující dokument BBC či Animal Planet. V podstatě se od nich neliší ničím zásadním. Stejná je jak forma, tak i obsah. Až na jeden nepatrný rozdíl. Zvířecí zbraně jsou americký dokument. A jak jsem po určité době sledování zjistila, ukázal se tento zdánlivě "nepatrný" rozdíl jako velice nepříjemný a rušivý "kámen úrazu." Možná to tak přišlo jenom mně, ale ty "kecy" o lidské dominanci, inteligenci a o tom, že jsme v podstatě jakýmisi "superorganismy" mně už po chvíli začaly nehorázně štvát. Kdyby se tam tyto "postřehy" objevily jen jednou, dvakrát, ale bylo to co chvíla. Jasně, amíci si tam musí přihodit to svoje a když se mluví o zvířatech, kterak spolu bojují, staví své úžasné a promyšlené příbytky, komunikují spolu, musí se tam naházet ukázky a srovnávání s lidmi a s tím, jak my stavíme dokonalé stavby, nekonečné dálnice, jak spolu neustále bojujeme a jak jsme díky naší "spolupráci změnili svět." Také museli pořád srovnávat inteligenci jednotlivých druhů zvířat. Říct o garnátovi, že je "méně inteligentní," nebo nazvat tak fascinující tvory, jakými jsou mravenci, jako "jednoduchá zvířata," to už jsem opravdu kroutila hlavou a začala jsem se docela vztekat. A po názoru, že "taková vysoká inteligence, jaká se vyskytuje u mravenců, se nevyskytuje u žádného jiného živočicha, kromě inteligence lidí", jsem to už opravdu vzdala. Obsahově to byl parádní, poučný a krásně natočený dokument, ale to zdůrazňování přínosu lidí, jejich inteligence, toho co dokázali, mě opravdu dost s*alo. Prostě nedokázali ty tvory respektovat natolik, aby každou chvíli nemluvili o tom, v čem jsou si s lidmi vlastně tolik podobní, což často vyznívalo tak, že vlastně zvířata jsou podobná nám a že my jsme vlastně ten nejdokonalejší druh na Zemi. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama