Reklama

Reklama

Zrození Evropy

(seriál)
Velká Británie, 2012, 3x50 min

Obsahy(1)

Cestujte s geology na vrcholky nejvyšších hor i na dna oceánů a poznejte brutální sílu živlů, které stvořily náš kontinent. Jak se formovaly světadíly? Jak vznikala pohoří? Nejde ovšem zdaleka jen o minulost. I v tuto chvíli se svět mění přímo pod našima nohama. Evropu hnětly moře, ledovce i sopky. A jednoho dne mohou přispět k její zkáze. Druhý díl se zaměřuje na vulkány a zemětřesení a demonstruje dění v nitru planety pomocí počítačové grafiky.
Lokální hledisko (je to „náš“ kontinent), vedle osvětlení minulosti i přímá vazba na současnost, sopky, zemětřesení. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Drakenovec 

všechny recenze uživatele

Pěkný dokument, který dokáže zaujmout každého. Mě osobně se hodně líbí, je zde pěkně popsán vývoj Evropy už na samém počátku. Doporučuji všem, kteří se o to zajímají. Ovšem i ti, kterým vývoj Evropy nic neříká by si zde mohli přijít na své, protože dokument je opravdu zajímavý. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Parádní podívaná. Nebojím se říci, že jde až o skutečnou pastvu pro oči. To co je ve Zrození Evropy jen tak neuvidíte. ()

Reklama

pevico 

všechny recenze uživatele

Pěkně natočený dokument, který ovšem podává dosti zavádějící informace!! Jako laik bych si po shlédnutí mysel, že nejstarší horniny Evropy jsou jen ~250 mil.let staré..možná to bylo způsobeno dabingem, ale takové věci mají překládat odborníci.. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama