Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bud Spencer jako silák Charlie, který neublíží ani mouše. Potíž je v tom, že právě na ubližování si ho mafie najala… Zmrzlinář Sonny a zápasník Charlie jsou dva kumpáni, kteří mají věčně hluboko do kapsy. Když je do svých služeb přijme mafiánský boss Angelo, zdá se, že se na ně konečně usmálo štěstí. Na drsné metody podsvětí jsou však ti dva příliš velcí dobráci, a když dostanou za úkol vymáhat dluhy od těch nejchudších, padne definitivně kosa na kámen. Angelo však pro dva novodobé Robiny Hoody, kteří místo mlácení ještě chudým půjčují ze svého, nemá pražádné pochopení. Charlieho smrtící údery a Sonnyův důvtip tak nakonec přece jen dojdou uplatnění – jen trochu jinak, než gangsteři čekali. (Česká televize)

(více)

Recenze (27)

italka63 

všechny recenze uživatele

Snímek plný malých gagů, kterým vévodí bijec ve formě Spencer, spolu poněkud nečekaně s ukecaným Gemmou, který mu ovšem zdatně sekunduje. Kterak se wrestler a bývalý zmrzlinář zapletou v italské čtvrti s mafií a všichni tušíme, jak to dopadne. Jenže to nic nemění na tom, že snímek je úsměvný, s parádní hravou hudbou a Spencer v ringu vynikající, zkrátka, nenáročná oddychovka. ()

Hopkins 

všechny recenze uživatele

mám rád buda stará dobrá škola Italiano špagety ale tohle byl krůčk vedle Gemma jako parťák mu nesednul . Když to porovnám s jeho jinými počiny tak tohle sem bez přetáčení ani nevydržel křivdil bych kdybych napsal že to bylo úplně celé špatně ale povedená byla tak jedna čtvrtina filmu. 3 hvězdičky jen z úcty k Budovi , protože je to skutečně o kousíček jinak dvě . Tentokrát rozhodně doporučovat nebudu . ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Kam jdeš? - Tam z těch tří udělat šest malejch do školky." Wrestler a Zmrzlinář se rozhodli rozložit mafiánskou organizaci zevnitř a mně se to celkem líbilo. Bud Spencer přitom nepředvedl nic nečekaného - prostě všechno zboural, rozbil, vyfackoval a slabé ochránil, ale mně od něj tohle většinou stačí. Navíc jsem byl svědkem jedné brilantní rekognice se dvěma civilisty a čtyřmi policisty, trochy nesportovního wrestlingu a servírování jednoho úžasně výbušného dortu, takže se třemi hvězdami nemám žádný problém. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Vypadalo to jako klasická fackovací komedie. Jenže někoho napadlo obsadit místo Hilla Giuliana Gemmu. Ten byl možná slušný v Angelice, ale tady je přítroublý idiotský frajírek naprosto nesnesitelnou postavou a obrovským castingovým přehmatem. Celé to mafiánské prostředí 30. let navíc pekelně smrdí kulisami a jako bonus to má dvě hodiny, čili se to strašně táhne. Pár scén je dobrých, ale celkově slabota. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Je vlastně jedno, jaké důvody způsobily, že Terence Hill v tomto filmu nehrál. Jeho místo musel zaujmout Giuliano Gemma, který ale Hillových kvalit nedosahoval. Nebo dosahoval, jenže každý znalý filmů prvně jmenovaného s Budem Spencerem si tam prostě Hilla bude představovat. Enzo Barboni ostatně s těmi dvěmi spolupracoval často. Navíc jde tento snímek pro klasickým snímkům slavného fousatého herce a ten tak nerozdává rány, pomineme-li počátek, kdy bojuje v boxerském ringu, ale je mírumilovný. A tak se první pořádné rvačky dočkáme až na samotném konci. Film je hodně nezáživný a nudný a to i scénáristicky, dialogově a celkovou zápletkou. Neatraktivní jsou kulisy a umístění do 30. let asi též nebyl dobrý nápad. Stopáž dvou hodin je pak totálním přehmatem, kdy i filmy T. H. a B. S. nebyly tak dlouhé a to přitom tito dva táhli mnohem víc. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • Terence Hill údajně odmítl film kvůli své spolupráci se Sergio Leonem na filmu Mé jméno je Nikdo (1973). Jiná teorie zase tvrdí, že důvodem odminutí byl fakt, že nechtěl točit tolik komedií v rychlém sledu zasebou, aby se nestaly okoukanými. (Whikki)
  • Charlie Smith (Bud Spencer) před závěrečnou rvačkou v přístavu říká Sonnymu (Giuliano Gemma), že neumí plavat. Spencer byl ještě jako Carlo Pedersoli mistrem Itálie na stometrové trati – styl prsa, reprezentoval svou zemi na OH 1952 a 1956 a jako vůbec první Ital v historii dokázal zaplavat 100 m volným stylem pod jednu minutu. (Robbi)

Reklama

Reklama